Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustala nespokojenost pritelkyne

Od: vycitky odpovědí: 38 změna:
Zdravim, ani nevim, cim zacit ale trapim se tim, ze mi pritelkyne vse vycita a je na me neustale nabrousena.
Mame momentalne 4 mesicni dite + rekonstrujene barak. Na baraku uz delam 6 mesicu a je to skoro uplna rekonstrukce, kde delam skoro sam. Takze se ti tahne.
Posledni dobu je hodne nastvana, protoze pry nema na nic cas. Ja vstavam cca v 6.30 jedu do prace od 8h do 16.30, pak jedu na dum, kde makam cca 20h, abych stihl cestu domu na koupani maleho, protoze ve 2 je to lepsi., kdyz prijedu driv, tak se mu venuji, nez pujde spat. Uspavani ma spojene s kojenim, takze tim to pro me konci kolem 20.30, jdu se najit a pak si jdu odpocnout k pc nanhodku, protoze na tv skoro nekoukam, ta me uz asi 20 let nebavi. Jeste dodam, ze 6 nedeli jsem jezdil na dum malo a pomahal jak mohl, varil, uklizel, prebaloval, jen na to ted neni cas. Nakupy, vyzvedavani balicku, kos, to samozrejme delam ja. Ale vic toho vetsinou nestiham.
Ona je na me i tak nabrousena a kolikrat rekla, ze se malemu nevenuju a radsi sedim na pc, na krerem ale sedim, az kdyz on spi a je to vlastne moje takova 1h volneho casu za cely den.
Ona mi dale vycetla, ze s nim nema na nic cas, ze nechodi mezi lidi, ze je porad doma ze si nenuze nic delat, aniz by vedela, ze o nej bude na 2h postarano, a mohla si treba malovat.
Dalsi vec je, ze nema kamaradky, jen jednu, a ta s ni ven skoro nechce, chodila s ni jen do baru. Kamaradky dalsi nema, takze krome prace, kam nechodi, nema s kym ven.
Rikal jsem ji at zamestna vic svoji mamku a segru, at ji pomuzou...ale na to mi vlastne nic nerekla ze by chtela, abych to byl treba ja...
DAalsi vec je, ze neni nadsena z me mamky, ktera je vic akcni a treba nam s necim poradi na baraku, ale NIKDY nevnucuje, ona to bere hned jako vnucovani jejich napadu, coz opravdu neni.
Navic moje mamka vari, uklizi na stavbe, pokud je tam nejaky pomocnik, i me obcas s necim pomaha, protoze uz nemam 3 roky tatku, a ona to nese spatne, ze mi nemuze pomahat on, tak mi pomaha ona, je neodbytna takze moje mamka vlastne pomaha hodne i ji, vari za ni me na stavbe, pomocnikum...atd.
Dokonce jsem kvuli pritelkyni mamku rozbrecel, z toho jsem byl spatny, vadilo ji, ze 1 omylem a 1 ji to nedoslo, dala pusu malemu na rty, coz si pritelkyne neprala a mamka o tom vedela ale nedoslo ji to v tu chvili...
Jinak samozrejme mam na starosti cokoliv s auty, opravy, vse delam u nas ja, at usetrime penize, domaci opravy... opravdu nejsem liny, snazim se pro vsechny neco delat a pomahat.
Ale pak prijdu domu a je na me porad nastvana. Pritom ma na starosti 1 dite a 55m2 byt. Me to opravdu neprijde tak hrozne.
Jeste dodam, ze kdyz jsem vecer na pc, tak si pustim treba na hodku online hru a tu hodku se od pc hnout nemuzu, nez to skonci.
Ale jsem fakt tak hroznej? Ze chci mit 1 hodku za den? Samozrejme tam uplne kazdy den nejsem, ale tak 4-5 tydne ano.

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Si to přehoďte, ty na MD a ona půjde do háku a k tomu makat na baráku. Je v domácnosti, takže by měla mít uvařeno uklizeno, stejně tak na nákup může zajet s kočárem. Dřív by muž ženu propleskl že nefunguje, dnes by tě zažalovala, tak bude prudit až se rozejdete. Ty budeš makat na baráku a za ní do bytu chodit milenec.

Hledej lepší partnerku, připravuj se na střídavou výchovu.. S tímhle doma nemá smysl zůstávat. A bacha aby tě nestáhla o barák.

