Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrážka kolem očí

Od: bubla® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,chci se vás zeptat co by to mohlo být za vyrážku,všiml jsem si toho včera večer a do rána se to zhoršilo.
Mám to na obouch výčkách a i na lících méně.
Děkuji za odpověď.
doplněno 11.04.22 00:21: Nezlepšuje se to na naopak.
Myslíte že to může být nadbytkem železa?

Vyrážka kolem očí
Vyrážka kolem očí #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

My nevíme jakýma rukama jste si na oči sahal /infekce/, zda jste byl na bazéně, v jarní přírodě nebo u chemické fabriky. Ani nevíme zda jste atopik, nemáte v rodině lupénku, měl jste na očích brýle na potápění, máte po covidu či jiné infekci, co jste jedl a pil, chováte nějaké chlupaté zvíře nebo máte nové povlečení, či prané v prášku a s aviváží, na které kůže takto reaguje...

Zajděte na kožní bez objednání, jako akutní. Předem nic na to nepatlejte, ať zůstane obraz "nemoci" nezkreslen.

Jen si dejte dietnější zdravou stravu, bez ostrého, bez konzervantů, plísňových sýrů, čokolády, umělých sladkých tyčinek, chipsů, limonád a tropického ovoce. Ona totiž oblast kolem očí ukazuje na kondici jater a ledvin - dvou čistících orgánů.

Jinak pokožce prospívá Zn a B komplex. A omezit cukr, mléko a bílou mouku.

hodnocení

Myslím že rukama to způsobeno není,na bazéně jsem byl 10dní z5.
V jarní přírodě ano,poslední dny se pohybují dost venku.
U chemické fabriky ne.
Atopik jsem,mám chronický ekzém na hrudi.
Brýle jsem na sobě měl v pátek,sluneční a jeli jsme na motorce v dešti na trénink venku.
Po covidu asi nemám,mám jednorázovou dávku očkování,jiné infekce nikoliv.
Nejedl jsem nic zvláštního nebo odlišného,klasická strava.Pil jsem zhruba litr limonády denně,ale také hodně vody,alkohol nikoliv.
Chováme psa Jack Russel,ale na toho jsem zvyklí.
Povlečení nové nemám ani jinak vyprané.
Ano,dodržím.
Játra a ledviny.Jsem kuřák,používám iqos ale +-10náplní denně.
Začal jsem v úterý užívat nikotinové sáčky,z nich mi bylo občas i zlé protože jsou i silné 30mg nikotinu/sáček.
Včera jsem i zvracel z toho.Ale nikotinu toto nepřisuzují.
Zn a B komplex mám ve sportovní výživě.Cvičím minimálně 2x týdne a to intenzivně hodinu.
Napadá mě jestli to nemůže být železem,zhruba týden si ho dávám podle dávkování ale je možné že mám přebytek.Mléko nekonzumuji,za to cukru možná více a mouky taky.
V úterý si mám jít vyzvednout lékařskou zprávu kterou ve středu budu předkládat na dermatologickém vyšetření.Jestli se to nezlepší čemuž nevěřím tak zítra mířím na kožní.
liska5

Tak jsi vyjmenoval několik faktorů, které vyrážce nahrávají. Cigarety, bazén, atopik, syntetické Fe. Tohle zrovna nedělá dobře mnoha lidem. Průjem, zácpa, jako nejčastější reakce. Navíc si tělo bere asi desetinu. Lepší je užívat v přírodní formě: Melasu ze zdravé výživy, má Fe z potravin nejvíc a hlavně přijatelnějšího.Takový ten pendrekový sirup, lžíci denně. A máš v ní plno dalších minerálů /Mg/. Fe se vstřebává zároveň s nimi. Taky vyžaduje ke svému uplatnění v těle C vitamin. Kuřáci céčko potřebují více, když se tělo nepřetržitě zbavuje cigaretových zplodin. Tohle nechápu, když cvičíš. Asi jen staticky. Běhat bys měl, nebo něco míčového. Ať krev proudí a okysličují se buňky... Ona stačí nevhodná kombinace těchto faktorů, plus únava, stres, starosti ...a kondice, obranyschopnost jde dolů. Nejslabší imunitu máme v době svých narozenin. Když jsem to kdysi četla, tak to sleduji ve svém okolí a potvrzuje se mi to.

hodnocení

0x

Jen napíšu svoji zkušenost s pupínky kolem očí. Nemusí to být váš případ. Jednou se mi objevily podobné pupínky pod očima. Šla jsem do "Zelené lékárny" a tam mi magistra poradila "čaj kožní vnitřní". Vysvětlila mi, že mám asi momentálně přetížené vnitřní orgány a že to bývá nejčastěji ze stresu. To měla pravdu, protože jsem den před tím prožila silný stres. Takže mi čaj pomohl.

liska5

Můj brácha měl kdysi z brýlí na potápění kolem očí lišej. Ta guma to způsobila. Možná s chlorovou vodou v kombinaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]