Stal se mi pracovní úraz a zajímá mě jestli je lepší když mě bude zastupovat a celé to řešit advokát nebo se mám zastupovat sám? jediné co mě čeká je výslech někoho z inspektorátu práce a policie a obojí zvládnu a v ničem se nepřeřeknu spíš jde o to aby mi nepodstrčili něco že dostanu 200 XXX Kč a nebudu je soudit a nebo to mám nechat tak a řešit s právníkem teprve odškodnění? ne bolestné odměna byla stanovena na 10% ale nevím jestli z bolestného odškodnění nebo ze všeho na co mám nárok nebyla by lepší volba hodinová sazba bez odměn? Pouze peníze za práci? Jde o invaliditu s trvalými následky takže odměna pro ně při % bude vyšší než hodinovka vždyť jen odškodné bude asi 200-300 tisíc Kč a jde mi o to že mi můžou cokoliv podstrčit a stát se může hned že si něčeho nevšimnu podepíšu a smůla
Mi až teď úplně dochází že kdybych chtěl hodinovou sazbu a vyhrál to celé to platí zaměstnavatel a právník nemá žádné odměny je to pravda nebo ne? Odborový právník jistě ten samou radostí bude podávat žalobu na našeho společného zaměstnavatele a vím dokonce že soudní poplatky by mi v tomhle případě odpustili a samozřejmě třešnička na dortu i soudní znalec
Záleží na vás jaké máte představy zkusil bych se dohodnout pokud se vám to nebude líbit vzal bych právníka.At vám policie ukáže vyšetřovací spis a výpovědi všech dotčených máte na to nárok a taky se z toho dá ledas co vyvodit
Pro mě je nejhorší že to místo není pod kamerami jde o to že zaměstnavatel provozoval stroj kde byla klec k přístroji já obsluhuji PC a 1-2x za směnu vyčistím přístroj v ručním režimu (v prostoru klece) ale jde o to že zaměstnavatel obecně tu klec provozoval otevřenou a zámky oje**** asi elektrikáři možná nějaký zaměstnanec a provozuje se to tak půl roku asi že zámky jsou sepnuté i když klec je otevřená a klec co? Buď v automatu se zablokují dveře dokud nepřepnete do ruky kdy je zastavený stroj a nebo klec za provozu otevřete a stroj spadne do poruchy kdyby to bylo správně a stop a můžou mi to dokázat 2 zaměstnanci asi jestli budou chtít jenže zaměstnavatel jim může pohrozit vyhazovem i ostatním kdo neřekne že lžu a nepůjdou proti mě
Policie odebrala krev z mista události pokud jste neměl alkohol body pro Vás.Kolegove potvrdí že se obchazel bezpecnosni system stroje body pro Vás.A to je tak všechno pokud jste o závadě věděl měl jste odmítnout na stroji pracovat.Doporučuji se dohodnout.Pokud to vezmete na sebe pojištovna bude krátit pojistné plněni ale něco dostanete rozdíl bych si nechal doplatit od zaměstnavatele.A navrhnout jim že Vás budou dále zaměstnávat třeba na jiné pozici.Dost blbě se schání prace s jednou rukou a duchod asi nebude nic moc dostanete 2.stupeň a budete rád.Tahle jsem to udělal ja před 8 lety a doteď jsem spokojeny ale je to na Vás.
Bude mě zpovídat policie a inspektorát práce a samozřejmě jim ani slovo neřekli o poruše a že by obcházeli bezpečností prvky (klec viz má odpověď nahoře) jde mi o to abych měl nejmenší podíl viny na tom
Mám dobrou zkušenost s Poradnou odškodnění. Sice to něco stálo /asi 20% z vymožené částky/, ale ve finále jsem byla velmi spokojená. Též se jednalo o pracovní úraz. Pokud máte zájem, vložím sem odkaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.