Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o ujištění, jestli správně chápu následující. Pokud mi dnešním dnem končí pracovní smlouva a zaměstnavatel se nezmínil, že už zítra nemusím přijít, tudíž pravděpodobně počítá s tím, že budu pracovat dál, mění se smlouva (pokud ji podepíšu) od zítřejšího dne na neurčito? Zítra půjdu do práce bez smlouvy. Ptám se, ptotože jsem se s tím ještě nesetkala. Děkuji.
Předpokládám, že se jedná o smlouvu na dobu určitou - pak platí
ZP § 65 Skončení pracovního poměru na dobu určitou
(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2)*) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
*) § 48 (2) Pracovní poměr na dobu určitou končí také uplynutím sjednané doby.
Ano, na dobu určitou. Takže zítra půjdu normálně do práce a měli by mi dát smlouvu na dobu neurčitou.
Nie, vas pracovny pomer skoncil, mali ste ho uzavrety na dobu urcitu. Do prace viac nejdete. Specialny pripad je len, ak sa viac raz po sebe opakuje doba urcita. Firma vam nemusi nic oznamovat, zmluva je na papieri a plati. Koncite 31.3.2022. Ak va dnes nedaju predlzenie, je koniec.
par 39, odst 2
Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž i jeho prodloužení. Jestliže od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou uplynula doba 3 let, k předchozímu pracovnímu poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami se nepřihlíží.
To znamená, že zítra nemám chodit do práce? Nikdo mi neoznámil,že už nemám chodit. Oni se mnou počítají, co vím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.