Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Premanentka - doplatek i po zaplacení plné ceny?

Od: ateus® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně toho, kdo je v právu?

Minulý rok jsem si koupil permanentku (B) s neomezenou časovou platností za tehdejší plnou cenu. V prosinci provozovatel oznámil, že od nového roku zdražuje nové permanentky (C), ale do konce března budou fungovat ty staré permanentky (B). Jelikož jsem ale ještě čerpal úplně starou (A (je ale jinak totožná s B)), tak ta nevyčerpaná (B) mi zbyla i teď po deadlinu - a provozovatel po mně chce za každou návštěvu doplatek, i přes to, že mám sjednanou kompletní službu za starých podmínek.

Má právo po mě chtít doplatek, když jsme vlastně tehdy "uzavřeli smlouvu"? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
To se doctes v te smlouve. Je tam neco o tom ze je mozna ze strany poskytovatele zmena ceny a tedy i doplatek pro vlastniky permanentek?
hodnocení

No ona žádná smlouva není - proto jsem to napsal do uvozovek. Jde o prostý prodej permanentky oproti hotovosti. Nemám ani doklad o koupi. Jde mi o to, jestli má provozovatel právo změnit v průběhu takto podmínky.

Férová podmínka by podle mě zněla: Od ledna zvyšujeme ceny nových permanentek, ale u starých platí původní podmínky až do jejich vyčerpání (realita je ale: máte tři měsíce a pak doplatek za každou návštěvu).

re4zon
Smlouva je, obchodni podminky. Nevim, kdes to koupil, ale bud byly na danem webu nebo k nahlednuti nekde u okenka. Nebo to je nejaka garazova firma kde se to kupuje na dobre slovo z ruky do ruky? Pravo na to ma, pokud jsi to vedel nebo mohl vedet. A jestli tam nic takoveho nebylo, tak co s tim budes delat? Roky se soudit? Pro me je spatne chovani poskytovatele jedinym signalem - vycerpat o co stojim, pak uz tam nikdy nic nekoupit a udelit par peknych recenzi vsude mozne.
re4zon
A mimochodem, zkousel ses s nima domluvit? Slusne, ale razne bych jim nejdriv oznamil, ze mi tohle meli rict pred nakupem a bud at me to nechaji vycerpat, nebo mi vrati zbytek penez. Slusny podnikatel to udela, zvlast kdyz tohle provedes pred dalsimi platicimi zakazniky.

hodnocení

0x

Má permanentka nějak omezenou platnost? Třeba na rok?
Pokud to je permanentka třeba na rok 2021, tak se nemůžete dožadovat platnosti i letos.

hodnocení

0x

V dnešní době jsou tyto rádoby smlouvy jen cár papíru. U nás to udělali s pernamentkou na bazén taky a nenaděláte nic. Budete se soudit? To samé s elektřinou. Měli jsme zafixované ceny do konce roku 2022 a zrušili to. V tomto případě se ovšem soud vyplatí, protože je nás hodně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]