Ale určitě místo PC bys jí měl opřít o linku nebo si sednout spolu k večeři..

joudic*
hodnocení

5x
nepomuzu, jen mozna do budoucna, az se bude o dite starat jeji matka, zatimco ona bude jako svobodna matka v praci.. vsechno to, co zminujete, toho vseho se daji najit indicie mnohem mnohem drive, a je treba si toho dobre vsimat nez bude pozde.

smode2
hodnocení

5x

Podívejte se, v aktuálním čase řešíte jednu ze základních krizí které jsou povinnou součástí vztahu. Někdo je zvládá líp (vy), někdo hůř (ona). Jde cca o tohle: Narodí se mimi, ona je utahaná, nevyspaná, naštvaná že nemůže chodit za kamarádkami kalit, že není hotový barák, že je chlap pořád pryč, že jí "s ničím nepomůže" a s klidem si sám chodí odpočinout do práce a doma místo aby pořád hákoval jen leží. Naproti tomu chlap v tom stejném čase je nabroušen už z toho jak je jasně patrné že se stal pouhou chodící peněženkou, že musí pořád chodit do práce kde se s ním nikdo nemazlí, že dívka nevypadá jako dřív, je neustále naštvaná, není sex, neustále má nesmyslné nálady a požadavky (mezi které nový krajkový obleček o kt. se minule mluvilo určitě nepatří) a tlačení do oznámení přesného termínu kdy má být barák hotov je pro něj čistou demotivací. Podle toho co ovšem píšete se moc snažíte a děláte ze sebe "babu". To dívky nerady. Neškodí občas např. nalít 10 piv + nějaké destiláty, trošku si doma zařvat a případně rozbít stůl :) tím ukážete kdo v domácnosti nosí v kalhotách ty 2 dominantní věci a vše se to může zlepšit. Zdravou hladinu toho všeho, aby to vedlo k prospěchu a nikoliv opaku, musíte ale odhadnout sám :)

pb®
Na agresivního ožralu, co v domácnosti s miminem demoluje vybavení, se volá policie ČR a nechává se na 10 dní vykázat z domu. Co to je proboha pořád za kecy, že jakmile ženská nekmitá jak chlap píská a dovolí si projevit ve vztahu nespokojenost, má ji chlap zlomit násilím. Pak se nedivme tolika případům domacího násilí.
smode2
Poslední větu přečíst znovu :)

hodnocení

4x
Ty máš hodinu volna denně. Ona nemá ani to. Navíc musí 24/7 myslet na to, jestli se dítěti nic nestane.

id
hodnocení

3x
Pomáhejte jen s polovinou prací v domácnosti jako dosud. Přítelkyně bude naštvaná stejně jako nyní a máte více času na mazlení se synem. Při jednom dítěti není třeba vyhledávat pomoc v širší rodině. Mimino věčně spí a přítelkyně dělá co? Visí na telefonu, že jo? Stejně se časem rozejdete.
vycitky
hodnocení

Tak samozrejme, ted je na ni vareni a uklizeni, tak se snazi, abych mel doma uvareno, protoze jsem ji za to zprdl, ze jsem nemel treba jidlo, kdyz jsem prisel domu. Jinak uklizeni a zehleni, jak ji cas dovoli. Kdyz mimino spi, tak spis sedi na gauci, ale jak kdy, on toho moc nenaspi, ale nevim, zda treba neni problem v tom, ze ho neuspava dobre.
Jeji sestra ji dala satek na noseni ditete, se kterym se da delat vse, ten vyzkousela 2x a ze je na prd, ze ho sama nemuze sabalit. Ja ho mel jednou v satku 2h a byl v poho, to same u jeji segry 1x.
Jinak ona konicky nema skoro zadne, vetsinou pred ditetem sedela na gauci a max o vikendu sla parit nebo za mamkou na kafe.
Ja chodil skoro kazdy den na treninky. Ona nebyla vubec aktivni. Takze ano, meli jsme asi oba koukat driv. Ale ja ji nic nevycitam, proc ona me ano? I kdyz toho delam dost.
asd1

To je delší problém, ona je furt stejná, jen teď to začalo vadit.. Měl jsi jí vyexpedovat před miminem...

