Nejste přihlášen/a.
Dusledky to nebude mit zadne. Na druhou stranu nevidim duvod proc mlecne vyrobky s rozumem nejist stejne jako vajicka, maso a dalsi. U nas je stale jidla nadbytek, lide vymysleji nesmysly a vznikaji hysterie kolem skodlivosti vajicek, mleka a dalsiho. Drive byli lide stastni za chleba s tvarohem k veceri po celodenni drine, nic jineho nemeli. Asi by tehdy koukali kdybychom se jim ten tvaroh snazili vzit s tim, ze mleko je skodlive a je urcene jen pro deti. Takze tak, jist stridme a pouzivat selsky rozumem.
Já z mléčného jen tvarůžky a kefír.
A pak, když je kozí mléko a sýry, tak to si zajedu občas na farmu.
Znám kojence, u kterého nahradili pro nesnášenlivost mléko, mandlovým nápojem domácí výroby. Mandle se přes noc namočí. Tím se v nich aktivují enzymy. A pak se vyloupnou a bílé se rozmixují dohladka s trochou převařené vody a procedí skrze nejjemnější cedníček nebo látku/?/.
Mléko, zejména kravské mléko a produkty z něj jsme zvyklí konzumovat desítky tisíc let. Vpodstatě to býval poměrně výrazný základ jídelníčku. Stejně tak, jak jsme se přizpůsobili jiným radikálním znám nejen v jídelníčku poslední dobou, myslím, že by takový jedinec přežil a nemuselo by to na něm nechat výraznější následky. Zejména protože takoví jedinci existují a mohou se podělit s jejich poznatky. Některé živiny je potřeba získávat jiným způsobem, náhražka je vždy náhražka, proto by k tomu měl být vážný důvod.
Mléko je nejčastější alergen. Mnoho lidí jeho vynecháním přestalo mít průjmy, ekzémy, ubyly i záněty v cévách... Záleží taky na krevní skupině. Nejlíp ho snáší Béčko. Bílkoviny a vápník si tělo bere možná snáze z jiných potravin - maso, ryby, vejce, tofu, lušťěniny, ořechy, zelenina, cereálie...
Ano, pouze malá oprava. Zejména odepřít mléčné výrobky dětem ve vývinu je trestuhodné, protože není-li příjem živin z mléka, (na které jsme zvyklí) dodáván jinak, skutečně může mít následky na celý život.
Mléko nevyřazujte, je to jedna z nejlepších a nejkvalitnější potravin. Všeho, ale s mírou.
Mléko obsahuje plnohodnotné bílkoviny, které organismus člověka dokáže využít z 97 – 98 %. Tuk, který je obsažený v mléce, je lehce stravitelný a pomáhá vstřebávat vitaminy A a D, které se v mléce vyskytují. Mléko je zdrojem vitaminů skupiny B a významným zdrojem vápníku, jehož vstřebávání podporují další látky obsažené v mléce (laktóza, vitamin D, aminokyselina lysin). Mléčný cukr, laktóza, je lehce stravitelný, pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru a podporuje vstřebávání živin.
".. antibiotika, hormonální podpora a vyčerpané zvířata jdou po roce nuceně zabít, protože jsou již nezisková"
Jenze tohle neni problem mleka jako potraviny ale jeho vyroby dnes. Stejne na tom muze byt jakakoliv jina potravina, napada me "zdrava" morska ryba, viz dokument o rybich farmach produkujici toxicke ryby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.