Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řemeslná pekárna

Od: ivankaa odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, měla bych na vás malou otázku. Můj přítel dělal několik roků v pekárně a přišel na nápad, že by založil malou řemeslnou pekárnu. Nechtěl by nikoho zaměstnávat,že by jsme to dělali my dva. On výroba zásobování a vše s tím spojené, já obchod. Bydlíme na vesnici s 3000 obyvateli. Pekárnu by postavil do lokality, kde je hlavní tah a projede nespočet aut. Zaměřil by se na prodej snídani, pečiva kávy atd. Myslíte, že to zní jako dobrý koncept, nebo to v dnešní době nemá moc cenu? Děkuji za vaše názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x
no to jste si vybrali tu nejhorsi dobu, kdy i prumyslovy chleba z linky bude stat 60+

jirib
hodnocení

1x
Kolik máte milionů do začátku a jak moc se můžete zadlužit?
U hlavního tahu vám nikdo pro chleba nezastaví...
Manžel bude v noci píct a přes den zásobovat?To dlouho nevydrží...
A vás zastoupí kdo,když budete muset jít někam?Třeba k zubaři,k doktorovi,s autem do servisu nebo doma vařit a uklízet.Asi budete bydlet na prodejně...

hodnocení

1x
Dcera dělá v cukrárně ke které majitel prifařil i bufet a pekárnu. Pekárna dělá řemeslný chleba a střílí ho za neskutečné ceny. Říkal jsem si kolik lidí asi bude kupovat chleba za 80-120 Kč když se všude všechno zdražuje ale k mému překvapení, pekárna odbyt má a poptávka neklesá. Lidi si to prý kupují proto, že ten chleba za 80 Kč jim vydrží i týden a neztvrdne takže se sní celý.
Takže nápad manžela je možná schůdný ale záleží jak dlouho na to budou lidi mít a taky na tom v jak bohatém kraji podnik založíte. Tohle funguje hlavně kvůli tomu že to je ve velkém městě.

liska5
hodnocení

0x

Já takovým lidem fandím. Jedině takoví nadšení "cvoci" nás posouvají dopředu. Zmapujte si dobře, co kde je za podobné podniky a počítejte s tím, že problémy s energiemi, cenami stavebnin, surovin vč. nafty na rozvoz, půjdou ještě nahoru. Ono jen tu plochu na stavbu a parkplatz bude možná problém získat.

ivankaa
hodnocení

No on je takový blázen dost:D já z toho mám právě celkem strach. Ne že bych mu nevěřila, že to nezvládne, ale spíš aby nás to uživilo. Vysvětloval mě, že by obchod byl otevřený před pátou. V ten čas tady jezdí samé auto a říkal, že se chce zaměřit na ranní snídaně pro dělníky v tu dobu tady nikde nic není otevřený a spoustu kamarádů mu řeklo co by za to dalo. Odpoledne by byl normálně klasicky prodej. Stavební pozemek kupoval před rokem a je tam místo pro parkování 7-8 aut. Má i kontakty na dodavatele surovin, technologa a vybavení pro pekárnu. No nevím chápu ho, že chce být sám sobě panem a mít klid od buzerace nadřízených, ale ta nejistota je velká v dnešní době.
liska5

Ona ta buzerace úplně nezmizí. To je milion nařízení vycházejících s podmínek nastavených EU, hygiena,... střežit teploty ve skladu, v každém fochu lednice. ...A jak si tam pustí rádio, už si na něm smlsne Osa, Instagram, atp. Měli jsme bar, a tam se musely přidělávat zbytečná umyvadla, dělit šatny, ..

jirib
Dělník shání svačinu nebo oběd tzn.9-14h.
Vaříte?
Vepřo,knedlo,zelo?
U hlavní silnice,vám v 5h ráno zastaví dělníci maximálně pro cigára...

pb®
hodnocení

0x
Nebudete sami sobě pánem, budete sedření otroci, co se snaží vydělat si na živobytí výrobkem za pár korun, který vyrobit trvá hodiny. Pečivo na raní prodej se peče v noci, nikdo si nechce v řemeslné prkárně kupovat včerejší rohlík. Takže přes den v prodejně a v noci budete péct, nebo ráno prodávat pečivo staré. Co takhle mít pekárnu jen okrajově a péct věci, které s klidem můžu prodat i pozítří. U nás funguje zmrzlinárna, vyrábí vlastní luxusní zmrzliny a k tomu peče různé sladkosti. Ale výroba rohlíků je neživí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]