Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásilka z Číny v hodnotě 4900Kč

Od: franko odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
chtěl bych si objednat zásilku se zbožím v Číně přes Aliexpress.
Budu platit nějaké poplatky co se týče cla?
DPT (VAT) platí už Aliexpress, je to tam přece odečtené.
Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mrkni hlavně zda zboží není možné objednat z distribuce z ČR (EU)... Tam bys pak neplatil nic navíc. Zboží je tam zpravidla dražší než přímo z Číny... A není tam veškerý sortiment... Tedy aspoň zatím... Ale už jsem tam kupoval něco za cca 4000Kč ...

hodnocení

2x

Vaše otázka ale zněla, že chcete kupovat něco v přibližné hodnotě 200 Eur, tudíž se platba Cla na Vás vztahovat bude. A to jsem Vám psala už v mé první odpovědi, která se Vám zřejmě nelíbila, ale tak to je.

franko
hodnocení

Ano chtěl jsem kupovat zásilku za 200EUR.
Pokud by se však do 150EUR neplatilo clo, mohl bych koupit zásilku do 150EUR a druhou okolo 50EUR, proto se ptám jak to udělat. Mohu ji totiž i rozdělit.

Pokud to můžete rozdělit, tak by to mělo vyjít a nemusel byste platit clo. DPH už bývá vždycky připočteno při nákupu. A to lehce zjistíte při nakupování, protože je to tam vždycky napsáno. Teda já to tam alespoň vždycky mám a DPH jsem ještě nikdy dodatečně neplatila.

franko
hodnocení

Děkuji za potvrzení.
150€ je hranice nad kterou už zboží podléhá i celnímu řízení takže určitě rozdělit ale pozor do rozhodující částky se počítají i nějaké tabulkové náklady na dopravu. Takže i když prodejce deklaruje freeshipping celníci si můžou i tak připočítat k hodnotě zboží i dopravu dle ceníku. Když však vybereš zboží dodávané z EU skladu tak už bude cena konečná cli ani Dph se dopočítávat nebude protože deklaraci musel už provést ten kdo zboží pustil do oběhu Eu.
franko
hodnocení

Popravdě lepší by bylo, kdych zboží našel někde v EU skladě.
Ale doposud bylo pouze jen v Číně samotné.
Můžu zkusit ještě chvíli počkat jestli se v EU skladě neobjeví.

Obávám se, že i kdybyste to našel třeba v Polském skladě, tak to zboží bude za prvé o dost dražší, protože zaplatíte dost vysoké poštovné, (vlastní zkušenost) a není jistota, že byste neplatil clo, protože v Polsku nemají stejný tarif jako u nás. To DPH asi už mají nějak vyřešené, ale se clem si nejsem jistá a mohl byste být docela nepříjemně překvapený. Také jsem objednávala z Polského skladu a edinou výhodou je, že ta tady je do 3 dnů, pokud vše probíhá tak jak má. Ale také se mi jednou stalo, že místo do Čech, poslali z polského skladu do Ruska a tam se zásilka ztratila. Jednalo se předmět přes tisícovku a byla jsem dost naštvaná. Peníze jsem samozřejmě dostala zpátky, ale bylo to dost problematické, protože mi systém u mé objednávky dokonce hlásil, že mi byla zásilka úspěšně doručená. Ale když jsem otevřela spor a pořádně vysvětlila souvislosti, tak to dohledali a zjistili, že to skončilo někde v Rusku.

hodnocení

1x

Asi mylíte DPH a ne DPT, protože to je něco úplně jiného. U zboží v této cenové relaci je docela možné, že systém AliExpress Vás hned při objednávání upozorní, že že DPH a Clo-WAT, budete platit ve své zemi, podle příslušných zákonů. No a kolik zaplatíte, si můžete předběžně zjistit na internetu. Ale zcela jistě budete u nás platit Clo, i kdyby to bylo tak, že DPH zaplatíte při nákupu a to tam budete mít určitě napsané u objednávky.

riva
hodnocení

0x

To je ve hvězdách. Pokud Ali uvádí, že DPH zaplatí, tak DPH platit nebudete. Pokud by ho někdo vyžadoval, stáhnete si z Ali doklad, že ho zaplatili za vás. A clo je závislé na druhu zboží a benevolenci těch co to vyřizují. Obvykle projde bez cla i to, kde by se mělo zaplatit a pak by byla cena zaplacená na Ali cenou konečnou. Jinak odvedete clo + poplatky za vyřízení.

... plus DPH ze cla a poplatků za vyřízení :)

franko
hodnocení

Měl jsem namysli, že DPH odvádí Ali, nemáte osobní zkušenost?
A clo budu muset platit od jak drahé zásilky prosím?
Děkuji
riva

No to se budeš muset podívat do celního sazebníku. U čaje to je tuším od 100 g, ale zatím jsem neplatil ani za vyšší váhu.

franko
hodnocení

Kde najdu ten sazebník, kde je uvedeno od jaké ceny se platí CLO za elektroniku do auta?

franko
hodnocení

Dobrý den,
našel jsem na internetu tuto informaci.
- od 22 EUR do 150 EUR – DPH se platí, clo se neplatí
- nad 150 EUR – platí se DPH i clo
Chápu to dobře, že pokud bude zásilka včetně poštovného koupena do 150EUR, Aliexpress si přičte DPH a mě příjde zásilka bez toho aniž bych musel řešit CLO?
Díky za vysvětlení

hodnocení

0x

ceskatelevize.cz/...

podîvejte se na tuto část Černých ovcí

Tohle bylo úplně na začátku a už to dávno neplatí. Je pravda, že Česká pošta se snažila na zásilkách vydělávat, ale bylo to neoprávněné z jejich strany a už se to neděje. V dnešní době mi občas přijde upozornění od pošty, že mi přijde zásilka ze zahraničí a požadují, abych doplnila nějaké informace kvůli tomu, aby byla zásilka rychleji odbavena. Když na to kliknu, tak z toho nakonec vyjde, že adresa odesilatele má o 3 znaky víc, než je povoleno. :-D A chtějí, abych opravila tu adresu, což jsem nikdy neudělala, protože já přece nejsem odesilatel a nemohu opravdovat jeho adresu. To je to samé, jako kdyby pošta chtěla po prodejci, aby nějak opravil tu mou adresu. *zed*Já už se jejich výzvama vůbec nezabývám a balíčky mi chodí úplně bez problémů. Dokonce se mi v poslední době stává, že dostanu od pošty sms, že mi vezou zásilku bez dobírky a pokud se to vejde do schránky, tak na mne ani nezvoní. Takže klid, to co je v tom videu, už se nestává. :)

Našla jsem přesné znění toho emailu, bylo to totiž nedávno. Přeposílám.

aviza.praha120@cpost.cz

Očekáváme příchod Vaší zásilky – doplnění údajů

Vážený zákazníku,
očekáváme příchod Vaší zásilky ze zahraničí do ČR s číslem UU370661255CN.
Proběhne u ní celní řízení, ve kterém Vás můžeme zastoupit.
Pro rychlejší průběh celního řízení doplňte údaje o zásilce, které jsou důležité pro úspěšné vyřízení celních záležitostí u Vaší zásilky.

Údaje k zásilce můžete doplnit na: ...

V případě dotazů Vám rádi poradíme na:

celní Zákaznické lince 954 222 000

e-mailu cd-zvlastnirezim@cpost.cz

Vaše Česká pošta

Nic jsem nevyplňovala a zásilku už mám dávno doma, samozřejmě bez dalších doplatků a ještě mne hezky upozornili asi hodinu předem, že už mi ji vezou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]