Nejste přihlášen/a.
5x
Artroza je výsledek procesu opotřebování. Hodně záleží, v jakém je stadiu. V počátcích jde o prevenci ...a ke konci, kdy už je chrupavka rozvlákněná a vymletá, hledám nejlepší pracoviště pro výměnu kloubu. Do té prevence patří určitá výživová opatření, doplňky stravy, fyzioterapie- magnety, elektroléčba, správná ortopedická obuv, přiměřená pohybová aktivita - plavání, kolo, rotoped, vynechání extremních výkonů, speciální cviky umožňující lepší prokrvení kloubu.
5x
S artrózou nelze bojovat. Ubývá prostě chrupavka v kloubech a je to asi stejné, jako když, lapidárně řečeno, sjíždíte vzorek u gum na autě.
Jsou sice různé rady, ale vesměs nepomohou. Nemá cenu kupovat drahé doplňky stravy /Wobenzym apod/, dávat si aplikovat stejně drahé injekce. Jen přijdete o peníze, výsledek žádný, v nejlepším případě nepatrný.
Říká se - jíst kližky, flaksy, vařené kůže, packy...to všechno jsem vždycky snědla s chutí. Ne kvůli prevenci, ale prostě mi to chutnalo. A říkala jsem si - to budu, panečku, mít klouby! Jako zamlada. Opak byl pravdou. Ani ty kůže nepomohly. Před 6 lety jsem absolvovala totálku pravého kolene. Neměla jsem žádnou protekci, ale čirou náhodou na mě vyšel právě věhlasný pan primář. Po operaci následoval pobyt na rehab. oddělení /asi 3 týdny/, za nějaký čas 4 týdny lázní. Plavání, zábaly, střiky, cvičení, chůze s hůlkami, rotoped, motorová dlaha...
Nechci se chlubit, ale s umělým kolenem běhám jako zamlada a vůbec o něm nevím. Bála jsem se, dneska vím, že kdybych musela jít s druhou nohou, neváhám ani chviličku. Ale dobře, dokud to nemusí být.
Jinak - záleží na pacietovi i lékařích. Někdo nemá problémy vůbec, jsou ale i lidé, kteří třeba kulhají, či je končetina bolí. Jsme holt každý jiný. Jaga.
2x
Doporucuji jablecny nebo vinny ocet ve vode, da se to pit kazdy den bez nasledku. Na procisteni usazenin soli a zanetu kloubu je vyborny caj z bobkoveho listu, nutno povarit 5 minut a nechat luhovat pres noc. Popijet cely den.
Uzivejte 14 dni a pak nam napiste stav.
0x
Brácha /70/ byl loni na výměnu kolene v Karviné. Tam si připlácel tuším 25 tisíc za novou technologii, kde Ti nedají univerzální kloub, ale přesný model stávajícího. A je teda velmi spokojen. Jak lidi často i po roce od operace kňučí, že je to bolí, on šel brzo zase pracovat. Bolesti žádné. To já mám obě kyčle nové / první před 16 lety/ a pořád jezdím na kole a pěšky výlety do 15 km. Je třeba být před operací fit a v kondici. Lépe se to hojí.. A strašně důležitá je rehabilitace hned / týden/ po operaci. Chválím si Hrabyni. Tam mi dávali zabrat, a to je dobře. Nic se mi nezkrátilo.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.