Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluhy a exekuce

Od: jozinka* odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz.Mám ženatého syna,který je u mne v trvalém bydlišti se svou manželkou i s dětmi.Jejich manželství již nyní nesplňuje své podmínky a pomalu se rozpadá.Důvodem byly velké dluhy mého syna.Snacha i s dětmi nyní od minulého roku pobývá u svých rodičů.Můj syn má rozestavený ve svém vlastnictví rodinný domek,ale má na něm hypotéku.Jelikož pozbyl můj syn zaměstnání,jeho dluhy na té hypotéce stále narůstaly a nyní hrozí exekuce ze strany banky.Chtěla bych se zeptat,jaké nebezpečí hrozí nám rodičům ze strany exekutorů po stránce trvalého bydliště mého syna a snachy.Doslechla jsem se totiž,že exekutoři se neohlížejí jen na trvalé bydliště,ale i na pobyt dlužné osoby.Snacha,jak jsem již uvedla u nás nepobývá skoro rok a syn pobývá měsíc u jiné ženy.Nikdo z nich již nemá žádný majetek u nás na trvalém bydlišti.Rodinný dům,kde jsme všichni tvale hlášeni je v mém vlastnictví.Najde se někdo,kdo by mohl poradit.Děkuji za za vaše rady i za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

roboot*
hodnocení

2x

To že u Vás nebydlí exekutory moc zajímat asi nebude. Samozřejmě je to o člověku , pokud bude v pohodě, dáte mu jeho novou adresu kde se zdržuje a on už si ho najde. Nicméně to je kdyby. Chráněná nejste, tudíž mazejte *bezim* na úřad se synem i snachou at si u vás zruší trvalý pobyt a klidně si ho nechají dát na magistrát. Nemovitost Vám nikdo nevezme ale movité věci exekutor může a nebude ho zajímat, čí jsou. Potom můžete podat vylučovací žalobu ale své věci potom dostanete (jestli) třeba i za 2 roky . :( Smutné ale je to tak. Pokud s tím syn ani snacha souhlasit nebudou, bez okolků až přijde exekutor, naprášit kde žijí, co pobírají *vezen* A bez milosti! *mala*

jozinka*
hodnocení

jj..Děkuji moc,myslela jsem si to,ale říká se,že i když jsou odhlášeni a pobýval někdo z nich do 3 měsíců na místě,kde již nebudou na trvalém bydlišti,pak stéjně tam exekutoři poberou co se jim zamane...ovšem že opravdu závisí od toho kdo přijde. Tůto obavu mají také i rodiče mé snachy,kde ona nyní pobývá,ale nemá tam trvalé bydliště.Odhlásit je stéjně půjdu i když oni nebudou chtít,jde to na obci se svědky,že se u nás nezdržují-jestli se věc nepohne k dobrému.Syn nyní má řešit prodej toho svého domku a nechtěl něco dělat z občankou,ale jestli se to pvleče déle jak týden,tak to již nevydržím.Mějte se hezky a děkuji Jozinka

no, ono ponejvíc záleží na exekutorovi. ten může zabavovat věci všude tam, kde se DOMNÍVÁ, že je dlužník může mít. takže když se to vezme kolem a kolem, jsou exekutoři, kteří by vám řekli, že vy jste jeho rodiče a nadto že sousedi vašeho syna viděli k vám chodit, takže oni se DOMNÍVAJÍ, že vzhledem k rodinné vazbě a docházení do vaší domácnosi má váš syn u vás věci, takže zabavovat budou... a jestli se vám to nelíbí, podejte si vylučovací žalobu.

jako samozřejmě, z mojí zkušenosti je většina exekutorů slušných, ale i mezi nimi se najdou mrchy. třeba my měli zamstnance, na kterého přišla exekuce na mzdu a přitom on trvrdil, že už jednou exekutorovi zaplatil a ukazoval nám doklad o zaplacení. exekutorova asistentka nám to po telefonu potvrdila, že exekuce už je zaplacená... nicméně exekutor nám oznámení o ukončení exekuce oficiálně neposlal a nechal si vše zaplatit ještě jednou. a peníze se ze mzdy strhávaly několik měsíců, takže to nebylo tak, že by něco poslal omylem, a pak už to jenom nestihnul včas vzít zpátky.

jozinka*
hodnocení

*palec*Jj...děkuji za odpověď.Krásný nedělní večer přeji.*stop* Jozinka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]