Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá skvrna pod nehtem

Od: peta* odpovědí: 4 změna:
Zdravím, asi předvčerejší se mi objevila černá skvrna pod nehtem. Netuším co to je a proto se ptám. Nevím že bych se do palce nějak praštil nebo něco proto si myslím že modřina to není. Napadlo mně že by to mohla být rakovina kůže a dost se toho bojím. Ví někdo co to je?
Černá skvrna pod nehtem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Pokud chcete mít jistotu, navštivte kožního lékaře.

Jinak máte pravdu, existuje vzácná forma melanomu pod nehtem. Ale z valné části to jsou modřiny. Myslím, že se od sebe liší ve způsobu odrůstání nehtu. Ani nemusel předcházet úder. Někdy stačí nová obuv, nebo boty větší, v nichž noha klouže a naráží.

au1
hodnocení

1x

spíš nehtová plíseň. mně přesně takhle začla, stejnej flek, ze dne na den. pár měsíců jsem to nechal bejt, že to odroste. postupně se to posouvalo jak rostl nehet, pak se to zastavilo, začlo to chytat různý barvy kolem, žlutou zelenou. až úplně přestal nehet růst kupředu, a teď se jakoby vrství. určitě to je na kožního lékaře, začít léčit co nejdřív.

hodnocení

0x

Tohle se mi stalo na túře, když jsem měla tlačící boty a palec nebyl prokrvený.

jnbb
hodnocení

0x
Melanom se neobjeví v takovéhle velikosti ze dne na den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]