Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestovní náhrady

Od: kamilek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, v měsíci dubnu jezdím svým vozem na školení. Bude to celkem cca 800km. Pokud jsem dříve použil své auto, nikdy jsem nedokládal doklad o tankování. Ovšem nyní jsou ceny podstatně vyšší. Proto se ptám,zda se cena automaticky přepočte dle aktuálních cen, nebo je třeba doložit zaměstnavateli účtenku? A pokud budu takovat např 10.dne v měsíci, tak se cena projeví až od toho 10. nebo bude cena platit na celý měsíc.
Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

japepik
hodnocení

2x
Dobrý večer.
Já co si pamatuju tak jsem to v minulém zamestnání řešil cestovními příkazy.
V práci si ofotil V.techničák.tuším kvůli spotřebě.typu auta.No a pak se vyplnoval formulář násobilo se to nějakým číslem.a normálně mi tu cestu proplatily.Vše se tak dělalo kvůli účetnictví.
Ale vždy je to o domluvě se šéfem či nadřízeným.Kolikrát za mnou přišel na konci měsíce vytáhl kešeni a dal mi 3-4000.-a bez cesťáku.

racio
hodnocení

2x

Cestovní náhrady pro rok 2022 řeší vyhláška č. 511/2021 Sb., a to takto:

Výše průměrné ceny za 1 litr pohonné hmoty činí:

37,10 za 1 litr benzinu natural 95 oktanů

40,50 Kč za 1 litr benzinu natural 98 oktanů

36,10 Kč za 1 litr motorové nafty

Sazba základní náhrady za 1 km jízdy činí nejméně:

u osobních silničních motorových vozidel 4,70 Kč

To znamená (při prům. spotřebě dle TP 6,0 l/100 km, benzín 95 okt.):

Cena 1 km = 4,70 + ((37,10*6,0)/100) = 6,93 Kč/km

Správně, takto se to počítá a neřeší se včerejší, dnešní, nebo zítřejší cena..

zakonyprolidi.cz/...

Nebo se dohodnete se zaměstnavatelem na kompenzaci.

Když byl paušál za benzin větší, nežli se tankovalo, tak taky nikdo neřešil cenu.

hodnocení

0x

Náhradu jízdních výdajů zaměstnanců ošetřuje zák. č. 262/2005 Sb. - Zákoník práce v § 158 a násl. Vaši situaci popisuje § 158 odst. 3. Doporučuju přečíst v originále.
businesscenter.podnikatel/...

hodnocení

0x
Je to dle sazby na km plus palivo. Údaje se berou z velkého TP. Nevím jak dnes, ale kdysi dávno jsem měl tuším 5.60kc od kilometru celkem i s palivem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]