Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diagnóza F61

Od: fofo* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci se zeptat co to znamená když daji někomu diagnózu f61. Samozřejmě na netu jsem si přečetla X článku o této diagnóze ale přesto nechápu co to pro daného člověka znamená a čím je vlastně postižen.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Vygooglila jsem si a dočetla se,že jde o smíšenou poruchu osobnosti. Nemám tuto poruchu,ale mám nějaké zkušenosti s psychiatrii a vím,že o těchto poruchách se říká,že jsou vrozené,léky se potlačují jen symptomy tj.priznaky a důležitá je v léčbě především psychoterapie. Víc toho nevím. Poraďte se ještě s lékařem a psychologem. Existují i denní stacionáře a psychoterapeuticke pobyty. Možná by něco z toho bylo pro Vás vhodné

hodnocení

1x

Cituji lékařku:

" Číslo diagnózy F61 znamená: smíšené a jiné poruchy osobnosti (takto je to definováno v mezinárodní klasifikaci nemocí). Tato kategorie obsahuje ty poruchy osobnosti nebo ty trvalé změny osobnosti, které není možné zařadit ani do F60.x ani do F62.x, například osobnosti s rysy několika poruch pod F60.x, ale bez převažujícího souboru symptomů, který by dovolil specifičtější diagnózu.
Poruchy osobnosti (dřívějším názvem psychopatie) jsou osobnostní odchylky, nikoli duševní nemoci. Spolu s nimi mohou být přidruženy poruchy neurotické, představují soubor trvalých povahových odchylek vytvářejících nevyváženou (disharmonickou) nebo zvýrazněnou (akcentovanou) osobnost, u níž jsou některé její složky příliš zdůrazněny a jiné potlačeny. Porucha ovlivňuje chování, prožívání i uvažování postiženého, někdy ztěžuje jeho zařazení do společnosti a vytváření mezilidských vztahů. Nejedná se o duševní onemocnění - osoba si uvědomuje realitu a je za své chování zodpovědná."

ulekare.cz/...

ggg
hodnocení

To jsem četla také, přesto to stále nechápu. Viz moje otázka

A co víc bychom měli chápat my, když Vás neznáme? Tak nám popište, zda se neprojevuje nějaký symptom. Popište svůj vlastní život a své chování, abychom mohli srovnat.

V otázce je jen číslo diagnózy, takže bez další výpovědí čekejte obecné rady nebo specifika diagnózy.

Dál nelze nic jiného chápat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]