Nejste přihlášen/a.
Mám problém, bylo mi nedávno 70 let a nejsem schopná si zapamatovat třeba jména politiků, nerozumím současným událostem, moc ráda se dívám na různé dokumenty, cestopisy, vždycky si říkám, že to si budu pamatovat, ale za pár dní vím jen kousky. Na seriály se vůbec nedívám, nějak mě to nezajímá.Léčím se na depresi, to období jsem ráda, že jsem vůbec přežila, jinak běžný život zvládám bez problémů, poměrně se vším si poradím, nedávno jsem zařizovala byt po přestěhování,všechno jsem sama objednala, zakoupila, zařídila, ale politiku si vůbec nepamatuji. Někdo mi něco třeba říká a já nevím, o čem nebo o kom mluví. Snažím se sama sebe uklidnit, že to je pud sebezáchovy. jak myslíte, je to normální? Prosím jen slušně.
Byla bych v klidu. Hlava zřejmě ví co je pro ni důležité a to si pak zapamatuje. Je mi o 20 let míň a mám to taky tak. Politiky nepovažuji za nutné si pamatovat, protože se stejně furt mění. Některý si pamatuju / ty výraznější / , některý vůbec.
Stejně tak, když mi někdo něco vykládá. Co mi přijde nedůležitý, tak si nepamatuju.
Hodně koukám na soutěž Na lovu.Ta je o všeobecných znalostech a tam mám pocit, že mi to myslí dobře
Šťastná to žena! Politici se Vám z hlavy vypaří, zato já kvůli jejich činům těžko usínám. Třeba takové typy jako Mynář nebo Minář...To raději nevědět!
Je to tak, máme to takhle skoro všichni ve vyšším věku. Hodně slabou krátkodobou paměť. Co bylo před chvílí, co jsme měli včera na večeři, to zapomínáme, ale v čem jsme šli do první třídy, to víme. Jsou tu roky a je potřeba se naučit to zastírat a neříkat, nestěžovat si, nedělat ze sebe senilní babku. Máme to tak všichni!
Navstivte psychiatra, ma rozne testy, ktorymi zmeria fungovanie vasej pamate a myslenia celkovo. Kedze sa uz liecite na depresiu, lekara mate, staci mu spomenut tieto priznaky.
A ci je to normalne? Vzhladom na vek ano. Su ludia, ktorym to mysli a pamataju si veci do 90-ky, su ludia, ktorym demencia zacne v 50-ke.
Ale ono se té politice dá někdy i špatně porozumět, o co vlastně jde, nebo různé věci pochopit, rozebrat je, tak ani není divu, když to člověku špatně leze do hlavy. Hlavně že jste jinak bystrá na vše ostatní, co k životu potřebujete, bez politiky můžete existovat. Zvlaště když se léčíte na deprese, je lepší politiku a ty války nesledovat. a nezaobírat se tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.