Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká maximální davka

Od: anony* odpovědí: 6 změna:
Když je mě psychicky zle a potřebují úlevu beru Rivotril Už musím brát 2 mg,menší nezabírají. Začínal jsem před lety na 0,5 mg. Jaká je maximální dávka,která je ještě snesitelná brat.?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A to vám psychiatr nepíše antidepresiva, abyste nemusel užívat tolik Rivotrilu? Je to benzodiazepin, vysoce návykový. Má své jasné indikace v neurologii (epilepsie), ale jako ulevový lék pouze dočasně a krátkodobě. Je to cesta do pekla. Vaše tělo si přivykne, to se nebojte. Můžete se postupně dopracovat i na 20-50 i 100 mg denně třeba a nebude vám to nic dělat, ale to odvykání potom. Většina ilegálních drog je nic proti benzodiazepinům. Každý, kdo má titul Mudr, by to měl vědět a být v předepisování benzodiazepinů velmi opatrný. Pokud máte obtíže dlouhodobé, řeší se právě antidepresivy nebo antipsychotiky, na které nevznikají závislosti.
Přesně,existují moderní léky tak nechápu,proč ještě někdo předepisuje takové těžce návykové léky

nov
hodnocení

1x

Počáteční dávka pro dospělé by neměla překročit 1,5 mg/den podaných rozděleně ve dvou až třech dávkách. Dávku lze zvyšovat po 0,5 mg každý třetí den, pokud buď nedojde k odpovídajícímu zvládnutí záchvatů, nebo pokud nežádoucí účinky nezamezí dalšímu zvyšování. Obvykle je dostačující udržovací dávka 3 – 6 mg/den. Maximální denní dávka pro dospělé je 20 mg a neměla by být překračována.
Zdroj: nonstop-lekarna.cz/...

anony*
hodnocení

Díky moc, to mě uklidnilo. Já beru jednorázové 2 mg jen když je mi fakt zle, je fakt,že časem vzniká i při této nepravidelnosti tolerance a nutno zvýšit dávku. Mě právě byl že začátku ordinován 0,5 mg jednou denně, to je 14 let zpět. K těm 20 mg mám ještě daleko, tak to mě uklidnilo. Díky moc.
kolemjdouci
Spise nez velikost davky je mozna alarmujici, ze musite navysovat. Navic pri prilezitostnem uzivani. Ale nekdo vam ty leky pise, zna vase obtize a ocekaval bych ze ma prehled i nad davkovanim. Za me je spatne brat tento lek tak dlouho. Ale nejste sam, kdo tak dopadl. Pokud Dr.nerekne jinak, tak ty vase 2mg bych bral za maximum pres ktere uz nepujdete a snazil bych se spise jit niz. Pri vetsich obtizich asi resit s Dr.a zadat jiny lek, moznosti je vice.
anony*
hodnocení

Ptal jsem se psychiatra a řekl, že všechno co uleví je návykové. Antidepresiva mě žádné nezabírají, některé vleky mají vedlejší účinek že téměř 24 spíte ale potom 24 hodin nezabere že. Jeden lék tam jsem spal skoro 48 po požití a potom hodne dlouho nemohl usnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]