Nejste přihlášen/a.
My nevíme jakýma rukama jste si na oči sahal /infekce/, zda jste byl na bazéně, v jarní přírodě nebo u chemické fabriky. Ani nevíme zda jste atopik, nemáte v rodině lupénku, měl jste na očích brýle na potápění, máte po covidu či jiné infekci, co jste jedl a pil, chováte nějaké chlupaté zvíře nebo máte nové povlečení, či prané v prášku a s aviváží, na které kůže takto reaguje...
Zajděte na kožní bez objednání, jako akutní. Předem nic na to nepatlejte, ať zůstane obraz "nemoci" nezkreslen.
Jen si dejte dietnější zdravou stravu, bez ostrého, bez konzervantů, plísňových sýrů, čokolády, umělých sladkých tyčinek, chipsů, limonád a tropického ovoce. Ona totiž oblast kolem očí ukazuje na kondici jater a ledvin - dvou čistících orgánů.
Jinak pokožce prospívá Zn a B komplex. A omezit cukr, mléko a bílou mouku.
Tak jsi vyjmenoval několik faktorů, které vyrážce nahrávají. Cigarety, bazén, atopik, syntetické Fe. Tohle zrovna nedělá dobře mnoha lidem. Průjem, zácpa, jako nejčastější reakce. Navíc si tělo bere asi desetinu. Lepší je užívat v přírodní formě: Melasu ze zdravé výživy, má Fe z potravin nejvíc a hlavně přijatelnějšího.Takový ten pendrekový sirup, lžíci denně. A máš v ní plno dalších minerálů /Mg/. Fe se vstřebává zároveň s nimi. Taky vyžaduje ke svému uplatnění v těle C vitamin. Kuřáci céčko potřebují více, když se tělo nepřetržitě zbavuje cigaretových zplodin. Tohle nechápu, když cvičíš. Asi jen staticky. Běhat bys měl, nebo něco míčového. Ať krev proudí a okysličují se buňky... Ona stačí nevhodná kombinace těchto faktorů, plus únava, stres, starosti ...a kondice, obranyschopnost jde dolů. Nejslabší imunitu máme v době svých narozenin. Když jsem to kdysi četla, tak to sleduji ve svém okolí a potvrzuje se mi to.
Jen napíšu svoji zkušenost s pupínky kolem očí. Nemusí to být váš případ. Jednou se mi objevily podobné pupínky pod očima. Šla jsem do "Zelené lékárny" a tam mi magistra poradila "čaj kožní vnitřní". Vysvětlila mi, že mám asi momentálně přetížené vnitřní orgány a že to bývá nejčastěji ze stresu. To měla pravdu, protože jsem den před tím prožila silný stres. Takže mi čaj pomohl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.