Nejste přihlášen/a.
Konzervované jahody jsou vždycky takové šedorůžové bahnité útvary. Myslím, že jste narazil na klasiku, a živočišné uhlí brát nemusíte. A když si ho vezmete, taky se nic nestane... Pokud byly skvrnité, tak už byly takto znehodnocené zavařeny. On svoje udělá i ten plech. Od jakého výrobce byly, od Hamé?
Jahodám v plechu se vyhýbám. Ony jahody velice snadno podléhají zkáze a i když náhodou ne, jsou rozměklé, blátivé, našedlé barvy, jako ozdoba třeba na poháry nic moc. A přes plech to nevidíte. A koupíte.
Zavářela jsem si dříve jahody doma, do sklenic, aby "to bylo vidět." A přes veškerou péči a dodržování čistoty mi obsah některých těch sklenic stejně zplesnivěl.
V současné době používám jahody: 1/ zamražené vcelku, ve velkých plastových krabicích. Z nich vybírám na ovocné knedlíky, na buchtu, i na ozdobu něčeho. Barva je pořád krásně červená.
2/ kelímky s rozmixovanou jahodovou dření. Vhodné jen tak k jídlu, do tvarohu či jogurtu, do mléčného koktejlu.
Akci na kompot v Globusu jsem viděla v jejich letáku. A hned jsem si řekla: To zas bude hnusu na jednom místě! A zřejmě jsem měla pravdu. Jaga.
No prostě, jahody nerostou na stromech. Jahody rostou při zemi, zaprší a jsou od hlíny. (Samozdřémě nepočítáme-li hidroponii) Tak se plísně dostanou k jahodám. Je to normální, že moc nevydrží. Stejné je to s jahodovou marmeládou, taky vydrží jen chvilku. Jakmile hniloba nakazí jen část jahody, je to celé blé. Myslím, že když si uhlí nevezete nebudete mět o moc horší průběh. Jahody do té konzervy, určitě prošly jistou teplotou jako způsob "desinfekce", myslím, že se živá plíseň zlikvidovala při té výrobě, ale ta "mrtvola" tam zůstala. Velece pravděpodobně z teho neskonáte. Takže, to vidím tak na sračku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.