Zajímají mě vaše REÁLNÉ zkušenosti s právníky popř ( a NEZAJÍMAJÍ mě ceníky advokátů ty si zvládnu najít) vaší rodiny, kamarádů a známých, teď k věci je vždy nutné se řídit nějakým jejich ceníkem kdy se platí pouze za konzultace,jejich práci hledání něčeho a zpovídání lidí, ověření toho co jste jim vy nebo někdo jiný řekl, zastupování,... nebo může být i dána odměna pouze za konzultace a z toho co právník vysoudí v tomto případě od půl milionu až milion Kč a výše např 10-25% a s kolika % jste se setkali a pokud bych uspěl u soudu a chtěl po žalovaném např milión Kč a soud mi ve všem vyhověl platí žalovaný KOMPLETNÍ náklady mého právníka tudíž vše samozřejmě bez odměny?
V podstatě vše je na dohodě předem. Lze si dohodnout pevnou částku za celé zastupování, lze si dohodnout jednotlivé částky za každé stání či konzultace, lze si dohodnout procenta z vymožené částky. Prostě co je pro oba nejvýhodnější.
Odměna advokáta může být smluvní nebo mimosmluvní. I když nepochybji, že si to zvládnete najít, dovolím si zmínit vyhl. č. 177/1996 Sb., tzv. "advokátní tarif", kde je rozdíl uveden.
Ohledně nákladů řízení nelze dát jednoznačnou odpověď, protože každá věc je "originál"a každý soud rozhoduje dle svého uvážení. Detailně vysvětleno např. zde Náklady řízení | /...
Advokáti nejsou zárukou práva ani spravedlnosti, jde jim jen a jen o peníze. Jejich heslo zní: Chcete spravedlnost? Jděte jinam. Chcete se soudit? Pojďte dál.
Tak, mám REÁLNOU zkušenost se situací, kdy se oběť několika trestných činů ( včetně jednoho násilného s trvalými následky ) obrátila, v souladu se zákonem a doporučením advokátní komory, na právníky, ale tři z oslovených se neobtěžovali ani odpovědět a jediný, který se ozval, si řekl o nějakých 1800 Kč na hodinu ( bez DPH )... Obětí byl totiž bílý, heterosexuální muž ve středním věku a došlo tam k hrubému porušení zákona i ze strany policie a státního zastupitelství. Což jsou kauzy, které dnes nejsou oblíbené a mediálně žádoucí ani pro neziskovky, natož pro státní správu nebo soukromé právníky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.