12 lete dite po mne opakuje zvuky polykani, odkaslavani
Od:petrakasparkovodpovědí:20změna:
Dobry den, moje 12 leta dcera po mne uz nekolik let opakuje zvuky, kdyz si napr. odkaslu, nebo polknu. Dela to naschval, snazi se na to hodne upozornit. Nevim si rady… dela to hlavne kdyz je nervozni, ale nekolikrat za sebou. Prosim co mam s ni delat? Vsichni z rodiny mi trvdi, ze ji to prejde, ze o nic nejde. Ale trva to uz nekolik let…
Lze jí zabavit kapesné, nekoupit nový obleček, hodit jí mobil do kanalizace, vypnout wifinu...nejúčinnější ale patrně bude když jí pokaždé fláknete jednu výchovnou
To je zde tolik hloupých lidí? Dítě je vývinu a učí se odpozorováním od svých nejbližších z rodiny jedna věc je jestli to je z nudy nebo jsou to roupy sednout si s dítětem a vysvětlit mu že to se nemá dělat a také mu vysvětlit proč to dělá ten dotyčný dospělý samozřejmě dítě by mělo mít už dávno návyky typu neplivat a při kašlání ruku před ústa a poté to dítě zabavit jen ne proboha seřvat ho pár facek a zavřít v pokoji kde se začne tvořit vzpurné období ale sport, kroužky, stolní, venkovní hry dítě asi má jen roupy a je třeba ho zabavit a najít něco co ho/jí bude bavit i kdyby měl kreslit na plátno nebo do sešitu,bloku,... S přístupem ostatním z něj/ji akorát vyroste další sebestředná a arogantní bytost která si myslí že svět se točí pouze kolem jí/jeho a nezvládne vyměnit žárovku nebo zásuvku a rodiče mu akorát řeknou to co je pro ně nejjednodušší a nejlepší že je neschopný
Tohle je jen zahřívací kolo. Počkejte za dva, či tři roky - to budete vzpomínat na tu krásnou dobu, kdy jen opakovala zvuky... Jinak podobné provokačky řeším slovy: No tak dobře, když jinak nedáš, tak já tu wifinu teda jdu vypnout...
A co třeba vysoce primitivní filtrování pevně přiřazených IP adres? Tazatelce i jejímu partnerovi funguje od mobilu přes pc po ip kamery vše ale dcera se pak může klouzat. Pouhé změněné heslo na wifi by leckterá manželka mohla při slabší chvilce prokecnout
Jasně, už vidím, jak jsi samoživitelka pořídí skříňku se zámkem a bude se řídit vaši radou rozum průměrného člověka, jakej definuje občanský zákoník, naprosto nestačí na jakoukoliv regulací wifiny... A to jsou wifiny, nebo i dsl modemy umožňující sofistikovaná pravidla včetně časových (to umí i ty levné od o2). Lepší modemy (avm) to umožňuje nastavit přímo i na Mac adresu selektivně ... po 22h nebo po vyčerpádní dení kvoty třeba 10 hodin vykopnou děcka...
tak jestli to delate porad treba? Napr nekteri kuraci si ani neudedomuji ze zakasle, odkasle v nejake forme 2x do minuty, babicka si furt vycucavala hlasite zub s mlasknutim co chvili aniz by o tom vedela atd
Zdravím. Nechci se vás nějak dotknout, ale zvážila jste možnost, že to nemusí být provokace, ale třeba projev mírné retardace? Možná se poradit s její dětskou lékařkou (sama, bez dcerky). Ida
Otevřela jsem otázku, protože jsem myslela, že je to překlep a je to buď 2 nebo 1 lete dítě. Ale 12 let? Proč spolu nemluvíte? Proč ji to necháte dělat? Vždyť jste rodič, autorita, to si necháte líbit co všechno?
A proc je vase dcera nervozni? Mozna ji davate malo domacich praci, mozna se nudi, kdo vi...
Jestlize to dela dlouhodobe, tezko rict proc, snazi se vas vyprovokovat, anebo jen taktne naznacit, ze si mate dat ruku pred pusu apod. anebo ze jste nemocna? Tezko poznat.
Pokud to prvni, tak musite delat, ze ji ignorujete a ne na ni reagovat, pripadne ji vysvetlit, ze s ni zajdete k psychiatrovi nebo jinam na vysetreni... to takhle od klavesnice neodhadneme
Tak vydávejte zvuky, resp. slova, která budou pro ni k něčemu. Takto ji donutíte opakovat vyjmenovaná slova nebo naučíte letopočty, či násobilku. Pokud je slabší, tak aspoň kvokat a kokrhat.
A ve škole to taky dělá? Pokud by to dělala všude, asi bych se zeptala nějaké psycholožky, jsou různé poruchy. Pokud to dělá jen vám,asi bych se jí snažila vysvětlit, že to je nechutné a že už je velká na takové ptákoviny. Ve 12 letech by to již měla pochopit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.