Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkažené jahody v konzervě

Od: karelj odpovědí: 4 změna:
Koupil jsem konzervě jahody.
Otevřel jsem konzervu vzal jsem si 3 jahody a potom jsem si všiml, že 2 jahody byly z poloviny tmavě hnědé do černé.
Tak jsem to celé vyhodil.
Mám si vzít černé uhlí?
Díky
doplněno 30.03.22 20:35: dnes v globu v akci Giana
Z celé konzervy byly 2 jahody z poloviny nahnilé.
Tři jahody byly v pohodě. Na další jsem si všiml, že jsou do hnědo černa z poloviny.
Tak jsem to hned celé vyhodil.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Konzervované jahody jsou vždycky takové šedorůžové bahnité útvary. Myslím, že jste narazil na klasiku, a živočišné uhlí brát nemusíte. A když si ho vezmete, taky se nic nestane... Pokud byly skvrnité, tak už byly takto znehodnocené zavařeny. On svoje udělá i ten plech. Od jakého výrobce byly, od Hamé?

hodnocení

2x

Jahodám v plechu se vyhýbám. Ony jahody velice snadno podléhají zkáze a i když náhodou ne, jsou rozměklé, blátivé, našedlé barvy, jako ozdoba třeba na poháry nic moc. A přes plech to nevidíte. A koupíte.

Zavářela jsem si dříve jahody doma, do sklenic, aby "to bylo vidět." A přes veškerou péči a dodržování čistoty mi obsah některých těch sklenic stejně zplesnivěl.

V současné době používám jahody: 1/ zamražené vcelku, ve velkých plastových krabicích. Z nich vybírám na ovocné knedlíky, na buchtu, i na ozdobu něčeho. Barva je pořád krásně červená.

2/ kelímky s rozmixovanou jahodovou dření. Vhodné jen tak k jídlu, do tvarohu či jogurtu, do mléčného koktejlu.

Akci na kompot v Globusu jsem viděla v jejich letáku. A hned jsem si řekla: To zas bude hnusu na jednom místě! *blee*A zřejmě jsem měla pravdu. Jaga.

asdfasdf
hodnocení

0x

No prostě, jahody nerostou na stromech. Jahody rostou při zemi, zaprší a jsou od hlíny. (Samozdřémě nepočítáme-li hidroponii) Tak se plísně dostanou k jahodám. Je to normální, že moc nevydrží. Stejné je to s jahodovou marmeládou, taky vydrží jen chvilku. Jakmile hniloba nakazí jen část jahody, je to celé blé. Myslím, že když si uhlí nevezete nebudete mět o moc horší průběh. Jahody do té konzervy, určitě prošly jistou teplotou jako způsob "desinfekce", myslím, že se živá plíseň zlikvidovala při té výrobě, ale ta "mrtvola" tam zůstala. Velece pravděpodobně z teho neskonáte. Takže, to vidím tak na sračku.

liska5

Právěže plísně produkují mykotoxiny a ty zavařením nezničíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]