Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vám příjemný zvuk houslí? nebo slyšíte vrzání?

Od: petrraa odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, má to také někdo podobně, že když slyší hrát housle, že mu ten zvuk připadá jako vrzání a trhá uši? Nemyslím slyšet hrát někoho, kdo to moc neumí, ale i virtuozy. Mám ráda klasickou hudbu, klasické hudební nástroje, miluji hlavír, nebo zvuk hoboje, i jiné dechové, ale zvuk houslí vnímám dost nelibě, vyloženě jako vrzání, i když dotyčný na housle hraje správně. Má to také tak někdo? Čím to může být? díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

totalbrutal
hodnocení

5x

Nechte se vyšetřit na ušním, aby se vyloučilo že máte něco z ušima. Nemusi to být nic vážného, třeba jen zanešený zvukovod. Co popisujete je asi jako skřípání křídy o tabuli, vidličky o talíř atd, to je nepříjemné většině lidí, ale housle jsou navržené tak, aby takových frekvenci nedosahovali.

hodnocení

3x

Každý hrát neumí stejně jako vařit. A né každý má vyvynutý sluch stejně, jako chuťové buňky.

doplněno 01.04.22 06:13:

sirokko

Neříkám, že Taylor Davis neumí hrát na housle, jo... Ale vpodstatě je to youtuberka a má miliony shlédnutí díky videím.

Já než efektní a upravovaná videa preferuji raději interpreta, který zahraje celou skladbu a naživo. Chápu, že pro někoho kdo hltá show na YT to může být nudné, ale já tam slyším a vidím hudbu...

V tomto případě to nejsou housle ale viola.

youtu.be/...

Sirroko, já vůbec neřeším u hudby styl, interpreta nebo fakt, zda je to youtuber. To je mi fuk. Pokud mě zaujme a líbí se, tak si poslechnu.

Z tvého odkazu taky pěkný ;)

sirokko
hodnocení

1x

No tak to bude asi tím, že máš možnost slyšet skřipky, a ne housle.

joudic*
hodnocení

1x
zalezi kdo jak hraje, a jak moc je blazen do sve profese, a pak nesoudne fidla a vrze prisernosti v talkshow, a je posedly zaujatym vypravenim nudnych prihod ze sveta, kteremu malokdo rozumi. Cista s citem zahrana klasika na housle je fajn, zbytek spis vetsinou clovek hleda okolo sebe plato vajec, aby mohl zacit hazet.

hodnocení

1x

Mám to v podstatě zcela stejně (i když bych to asi popsal trochu jinak než Vy, proč se mi zvuk houslí tolik nelíbí)...a ne, nemám nic s ušima.

Osobně mi daleko více sedí zvuk violy než houslí.

Viola má zvuk temnější a o něco níže laděný (o kvintu prý).

Ovšem není to tak, že bych se při zvuku houslí (tedy mimo poslechu žáka LŠU) kroutil v křečích...

jabraka*
hodnocení

0x

jak kvalitní je zvuk houslí,nebo i jakéhokoliv nástroje,lze zjistit frekvenčním analyzátorem.Jakékoliv skřípavé zvuky se tam zobrazí.

JABRAKA

jajo
hodnocení

0x
krásné vrzání musíte uznat

522xboy*
hodnocení

0x
Pokud hraje profík tak krásná hudba, amatér jako skřípání zlomených zubů..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]