Nejste přihlášen/a.
Dá se říct, že pán si Vás vlastně vydržoval. I když jste bydleli spolu, pracovat jste mohla. Nic nebylo na závadu. A přispívat na bydlelí společně s partnerem. Takhle on dělal, platil a Vy jste se jenom vezla. A navíc jste se s ním za to ještě rozešla. Proto je jasné, že se cítí ukřivděný a požaduje část toho, co do Vás zbytečně vložil. Kdybyste se na soužití finančně podíleli oba, nikdy by k tomuto zřejmě nedošlo.
Máte spolu dítě, nebo jste si ho sehnala někde jinde? Pokud je jeho, bude Vám na něj platit alimenty. Pokud jeho není, zabývat se tím nebde a budete se muset začít starat Vy sama. Jaga.
Chválím Vám, že jste si sehnala práci a bydlení, to je dobrý start.
Nemá nárok na nic, nic jste mu neukradla, policie se tím nebude zabývat nebo to odloží, nedošlo k žádnému trestnému činu. A soud také ne. Pokud bude dál prudit, můžete to policii ohlásit jako stolking a oni ho umravní. Osamostatnila jste se, našla zaměstnání i bydlení, dobré, to bych vás chtěl poznat! Tak ať se vám daří!
Vraceni daru se narokuje u soudu, nikoliv na PCR. A soud se tim logicky zabyvat musi. Vysledek bych si netroufal predjimat.
řekl bych, že by partner musel prokázat, že tazatelka měla v úmyslu se nechat vydržovat jako "zlatokopka" - k tomu bude zkoušet dokládat jen vybranou komunikaci v mailech nebo sms a jiných sítí. Jestli ale vyhrožuje soudem, jsem toho názoru, že na to nemá koule a chce jen vyhrožovat. Doporučil bych stáhnout veškerou komunikaci dostupnou z internetu, abyste se mohla bránit v případě potřeby...
Pán si přál služku a milenku, měl obě. Za stravu a byt. Náhodou, to je dobrý kšeft! Ani se nedivím, že se cítí zrazen. Tak levné pracovní síly v jednom, to hned tak nenajde. Proč všichni berou práci ženy v domácnosti, jako její hobby? Jako něco, co není třeba ohodnotit, ocenit? Dokonce i ti, kteří jsou pro rovnoprávnost žen. Klidně ať se přes policiii soudí. Vy vyčíslete svou práci a pak chtějte doplatek.
Peterko, to jste jeden snad z poloviny mužských. Jen si vzpomeňte, na co, na jaké samozřejmé prkotiny se tady mužové ptají. Spousta mužů nepozná šroubovák od dláta. Byla jsem za takového vdaná. Spočítal, vymyslel, ale neuměl. Ani vyměnit žárovku. Naučila jsem se to. Nevíme, jak zručný je muž tazatelky a také, co doma, v malém bytečku opravuje a jak se na chodu domácnosti podílí.
Super napad, od zajtra pocitam partnerke kazdu opravu niecoho v byte a ako viete remeselnici su drahi. Vidim to tak na 30 eur / hodina plus material. Oproti platu upratovacky a kucharky som stale v pluse.
Na mail bych mu odepsala, že to on si přál, abyste nepracovala. A pokud tedy trvá na vyrovnání, tak i vy u posíláte vyúčtování.
Sex - 500,- / pokud jste dělali něco speci, tak i víc /
Práce v dománosti - denně 8 hodin, kdy jste mohla pracovat jinde - krát cca 150,- / to si vydělá průměrně hospodyně v domácnosti /
Atd., atd. o vás ještě napadne.
Dále bych mu napsala, že pokud vás nepřestane stalkovat, tak na něj podáte trestní oznámení. Pokud by se oháněl tím, že má výpis z účtu co vám naposílal peníze, tak bych mu řekla, že mám svědka na o, že to byli peníze na domácnost.
Pockat, pockat, cize sex zeny aj v manzelstve alebo dlhsom vztahu poskytuju vlaste za peniaze alebo nepenazne plnenie? Hmm, ako len takym zenam hovorime?
Ona ako z toho nic nemala a jemu platit nemusi za kazdy orgazmus?
Jak hluboko musi zena klesnout, aby se z ni stala lacina kurva? (Protoze vystavit si ucet za sex nic jineho neni).
Vím, že toto je přitažený za vlasy, ale spíš jsem to myslela tak, že na hrubej pytel hrubá záplata.
Pominu-li vztahové poměry a neobvyklou dohodu, tak partner nemusí být u soudu neúspěšný. Dle zák. č. 89/2012 Sb. Zákon občanský zákoník je popsané odvolání daru v § 2068 - 2078. Konkrétně vás se týká § 2072 - Odvolání daru pro nevděk. Darovací smlouva nemusí být písemná. Nelze předjímat výsledek jednání, v každém případě je ale jisté, že jste dary přijala a je na vás, zda projevíte patřičný vděk, nějak partnera odškodníte a soudnímu jednání zabráníte.
Aj tu plati stare zname : rozvod / rozchod odkryju skutocnu povahu. Pan bol manipulativny magor, ktory chcel partnerku pod 24 kontrolou (zamestnanie vo vlastnej firme) a tie peniaze ktore "investoval", teraz chce naspat.
Opět místní klasika. Někteří rádci místo aby poradili k věci, tak se pasují na psychology či soudce a začnou zde rozebírat tazatelku. To si tohle vážně neumíte odpustit?
. . .
Existuje institut "odvolání daru pro nevděk", což je ale velmi složitý proces z hlediska dokazování. Ono samozřejmě nestačí, že dárce o obdarovaném něco prohlásí a chce dar zpět, musí to řešit soud a největší šanci na úspěch má dárce, kterému se podaří prokázat, že ho obdarovaný nějak poškodil a má tedy právo dar odvolat. Jestli se partnerský rozchod dá považovat za poškození dárce, to je otázka, já o tom silně pochybuji. Kdyby se každý pár po rozchodu domáhal vrácení toho či onoho, tak soudy neřeší nic jiného. Každopádně by se váš ex musel pustit do složité soudní pře bez toho, že by měl nějakou velkou šanci na úspěch. Já myslím, že k ničemu takovému nedojde a jen se snaží vás zastrašit, na vašem místě bych expartnera ignoroval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.