Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krém na jizvy

Od: nick4654 odpovědí: 9 změna:
Existuje něco co může podpořit samozřejmě určitě asi ne urychlit hojení jizev po operaci? Klidně mi pište i nějaké babské rady nebo cokoliv co vám pomohlo já mám zkušenost takovou že vyříznutí polipu zhruba 2cm x 1cm (délka a výška) plus hned vedle jeden malý a 3 stehy a po vytažení stehů i když mám práci z domu a neposiloval jsem ani nedělal nic náročného tak se jizva celkem ošklivě roztáhla ale naštěstí nepoškodila a je to v oblasti třísla takže to vidět nejde
PS: někdo mi radil aloe Vera ale PŘÍMO z rostliny (uříznout stonek pak říznout podél a buď vymačkat nebo přiložit a obvazem zafixovat) ne krém

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

9x

Jedině čisté vepřové sádlo, často potírat a jizva po čase téměř zmizí. Nic lepšího na to není ;)

Naprosto souhlasím s Patronkou. Po operaci kolene /totálka/ mi zůstala dlouhá jizva. Jemně jsem si ji masírovala vepřovým, doma vyškvařeným sádlem. Časem se jizva nádherně zatáhla.

Na srazu ze školy jsem ukázala kolínko spolužačkám. Říkaly, že je to krásně zahojené, že tam skoro nic není. Spolužáci neviděli jizvu vůbec. Že by? *smich2* Jaga.

nick545
A může být být i normální vepřové sádlo z Lidlu např jak to prodávají v kostkách? Nebo tam do toho přidávají sůl a něco jiného a radši hledat od někoho jiného? Omlouvám se za trochu hloupé doplnění otázky ale lépe se zeptat než kdyby i to stačilo a možnost domácího sádla nemám napadá mě potom už jedině řeznictví
asd1

Ano sádlo je na to nejlepší. Vepřové, nesmí být solené.

Nejen mazat, ale i jemně masírovat aby se rozmasírovaly zatuhlý místa i v hlubším podkoží, s jizvou jakoby vlnit..

Kupovaný hotový nic moc, lepší koupit syrový u řezníka a vyškvařit si.

Právě včera jsem si koupila velký kus sádla, dneska škvařím. Ty kostky z Lidlu apod. nemám ráda, míchají hřbetní sádlo s plstním /střevním/ a to není dobré, navíc je to cítit. Kostky takřka nekupuju, max. jednu za rok, když není zbytí.

Kupte si kousek pěkného hřbetního sádla vcelku, stačí 1/4 kila, ale když koupíte víc, ono se to sní a zlaté škvarečky taky.

Nakrájejte kostky asi 1,5 x 1,5 cm, v kastrolku pomalu škvařte na nižším stupni. Na začátku škvaření přidat do sádla trochu vody, ne moc. Nesolit.

Když jsou škvarečky pěkně zlaté a tekutina také /babička vždycky říkala, že by měla mít barvu světlého piva/, přecedit, nechat vychladnout. Sádlem potom promazávat jizvu, jemně, konečky prstů jakoby masírovat, proklepávat. Škvarky sníst s čerstvým chlebem. Jaga.

hodnocení

1x

Contratubex.

liska5
hodnocení

0x

Měsíčková mast. Tu mi doporučili po operaci kyčle. Tam jde hodně o masírování jako takové, aby místo zůstalo pružné a ne nějakými srůsty v podkoží zbytnělé. Aloe hojí. Měsíček provokuje navíc prokrvení, což je tady žádoucí.

Jinak se traduje, že je dobré sádlo...

liska5

Už tu to téma kdysi bylo a někdo doporučoval Tea Tree olejíček...

Netradičně se to.Je to jen letitá zkušenost nejen babská řada! Toto, nejen na ohoblovaný kus prstu doporučoval před 30 roky Mudr, primář chirurg,doktor věd...takže nejen na okresní formát kapacita.Žel už tehdy to byl dost starý pán

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]