Přesuň jí na barák, může přikládat do kamen a být poblíž..

hodnocení

2x

Na jednu stranu ji chápu v tom smyslu, že opravdu nemá ani chvilku jen pro sebe, ale musí být neustále ve střehu kvůli dítěti. Ale od toho má právě tu mamku nebo ségru. Děcko obleču, nabalím do kočáru, předám a mám třeba dvě hodiny klid. Třeba na to malování. Kdyby chtěla, tak si to takto domluví. Zřejmě nechce.

Vás je mi upřímně líto. Z práce do práce. A podle toho co píšete, tak nevím jestli to honění vaše přítelkyně v budoucnu ocení.

Mmch. jak to bývá o víkendech? Jste jen na stavbě? Pokud ano, tak co kdybyste třeba jedno odpoledne věnoval jen ji a dítěti popř. se domluvil s její nebo vaši mamkou na hlídání a sami dva si jen tak vyšli třeba do kina, na jídlo apod. Pokud chcete vztah trochu povzbudit, tak si myslím, že by to mohla ocenit.

liska5
hodnocení

2x

Čtyřměsíční a jen jedno? To je tak pohodové období! Vedle toho se dá stihnout věcí. Paní je rozmazlená. Potřebovala by k tomu ještě pár dětí a práci na zahradě. Děcko je fantastická náplň života v každém jeho věku. S ním se dá podnikat plno věcí. To že neměla kamarádky, to je podezdřelé.

Znám takový případ z okolí. Tam se čeká, až přijede tatínek z práce, že jedině on umí děcku umýt hlavičku. To už je vydírání..

Já teda nevím, jak jste to měla vy, ale u mě to fakt pohodové období nebylo. Dítě se mi v noci budilo i co půl hodiny a prostě nespalo. Neustále jsem řešila bolest břiška, ekzémy atd. Do toho ještě rozhozené hormony po porodu, bolavá prsa, začaly mi vypadávat vlasy doslova po chumáčích a zlobit mě klouby, k tomu milion nevyžádaných rad od okolí, jak bych se správně měla o dítě starat a co dělám špatně... A jak je možné, že se ještě ve 5 měsících nepřetáčí na bříško nebo nedělá jiné věci, které už dávno jiné děti dělají.

Když žena nekojí čtyřměsíční dítě, je to v očích ostatních neschopná káča. Zato když kojí dvouleté, je to kravka, která si vychovává rozmazleného spratka.

Ale já vím, za vás to ženské tolik neřešily - když děcko řvalo, nechaly ho vybrečet v kočáru, když zlobilo, dostalo na zadek, když nešlo kojení, tak si z toho taky těžkou hlavu nedělaly, prostě děcku nacpaly Sunar a do toho panáčka rumu na zklidnění nebo cumel do medu a bylo po starostech ;)

Chlapovi se po narození dítěte tolik nemění životní styl - pořád chodí do práce, kde se většinou může v klidu naobědvat a vypít si teplou kávičku s kolegy, nemusí se kvůli dítěti vzdát kariéry, pořád má svůj příjem a nemusí se o peníze nikoho doprošovat, nemá po dětech zničenou postavu a nemá na rozdíl od ženy po mateřské nízké sebevědomí, že už ho v práci nikde nebudou chtít zaměstnat, když přechozích x let nepracoval a pouze utíral dětské zadky.

Ale hloupá je vždycky jenom ženská, která si na něco stěžuje, že...

Fakt si nemyslím, že by mateřská pro ženu byla nějaká pohodička, jak píšete.

vycitky
hodnocení

Dobře, tak když budeme řešit všechno.
Ja chlap
-i kdyz nosim rukavice, mam stejne z te prace a tech materialu rozezrane ruce, ktere celkem boli
- boli me zada, vcera jsem odnosil 50 pytlu nivelace 2x(nalozeni, vylozeni)
- do toho se nevyspim, protoze dite breci
- celou zimu jsem delal v promrzlem baraku pri minus 5 stupnich a nebylo to moc prijemne
- v praci se nezastavim, delam v logistice, planuji prepravy
- cely vikend jsem natahoval lepidlo na zdi a bolej me u svaly na rukou
- do toho jsem si slapl na hrebik
- priskripl si prst, kterej me tak tyden boli
Zrovna ted mam dalsi vec na starosti a to prezout 4 auta doma... 4 sady pneu rucne vymenit, umyt, odnosit.
Myslite, ze bych radsi hodinu varil, nebo 20 minit stiral?
vycitky
hodnocení

