Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu vůbec přibrat

Od: silverfish003® odpovědí: 12 změna:

Zdravím.

Matka má pořád řeči, že jsem jen kost a kůže a že bych měl něco přibrat. Ono na tom něco skutečně je. Jsem skutečně velmi hubený. Zkusil jsem přibrat, jenže ono to nejde. Je úplně jedno, jak moc tučné jídlo sním, já prostě nemůžu přibrat. Za poslední měsíc jsem zkusil schválně sníst 5 kelímků zmrzliny Ben & Jerry´s. Sice se to prodražilo (jeden kelímek je totiž za 200 kč), ale zjistil jsem, že jsem nepřibral nic. Zkoušel jsem burger, nic. Přijde mi to zvláštní. Někteří lidi prý přiberou i po vodě a já se můžu ládovat, jak chci, ale jsem pořád stejný. A to nesportuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Sportuj! Postupně a více sportů. Tak si vybuduješ aktivní hmotu- svaly. Zpevníš tělo, zlepšíš dýchací a oběhové funkce a zároveň si okysličíš všechny ty reakce, které v těle probíhají. Cukr a sladkosti, je to poslední, co potřebuješ.To jsou prázdné kalorie bez vitamínů, minerálů, aminokyselin. Z toho si na své hubené kostře vytvoříš možná trochu tuku a ještě si zkazíš žaludek. Ty musíš mít především kvalitní bílkoviny: drůbež - ideálně krůtí, králíka, ryby, vejce, luštěniny, tvarohové sýry, ořechy,mandle, cereálie- kroupy, vločky, rýži, jáhly, pohanku, tmavý chleba, plno různé zeleniny- ke každému nesladkému jídlu salát, zelen.petržel, ředkvičky, kedluben, řepu, kys zelí cibuli, česnek, oleje zastudena lisované, ale i sádlo nejlépe husí a mezi jídly ovoce, banány.. A pak teprve si dát kvalitní čokoládu, domácí buchty...

Koukni na rodiče a prarodiče, jestli nemáš tu hubenost v genech. Jinak pak vyhledat nutričního neboli výžvového poradce.

hodnocení

Děkuji za tipy, zkusím!

liska5

Kvalitní sladké, jako druhou večeři. Např.: ovesnou, rýžovou nebo jáhlovou kaši, do ní sušené švestky, rozinky, fíky, datle ap.a ořechy, mandle...

Věk, váha, výška?

tomaso
Sorry jako, ale radit pubertálnímu klukovi,aby jedl jahly, pohanku, ředkvičky, ke každému jídlu si dával salát...
Nejde každému psát ty tvoje univerzální rady a nepřemýšlet u toho.

jm
hodnocení

5x
Stačí počkat. Po 30ce to půjde samo, po 40ce budete mít problém s návyky.
Jezte pravidelně a zdravě.

hodnocení

3x

Klidně mamku přesvedčuj, že ne všichi přibírají. Podívej se třeba na běžce, cyklisty, krasobruslaře, lezce, vytrvalce. Jsou šlachovití, ale vytrvalí. Má to co dělat se stavbou svalových vláken. Konkrétně Zátopek by nikdy ze sebe neudělal, zápasníka, vrestlera nebo jinéhio svalouše. Akorát by mohl nabrat špek kolem pupku.*hej* Důležité je, jestli jsi zdravý. To je rozhodující. Nejen zdravý, ale nemíváš rýmičky a chřipečky, tedy imunitu máš dobrou.

pb®
hodnocení

2x
Udejte výšku a váhu. Možná máte chrtí gen, vysoký hubený, dlouhé nohy, ruce ale i prsty a třeba i delší zuby. Znám pár takových lidí, kdyby byli psi, byli by to chrti. A chrt bude vypadat hubenější než buldoček, i když oba budou mít na své plemeno ideální váhu. Nechcete přibrat tuk ale svaly, svalnatí fitnesáci si udržují nízkou hladinu tělesného tuku, aby se svaly rýsovaly. Bez cvičení svaly nenaberete, takže to chce posilovat, zvýšit příjem bílkovin i celkový energetický příjem. Nejkaloričtější jsou oleje, pak sacharidy a nakonec bílkoviny.
Tučné, zdravé a přitom hodně kalorické jsou ořechy. 100g ořechů má dle druhu až k 3000kJ, přes 2000kJ všechny. Tedy 100g ořechů je kaloričtější než kobliha nebo čokoláda, přitom to nejsou prázdné kalorie, mají dost bílkovin, vitamínů i minerálů. 200g ořechů po večeři zvládnete schroupat ani nevíte jak, limitem je akorát cena. Střídat to můžete s dýňovými nebo slunečnicovými semínky, taktéž tučné a tedy kalorické a zároveň nabité bílovinami.

hodnocení

1x

Máš rychlý metabolismus. Tohle "spraví" hlavně až věk, klid a psychická pohoda. Ale tlouštík z tebe nikdy nebude. Druhý kdyby jedl to co ty, tak už má velký problém s nadváhou. Takže spíš se zaměřit na to, abys do sebe dostával správné živiny, přiměřený pohyb apod a neřešil akutně váhu..at si každý myslí co chce. Všichni nemůžou mít správný somatotyp, kdy jeho postava vypadá super na pohled.

hodnocení

1x

Este mozete mat nejaku chorobu, napr celiakiu, odporucam nechat sa vysetrit.

hodnocení

0x

Mě se stalo, že jsem přibrala z multivitamínů. Konkrétně z těchto MedPharma Multivi/... .

joudic*
hodnocení

0x
z takovych hoven nepriberete, takove cele kure na skoro cele kostce masla a kilo ryze s nadivkou, peceny bucek, pizzy s trojitym syrem, smazaky s pullitrem tatarky, smazena kridla a za mesic mate nejmin 10kilo nahore a podle veku k tomu vsemu jeste jako tresnicku denne 6-10 dvanactek

hodnocení

0x

Jestli jste jinak zdravý a necítíte žádné potíže, tak bych to vůbec neřešila. Jsou lidé, kteří nepřibírají a naopak. A u někoho a zvláště u kluků to může trvat docela dlouho, ale pak se najednou "něco stane" a z úplně hubeného kluka je najednou břichatec. Můj bývalý manžel byl přesně takový. Hubený jako sirka asi do 30let a pak jsem ho viděla až za dalších asi 30 let a padla jsem na zadek. Byl z něho opravdu tlustý chlap a jeho druhá manželka mi říkala, že prý to začalo až po té třicítce. A tlustý už zůstal až do smrti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]