Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , někde jsem slyšel , že jsou tyto bankovky údajně vzácné . Proto se chci raději zeptat .
Jedná se o bankovky typu 1000 Kč z roku 1996 série E , I , C , F. Pokud bude zájem , můžu přiložit i foto . Přijde mi to jako každá jiná bankovka , ale raději se zeptám . Děkuji , hezký den
Musely by být ve stavu UNC, tzn. jako z tiskárny. Z těchto sérií by měla cena série C asi 2000 kč, série E a F tak 1200 Kč. I za nominální cena. Ale jak říkám, musely by vám vypadnout nové z bankomatu a hned byste je musel strčit třeba do knihy. Jak už jsou v peněžence ohnuté, nemají skoro cenu.
U těch 2000 by měla být extrémně vzácná série E. Na vlastní oči jsem ji nikdy neviděl (po sérii D následovala série F), ale údajně existuje. Pak už v tom je babilon, dostávají se mi do ruky série Z, T, a několik dalších písmen, jako když to někdo tahá z klobouku. Podobně je to u stovek a dvoustovek. U stovek to až do písmene H bylo hezky popořadě (A, B, C, D, E, F, G, H), pak přišla série J nového vzoru, nedávno jsem dostal několik exemplářů série N, údajně existuje série M (byla opatřena přetisky 100 let československé koruny). Rovněž dvoustovky byly až do G (starších vzorů) normální. Pak přišlo H nového vzoru po něm přišlo P, obě písmena jsou poměrně normální. Ale taky se vyskytuje X a W a možná další, které jsem ještě neodchytil.
Osobně jsem pesimista ohledně hodnoty čehokoliv, ale nedá se vyloučit, že člověk dostane něco, co i ve stavu 0 (stav 0 znamená nepoužitou bankovku z oběhu (třeba podanou bankomatem nebo z banky prostě už prošlou nějakým zpracováním) zatímco UNC znamená bankovku, která v oběhu vůbec nebyla) má nějakou hodnotu vyšší než nominální.
Peníze leží skoro 30 let v trezoru po jejich obdržení a jsou bílé , nezažloutlé , ani trochu zmuchalné . Žádné rýhy a ani trhliny . Opravdu jako nové . Věřím , že nikdo by na nich nenašel chybu . Jen mě zajímá , zdali má každá bankovka série E z 1996 nějakou cenu a nebo zdali tam hrají roli i ty čísla u písmena E . Kolik myslíte , že má přesnou hodnotu bankovka z 96. roku C , E , F? Vím , že jste to možná již psal , ale můžete to prosím ještě nějak rozvést? Děkuji
Příklad toho jak vypadají . Foto je ale staženo z netu . Přesně takové ale mám
Pokud vypadají opravdu takto, tak asi máte pravdu.
Přesná cena se určit nedá stejně jako u starožitnosti. Někdo nabídne za secesní obrázek stovku a někdo 5 000. Je to věc záliby.
Ta série C je docela ceněná a jde nahoru. Nejvíc kdybyste měl série 01 /to platí obecně u všech/. Pak se ještě rozeznávají tiskové desky. To je to dvojčíslí za sériovým písmenem. To už je ale pro opravdové znalce a fajnšmekry. Jsou lidi, co chtějí posbírat všechny série všech nominálů. Ale to už člověk musí být multimilionář.
Sérii C bych ponechal a ostatní utratil, nebo prodal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.