Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta sluchu?

Od: tomm odpovědí: 5 změna:

Před týdnem migréna, obvoďák v pondělí dal nějaké tlumivé léky, hučení v hlavě

Věk 75 let

Žádná změna, tak včera návštěva CT emergency, v hlavě na CT nic jako mrtvice apod nezjištěno, jen píchli injekci proti bolesti, prý migréna.

Dnes ztráta sluchu, skoro mě neslyší a spí. Píše. Při smyslech ale hučení nepřestává.

Co to může být? Říkal jsem si, snad něco se středním uchem, to by na CT přece ale viděli

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

0x
Covid, demence. Třeba

liska5
hodnocení

0x

Migréna je ve své podstatě cévního původu. Vasokonstrikce, stažení cév a tím zhoršené prokrvení a podivné vjemy / mravenčení, necitlivost, poruchy zraku, sluchu/ zpravidla v půlce hlavy nebo jedné polovině těla. Někdy ji vyvolá blikající světlo, nepravidelný spánek, nějaká potravina, často čokoláda, plísňový sýr, červené víno, arašídy, sardinky, kuřecí..Jak u koho. Migréna se dává do souvislosti s přetíženým žlučníkem. Pokud v oblasti ucha, tak i s ledvinami. Tak víc pijte čistou vodu a jezte jen lehkou stravu. Vynechte těžká jídla,smažené, uzeniny, průmyslově vyrobené potraviny s éčky a konzervanty, tučné mléčné, majonézy ap. Jde spíš o vnitřní ucho a to je hodně jemný aparát. A i vlásečnice podléhají sklerotizaci. Něco i pod heslem Tinnitus.

doplněno 09.04.22 20:57:

Možná by pomohla ulevit masáž na rukou. Sám sobě tlačit druhým palcem pod bazální kloub ukazováku v tom úhlu ukazováček palec proti kosti pod ukazovákem a rozmasírovávat onu zatuhlinu. Tohle na té straně /ruce/, kde se problém v hlavě děje Dlouhé minuty, až migréna či hučení povolí.

hodnocení

0x

CT je lepší rentgen. Zázraky neumí.

liska5

Ony ty degenerativní změny mohou být nepatrné a přesto se projeví. A doktor zpravidla napíše: Nález odpovídá věku. Já na cévní problémy, které za tím zpravidla stojí, beru Korolen. Drahé, ale dobré. Řídit se přesně návodem, jen těch kapek brát raději méně, než doporučují.

petepetan*
hodnocení

0x
Taky mne to zajímalo! A nic jsem nenašel! Byl jsem ale teď v lázních, jsem důchodce a začalo mně silně hučet už dva, tři měsíce před lázněmi v hlavě. Ne v uších, tam jsem silně nedoslýchavý, nosím naslouchadlo a mám tam cvrlikání, šum atd. Po dřívější operaci odchlíplé sítnice (vitreomakulární operace, jsem viděl mnohem lépe, ale stále špatně (křivěji jsem viděl rovné čáry), našel jsem radu z tisku pro zlepšení ostrosti zraku: 1díl medu,1díl skořice a 2 díly kurkumy smíchat. Skořici jsem vybral cejlonskou (je jemnější a má mnohem méně jedovatého kumarinu než jiná skořice, snižuje podobně jako doma kvašené kysané zelí ve sklenici dlouhý cukr Hba1c ) smíchal ve sklenici cca 0,5l a užíval v poměru 0,5:1:1, med jsem omezil tak, aby to nebyla kaše, ale hrudkovitá směs, jsem diabetik na inzulinu, a za 2-3 měsíce užívaní denně naráz 3 vrchovaté čajové lžičky do úst, zapít vodou, a viděl jsem Anselmovu testovací mřížku skoro rovně! Pro jistotu jsem vzal po delší době opět směs do lázní, podle očního lékaře z Prahy (jeho jméno už si bohužel nepamatuji), tvrdil ale, že je to je prý nejlepší co můžeme udělat pro oči, a najednou jsem po pár dnech zjistil, že hukot v hlavě mě pomalu mizí, teď to beru kvůli hučení skoro denně, a hučení (hukot v hlavě - NEPOCHÁZÍ Z UŠÍ! Zvuk se jeví třeba jako hukot až infrazvuk z ventilátorů v tunelech, občas dunění i někdy řve skoro jako cirkulárka ) skoro zcela ustal! Šum v uších ale bohužel zůstal, ale ten mi nevadí, už jsem si zvykl! Podotýkam, že krční páteř mám v pořádku, pravidelně s ní cvičím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]