Zenska si udela dite s chlapem a pak bude nasrana, ze u chlapa se rezim nemeni a u ji ano? Nemela snad nad tim premyslet driv? To s kojenim je o psychice, tak mi nejde kojeni no a co? Tak se to vyresi jinak. V dnesni dobe toho je... a ze bych z toho mel depky? No tak to je cas na psychologa. Protoze kdybych se mel pokazde sesypat se vsim, co zivot prinesl, uz bych tu nebyl asi.
liska5

Milá Danko86. Kde to berete, že jsem se nestarala? Znám ty noci prochozené se řvoucím děckem. Mělo pupeční kýlu a řvát nesmělo, druhé mi umřelo, než se narodilo, třetí mělo kyčličky v aparátu a tím plno omezení. Nebyly pampersky, pleny se praly a žehlily. Nebyly mobily, abych si zavolala pro pomoc... Muž věčně noční služby + oprava chalupy. Rodiče 120km daleko. Nenapadlo mne, že když jsem s dětmi doma, že jsem si neužila. Toto slovní spojení se dříve ani nepoužívalo. Zvolila jsem ten úděl a ve všem se snažila vidět to lepší a být v pohodě.. Bylo málo peněz, tak jsem si ke svému kojenci a předškolákovi vzala ještě batole na hlídání. Když už vařím, uklízím po děckách, čtu pohádky, tak ať to stojí za to. Kočár, dvě děcka z každé strany, do batůžku potraviny a rezervní oblečení a trolejbusem z Ostravy do Michálkovic na zahrádku pozalívat... a zase zpátky. Tenkrát se o hormonálních změnách nemluvilo, takže nebyly. Proto mi připadá, že dnešné mladé maminky jsou rozmazlené.

@danka86 - Fakt si nemyslím, že by mateřská pro ženu byla nějaká pohodička, jak píšete.

Jedno standardní dítě - jakmile se s ním naučíte zacházet - s prstem v nose. Vlastní zkušenost ;)

Lisko, opět s Vámi musím souhlasit. Dnešní matky jsou opravdu ve většině případů "rozmazlené". Vidím to ve svém okolí. Z vyprávění vím, že máte pravdu. Nás je pět. Teď už jsme všichni dospělí a máme vlastní životy... Ale tehdy maminka s tatínkem zvládli oběhat nás děti, velký dům, zahradnictví (které jsme měli u domu) a zvířata. Tatínek chodil do práce každý třetí den, maminka začala opět chodit do zaměstnání v mých dvou letech (jsem poslední). Dědečky ani babičky jsme neměli. Přesto bylo uklizeno, navařeno, plíny vyprané... Měli jsme krásné dětství a vůbec nic nám nechybělo. Když nyní přijdu na návštěvu ke kamarádkám,nebo ony k nám, neslýchám v podstatě nic jiného, než že jsou na všechno sami a že nic nestíhají a že jsou unavené a vyčerpané..Člověk by jim to snad i věřil, kdyby neznal realitu. Ony sedí u kafe celé dopoledne a popřípadě kouří jednu od druhé (nebo sedí rozpláclá na gauči s mobilem.v ruce). Dítě podle věku (v mém okolí od dvou do deseti let),buď v postýlce, nebo v jiné místnosti - za televizí,s puštěnými pohádkami do zblbnutí,za počítačem nebo s mobilem v ruce... Když dítě přijde,že má hlad, je mu ve většině případů je mu odpovězeno " vem si přesnídávku (tatranku, párek), dneska nevařim", popřípadě "neotravuj,před hodinou byl oběd"... Je to smutné se na to i jen koukat... Jedna "moje koza" slavila minulý týden třinácté narozeniny- byla první dítě oné kamarádky a strašně ke mě už jako mimi přilnula. Nutno podotknout, že já si ji hýčkám od malinká, právě kvůli přístupu její matky. Beru si ji na výlety, pomáhám ji se školou, ... Ona je tak šikovná a tak moc hodná. Sama by chtěla tvořit atp.. matka ji však od mala cpala mobil, malá ho zahazovala, sama si brala knihy a sama si malovala. Učila se také vesměs sama,protože na učení s ní nikdo "neměl čas". Do toho se ještě do teď stará o své dva mladší bratry. A doslova jim dělá matku.. Většina dnešních žen ani neumí vařit, nebo se jim prostě jen nechce to dělat.. Jaký zázrak,když v zaměstnání zaslechnu,že se baví dvě ženy (pod 40 let) o tom,že jedna vařila tohle a tamto a druhá ji odpoví,že se chystá vařit a upéct na víkend to a ono...

hodnocení

1x

Někdy to tak je, že by se člověk přetrhl, ale ten druhý s tím stejně není nikdy spokojený. Na druhou stranu být celý den sám s dítětem leze na mozek.

