Nejste přihlášen/a.
Vaše otázka ale zněla, že chcete kupovat něco v přibližné hodnotě 200 Eur, tudíž se platba Cla na Vás vztahovat bude. A to jsem Vám psala už v mé první odpovědi, která se Vám zřejmě nelíbila, ale tak to je.
Pokud to můžete rozdělit, tak by to mělo vyjít a nemusel byste platit clo. DPH už bývá vždycky připočteno při nákupu. A to lehce zjistíte při nakupování, protože je to tam vždycky napsáno. Teda já to tam alespoň vždycky mám a DPH jsem ještě nikdy dodatečně neplatila.
Obávám se, že i kdybyste to našel třeba v Polském skladě, tak to zboží bude za prvé o dost dražší, protože zaplatíte dost vysoké poštovné, (vlastní zkušenost) a není jistota, že byste neplatil clo, protože v Polsku nemají stejný tarif jako u nás. To DPH asi už mají nějak vyřešené, ale se clem si nejsem jistá a mohl byste být docela nepříjemně překvapený. Také jsem objednávala z Polského skladu a edinou výhodou je, že ta tady je do 3 dnů, pokud vše probíhá tak jak má. Ale také se mi jednou stalo, že místo do Čech, poslali z polského skladu do Ruska a tam se zásilka ztratila. Jednalo se předmět přes tisícovku a byla jsem dost naštvaná. Peníze jsem samozřejmě dostala zpátky, ale bylo to dost problematické, protože mi systém u mé objednávky dokonce hlásil, že mi byla zásilka úspěšně doručená. Ale když jsem otevřela spor a pořádně vysvětlila souvislosti, tak to dohledali a zjistili, že to skončilo někde v Rusku.
Asi mylíte DPH a ne DPT, protože to je něco úplně jiného. U zboží v této cenové relaci je docela možné, že systém AliExpress Vás hned při objednávání upozorní, že že DPH a Clo-WAT, budete platit ve své zemi, podle příslušných zákonů. No a kolik zaplatíte, si můžete předběžně zjistit na internetu. Ale zcela jistě budete u nás platit Clo, i kdyby to bylo tak, že DPH zaplatíte při nákupu a to tam budete mít určitě napsané u objednávky.
To je ve hvězdách. Pokud Ali uvádí, že DPH zaplatí, tak DPH platit nebudete. Pokud by ho někdo vyžadoval, stáhnete si z Ali doklad, že ho zaplatili za vás. A clo je závislé na druhu zboží a benevolenci těch co to vyřizují. Obvykle projde bez cla i to, kde by se mělo zaplatit a pak by byla cena zaplacená na Ali cenou konečnou. Jinak odvedete clo + poplatky za vyřízení.
Tohle bylo úplně na začátku a už to dávno neplatí. Je pravda, že Česká pošta se snažila na zásilkách vydělávat, ale bylo to neoprávněné z jejich strany a už se to neděje. V dnešní době mi občas přijde upozornění od pošty, že mi přijde zásilka ze zahraničí a požadují, abych doplnila nějaké informace kvůli tomu, aby byla zásilka rychleji odbavena. Když na to kliknu, tak z toho nakonec vyjde, že adresa odesilatele má o 3 znaky víc, než je povoleno. A chtějí, abych opravila tu adresu, což jsem nikdy neudělala, protože já přece nejsem odesilatel a nemohu opravdovat jeho adresu. To je to samé, jako kdyby pošta chtěla po prodejci, aby nějak opravil tu mou adresu.
Já už se jejich výzvama vůbec nezabývám a balíčky mi chodí úplně bez problémů. Dokonce se mi v poslední době stává, že dostanu od pošty sms, že mi vezou zásilku bez dobírky a pokud se to vejde do schránky, tak na mne ani nezvoní. Takže klid, to co je v tom videu, už se nestává.
Našla jsem přesné znění toho emailu, bylo to totiž nedávno. Přeposílám.
aviza.praha120@cpost.cz
Očekáváme příchod Vaší zásilky – doplnění údajů
Vážený zákazníku,
očekáváme příchod Vaší zásilky ze zahraničí do ČR s číslem UU370661255CN.
Proběhne u ní celní řízení, ve kterém Vás můžeme zastoupit.
Pro rychlejší průběh celního řízení doplňte údaje o zásilce, které jsou důležité pro úspěšné vyřízení celních záležitostí u Vaší zásilky.
Údaje k zásilce můžete doplnit na: ...
V případě dotazů Vám rádi poradíme na:
celní Zákaznické lince 954 222 000
e-mailu cd-zvlastnirezim@cpost.cz
Vaše Česká pošta
Nic jsem nevyplňovala a zásilku už mám dávno doma, samozřejmě bez dalších doplatků a ještě mne hezky upozornili asi hodinu předem, že už mi ji vezou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.