Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta sluchu?

Od: tomm odpovědí: 5 změna:

Před týdnem migréna, obvoďák v pondělí dal nějaké tlumivé léky, hučení v hlavě

Věk 75 let

Žádná změna, tak včera návštěva CT emergency, v hlavě na CT nic jako mrtvice apod nezjištěno, jen píchli injekci proti bolesti, prý migréna.

Dnes ztráta sluchu, skoro mě neslyší a spí. Píše. Při smyslech ale hučení nepřestává.

Co to může být? Říkal jsem si, snad něco se středním uchem, to by na CT přece ale viděli

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

0x
Covid, demence. Třeba

liska5
hodnocení

0x

Migréna je ve své podstatě cévního původu. Vasokonstrikce, stažení cév a tím zhoršené prokrvení a podivné vjemy / mravenčení, necitlivost, poruchy zraku, sluchu/ zpravidla v půlce hlavy nebo jedné polovině těla. Někdy ji vyvolá blikající světlo, nepravidelný spánek, nějaká potravina, často čokoláda, plísňový sýr, červené víno, arašídy, sardinky, kuřecí..Jak u koho. Migréna se dává do souvislosti s přetíženým žlučníkem. Pokud v oblasti ucha, tak i s ledvinami. Tak víc pijte čistou vodu a jezte jen lehkou stravu. Vynechte těžká jídla,smažené, uzeniny, průmyslově vyrobené potraviny s éčky a konzervanty, tučné mléčné, majonézy ap. Jde spíš o vnitřní ucho a to je hodně jemný aparát. A i vlásečnice podléhají sklerotizaci. Něco i pod heslem Tinnitus.

doplněno 09.04.22 20:57:

Možná by pomohla ulevit masáž na rukou. Sám sobě tlačit druhým palcem pod bazální kloub ukazováku v tom úhlu ukazováček palec proti kosti pod ukazovákem a rozmasírovávat onu zatuhlinu. Tohle na té straně /ruce/, kde se problém v hlavě děje Dlouhé minuty, až migréna či hučení povolí.

hodnocení

0x

CT je lepší rentgen. Zázraky neumí.

liska5

Ony ty degenerativní změny mohou být nepatrné a přesto se projeví. A doktor zpravidla napíše: Nález odpovídá věku. Já na cévní problémy, které za tím zpravidla stojí, beru Korolen. Drahé, ale dobré. Řídit se přesně návodem, jen těch kapek brát raději méně, než doporučují.

hodnocení

0x
Taky mne to zajímalo! A nic jsem nenašel! Byl jsem ale teď v lázních, jsem důchodce a začalo mně silně hučet už dva, tři měsíce před lázněmi v hlavě. Ne v uších, tam jsem silně nedoslýchavý, nosím naslouchadlo a mám tam cvrlikání, šum atd. Po dřívější operaci odchlíplé sítnice (vitreomakulární operace, jsem viděl mnohem lépe, ale stále špatně (křivěji jsem viděl rovné čáry), našel jsem radu z tisku pro zlepšení ostrosti zraku: 1díl medu,1díl skořice a 2 díly kurkumy smíchat. Skořici jsem vybral cejlonskou (je jemnější a má mnohem méně jedovatého kumarinu než jiná skořice, snižuje podobně jako doma kvašené kysané zelí ve sklenici dlouhý cukr Hba1c ) smíchal ve sklenici cca 0,5l a užíval v poměru 0,5:1:1, med jsem omezil tak, aby to nebyla kaše, ale hrudkovitá směs, jsem diabetik na inzulinu, a za 2-3 měsíce užívaní denně naráz 3 vrchovaté čajové lžičky do úst, zapít vodou, a viděl jsem Anselmovu testovací mřížku skoro rovně! Pro jistotu jsem vzal po delší době opět směs do lázní, podle očního lékaře z Prahy (jeho jméno už si bohužel nepamatuji), tvrdil ale, že je to je prý nejlepší co můžeme udělat pro oči, a najednou jsem po pár dnech zjistil, že hukot v hlavě mě pomalu mizí, teď to beru kvůli hučení skoro denně, a hučení (hukot v hlavě - NEPOCHÁZÍ Z UŠÍ! Zvuk se jeví třeba jako hukot až infrazvuk z ventilátorů v tunelech, občas dunění i někdy řve skoro jako cirkulárka ) skoro zcela ustal! Šum v uších ale bohužel zůstal, ale ten mi nevadí, už jsem si zvykl! Podotýkam, že krční páteř mám v pořádku, pravidelně s ní cvičím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]