Nevím kde teď bydlíte a jak moc hoří ta stavba, ale navrhl bych Vám toto.

a) Chápu, že to je pro Vás relax, ale zkuste ten počítač na chvíli nechat být. Místo něj si na hodinku sedněte s matkou svého dítěte a věnujte se jí. Povídejte si s ní, poptejte se co celý den dělala, zajímejte se.

b) Zkuste některé dny v týdnu místo na stavbu jet rovnou domů a atam se věnujte rodině.

Zkuste to takhle třeba měsíc a uvidíte, jestli se něco změní. Chápu, že vám to pozdrží stavbu a že budete muset omezit svůj relax. Na druhou stranu zachráníte svůj partnerský život a z dítěte budete mít víc, než hodinu za den při koupání a uspávání...

Děti rostou strašně rychle a trpělivost dochází některým lidem ještě rychleji... pak stačí jedna "dobrá kamarádka" nebo jiná dobrá duše a Vy najednou zjistíte, že místo spokojené rodinky tu máme svobodnou matku na sociálních dávkách a otce, který vidí své dítě jednou za týden či dva.

vycitky
hodnocení

To muzu, ale ona chce zas, co nejdriv bydlet.
Potreboval bych se teda naklonovat. A to, ze je s ditetem doma, prece muze vyresit... kdo ji zakazuje jit mezi lidi? Tohle je takove reseni, ze se podvolim jejim pranim.
Stavbu mame cca na 4 mesice jeste

Vztahy jsou o kompromisu. Někde musí ustoupit ona, někde Vy. Jestli budete oba stát za svým jako berani a oba to budete brát tak, že ustupujete tomu druhému a on ne, tak spolu dlouho nezůstanete.

Proto taky říkám ať to vyzkoušíte na nějakou dobu, jestli partnerka přestane brblat nebo ne.

Vy to sice vidíte tak, že ji doma nedržíte, ale na druhou stranu se mnoho ženských samotných jen s kočárem venku nezabaví.. Bude hezky, vemte ji občas i s prckem na stavbu.

vycitky
hodnocení

Jeste je zima, ale rikal jsem ji, az bude tepleji, at vezme decku nanzahradu a muzou tam vegetit.
v baraku je hodne prachu, tam nejde bejt s ditetem.
Ona nepotřebuje co nejdřív bydlet. Ona potřebuje, abys už tam nemusel makat.

hodnocení

1x

Takhle remcá žena, na kterou je muž příliš hodný. Vlastní zkušenost.

vycitky
hodnocení

Ale to ja jsem, ale neumim byt jiny. Vic lidi mi rikalo, at se s ni rozejdu. Ja ji reklx ze jestli chce mit dite, musi se zacit snazit a opravdu zacala, ale ted kdyz uz ho ma, citim se jako podvedenej, protoze podle me jen chtela dite a ted je dal nespokojena se mnou, sere ji, podle me, ze je se mnou a ne s nekym jinym. Proto se chova tak jak chova.

hodnocení

1x
Až se počasí zlepší berte syna i ženu na stavbu, vy se věnujte synovy, ona ať taky přiloží ruku k dílu, dopoledne bude rada že si odpočne a nebude se nudit.

hodnocení

1x

Prošel jsem si tím samým. Zvládli jsme to, ale bylo to hodně těžký.
Zpětně když o tom mluvíme tak manželka uznává, že to s ní bylo napočuni :)
Co je třeba ale říct, že první dítě je vždy psycho, žádná škola mateřství se před tím nestuduje. :)
A není dítě jako dítě, s prvním jsme vážně uvažovali, že alespoň jednou měsíčně se každý půjdem jednou vyspat na hotel. To nekecám.
Pak přišly dvojčata a to bylo nebe a dudy.

hodnocení

1x

Riesenie je spravit si doma poriadok. Totiz cim viac budete ustupovat, tym to bude horsie. Ona si sice v kratkej svetlej chvilke moze uvedomit, ako nemoze mat vsetko naraz (peniaze + hotovy dom + muza doma), ale vacsinu casu zenami zmietaju okamzite nalady zavisle na hladine hormonov. Do toho jej matka tlaci do hlavy nejake "mudre" rady.

