Na nártu je citlivá kůže, puchýř vznikne rychleji než na ruce. Chladit vodou dokud to po vytažení z vody bolí, může to být klidně hodina či víc. Poté překrýt čistým obvazem a dbát na to, aby se puchýř nestrhl, bolelo by to. Na pohotovost tahle opařenina není.
Me se osvedcila horcice. Predevcirem jsem si pripekl prst na zhave zelezo. Taky kuze do bela, po ochlazeni stipani, paleni. Napatlal jsem horcici a vecer jsem nevedel ze neco mam. Minule jsem se oparil parou z trubky pres zapesti a stejny efekt. Tohle bude druhy stupen. Prvni je myslim ruda kuze.
Měla jsem to na nártu jako děcko, když jsem na sebe zvrhla konvici z plotny. Měla jsem velký čvachtavý puchýř. Tehdy mi řekli, hlavně nepropíchnout, pod ním se bude dlouho tvořit nová kůže. Záleží, jak velké budou puchýře. Zatím je moc nevidím. Nebo co je to za kapky? Právě ta velká plocha je u popálenin důvod k obavám. Je to vstupní brána infekce. Tak držet v čistotě a puchýř nestříhat. Někdo to chladí ledovou vodou, jiný hladkou moukou, další by to natřel mastí na popáleniny /taková existuje/ nebo jen sádlem. Lékař může přiložit ochranný obvaz něčím hojivým napuštěný a pak by Tě za pár dní vezli na převaz. A jestli váháš, zda to má smysl, tak existuje bezplatná linka lékař radí 800888155. Já osobně bych počkala.
Kupte si mast nebo mliko Panthenol a mažte klidně 3krat deně Když sem byl mladej svařoval sem jednou v kratasech a z mích spálených holení lékarnici nálem trefilo mazal sem 3krat deně mastí panthenol a už 3 den docela pohoda v klidu sem byl cca po tejdnu gigalekarna.cz/...
Podle fotek to žádná tragédie nebude, důležité udržovat sterilní, hlavně nepatlat žádné hořčice, popálenina je obrovskou vstupní branou pro různé infekce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.