Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má to také někdo podobně, že když slyší hrát housle, že mu ten zvuk připadá jako vrzání a trhá uši? Nemyslím slyšet hrát někoho, kdo to moc neumí, ale i virtuozy. Mám ráda klasickou hudbu, klasické hudební nástroje, miluji hlavír, nebo zvuk hoboje, i jiné dechové, ale zvuk houslí vnímám dost nelibě, vyloženě jako vrzání, i když dotyčný na housle hraje správně. Má to také tak někdo? Čím to může být? díky
Nechte se vyšetřit na ušním, aby se vyloučilo že máte něco z ušima. Nemusi to být nic vážného, třeba jen zanešený zvukovod. Co popisujete je asi jako skřípání křídy o tabuli, vidličky o talíř atd, to je nepříjemné většině lidí, ale housle jsou navržené tak, aby takových frekvenci nedosahovali.
Každý hrát neumí stejně jako vařit. A né každý má vyvynutý sluch stejně, jako chuťové buňky.
Neříkám, že Taylor Davis neumí hrát na housle, jo... Ale vpodstatě je to youtuberka a má miliony shlédnutí díky videím.
Já než efektní a upravovaná videa preferuji raději interpreta, který zahraje celou skladbu a naživo. Chápu, že pro někoho kdo hltá show na YT to může být nudné, ale já tam slyším a vidím hudbu...
V tomto případě to nejsou housle ale viola.
Mám to v podstatě zcela stejně (i když bych to asi popsal trochu jinak než Vy, proč se mi zvuk houslí tolik nelíbí)...a ne, nemám nic s ušima.
Osobně mi daleko více sedí zvuk violy než houslí.
Viola má zvuk temnější a o něco níže laděný (o kvintu prý).
Ovšem není to tak, že bych se při zvuku houslí (tedy mimo poslechu žáka LŠU) kroutil v křečích...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.