Vy nie ste povinny znicit sa a upracovat sa k smrti. Oznamte jej, ako od zajtra ste po praci kazdy den doma a na dome makate len v sobotu, v nedelu pojdete na spolocny vylet a pod.

vycitky
hodnocení

Vim, ze to myslite dobre. Ale stavba domu neni opravdu tak jednoducha, jak se zda, i ve sve praci mi je to uz trapne, porad neco vyrizuji, telefonuji, zarizuji.
Delat omitky komllrt, vodu, el., podlahy, podhledy, zatepleni atd atd., delat to jen oo vikendech, to muzu rovnou pocitat se stavbou na 10 let.
Ono to neni jen o tom, tam prijit a hned makat, clovek kouka, meri pripravuje, vozi material, vyklada...atd. tohle je na kazdodenni praci skoro a nerikam, ze si nemuzu 1 odpoledne za 14 dat volno, tady jde o to, ze nic nenavrhne, co chce jen mlci nastvane... a pak mi to vycte. Kdyby rekla jedem na vylet, tak ji nereknu ne...

Podle toho co jste tu už psal vám to ani neřekne. Seděla na gauči před dítětem a bude tam sedět i nadále. Je jen na vás, abyste ji občas někam vytáhl. A nebo je druhá varianta, že vám doma nechá odstříkaný mlíko a vyrazí si zapařit s kámoškama stejně jako před dítětem a vy se postaráte o mimino.

jaj*
hodnocení

1x
Na baráku vyčistěte jednu místnost, tam dejte koberec a nějaký topení, plus stůl na jídlo a tak. Tam posaďte mamku s děckem, přítelkyni dejte do tepláků ať dělá na baráku, když má být i její. Kdyby bylo dítě v nějaké neřešitelné situaci tak se přítelkyně jen převleče a půjde za dítětem. Takto budou pracovat 2 a půjde to rychleji. S dětmi mám zkušenost, je to žrout času, ale nic namáhavého, takže vaše přítelkyně asi s dítětem nemůže chodit po barech ale ani se neunaví jak vy. Navíc děcko i spí, takže má víc volna než vy. Tím že by se dělalo rychleji by se občas udělal čas i na jiný věci, třeba občas výlet a tak, a ve starém domě by tímto bylo méně práce když by ste trávili čas na novým a na výletech. Jen by pak přítelkyně asi byla nespokojená, protože moc práce, ale třeba mě by to takto ani nevadilo.

riva
hodnocení

0x

Možná je málo vytížená. Ženská, která není od rána do večera v zápřahu, dost často remcá.

A tím zápřahem nemyslím stát nad ní s karabáčem. Ale sama by měla převzít maximum práce. Ať si pak můžete odfrknout spolu.

pb®
hodnocení

0x

Narození dítěte je obrovská změna v životě. Najednou se vše točí kolem dítěte, dítě má své rytmy, které neradno narušovat. Není divu, že novopečená prvorodička neví co dřív, nemá systém a je podrážděná. K tomu přispívají i hormonální změny. S druhým a dalším dítětem vše ženy zvládají už lépe. Vy máte být ženě oporou, ale jste sobec, co si den co den chce urvat svojí hodinku klidu. Má žena den co den hodinku klidu, kdy je mimo dosah dítěte a může si dělat co chce? Asi ne. Je chválihodné, že chcete mít co nejdříve dostavěn barák, ale nejeden vztah už se rozpadl kvůli tomu, že partner a otec dítěte upřednostňoval práci (jakoukoliv) nad časem stráveným s rodinou. A kvůli neustálé práci a žádnému času s rodinou se opouštějí i velice dobře situovaní muži. Kolik času denně strávíte se svým dítětem? Dítě je malé jen jednou, co neuděláte ve správný čas, už neuděláte.

Váš problém je, že neznáte míru, neumíte najít rovnováhu mezi prací (a stavbou) a rodinou. Zkuste trochu slevit a nabídnout ženě jedno odpoledne v týdnu nebo od týden, kdy na stavbě nebudete, budete se 100% sám starat o dítě a ona bude moct jít bez dítěte kam chce. Ono kdykoliv s dítětem je člověk neustále ve střehu a neuvolní se. Zkuste si vzít kočár a někam úplně sám vyjet, není to jen tak. Je to už 10let, ale pořád si pamatuju na ten pocit, kdy jsem konečně někam vyrazila bez dítěte. Až mi přišlo divné, že jdu po ulici a netlačím kočár.

vycitky
hodnocení

Z vasi strany hezky napsane, ale ona zas chce, co nejdrive bydlet, protoze byt je pro nas maly. A stavet barak 5 let? To myslite, ze to zas bavi me? Me prijde, ze malo lidi vi, co je to sam makat na baraku. Resit material, co jak udelat. Delam to snad jen pro sebe? Nebo pro rodinu? Tohle je neco, do ceho ona chtela jit, a musi to zousnout. To ze dite chci vidat vic, ano chci, ale mam se roztrhat? Me to je opravdu uz asi jedno, prasknu s dverma u baraku a delat nebudu, pak na me bude nastvana, ze jsme stale v byte a dite nema vlastni pokojik.

Píšete, že stavba je tak na 4 - 5 měsíců... když se budete rodině věnovat 2 - 3 dny v týdnu, tak ji prodloužíte o měsíc, nebo dva... věřím, že to přítulka vydrží.

A takových co stavěli či rekonstruovali sami, nebo s pomocí nejbližší rodiny ve stejné době kdy se jim narodilo dítě je víc... věřte.

joudic*
gotrek no tyhle odhady, vite jak to je, proste to clovek pred sebou tlaci, dokud to neni hotove, objevuje se vic a vic prekazek, do toho prace, a muzete hulit travu a lit piva jak chcete jako doping, aby se clovek nezblaznil, a stejne clovek kazdy tyden uplne vyhori a zas se musi postavit na nohy a pokracovat, protoze nic jineho mu nezbyva...
Do toho poslouchat jeste pindy, ktere budou samozrejme pokracovat, i kdyz to uz bude k obyvani, ale porad se budou mistnosti dokoncovat.
pb®
Vy děláte všechno správně a ona je ta špatná, nehodláte slevit ani kousek, jen ultimáta, že tedy nebudete dělat nic. Takhle se nikam nedostanete a znám nejednu, co autora svých dětí poslala k šípku a našla si muže, který jí byl oporou. Tou vy nejste. Muž je co se dítěte týká pouhým pozorovatelem. Nemůže dítě odnosit, ani porodit, odkojit. Ta všechna práce je na ženě, muž může přihlížet, podporovat, nebo alespoň neškodit. Mám pocit, že vy moc nepodporujete a navíc škodíte. Seřvat ženu za to, že nemám připravené papů? To jako vážně? Nemáte ruce, neumíte si udělat jídlo sám? A ne, dítě nepotřebuje ve 4 měsících dětský pokoj, dokonce ani v roce ne. Dítě potřebuje mámu v pohodě a tátu, co mámu miluje a je jí oporou, ne že chodí domů v 8 večer (byť kvůli stavbě domu) a pak hraje hry na počítači. Do bytu 55m se vejdete nějaký čas úplně s přehledem. Sám říkate, že dítě toho moc nenaspí. Zkuste si to postarat se o něj jeden jediný den úplně sám, žena nebude v dosahu ani na telefonu. Třeba pak změníte názor na její lenost a neschopnost.
smode2
Joudic: jako kdybych to psal já :) ale ještě se mi osvědčilo za každou cenu nikdy nemyslet na to co všechno na baráku musím dodělat a místo toho se soustředit jen na to aktuální - jinak nepomůže nic..problém ale je že právě na ty nedostatky mají tendenci některé dívky dost upozorňovat.

jenda22
hodnocení

0x
Cim vice budete pomahat, tim mene bude mit pritelkyne casu. Budete po praci kmitat, pak pomazete na barak a budete nejvetsi sobec, protoze ji s nicim nepomuzete. Dostavite barak s obrovskou unavou a ona vam rekne, ze vas nemiluje, protoze ji s nicim nepomuzete. A budete psat, co mate delat. V prvni rade bezte za pravnikem pro sve zajisteni v pripade jejiho odchodu. Jinak si rovnou hodite smycku... Pak normalne po praci musite dostavet. Jak to bylo drive bezne. Ona vam nepomuze a chcete se zhroutit? Je na materske, musi kmitat. Vy take kmitate a jeste mate doma drzkovou. Bud se postavite a udelate poradek nebo prijde krize. Mozna uz prisla a jen se hleda zaminka. Mozna prijdete o barak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]