Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
plánuji investovat do stříbra, ale nejsem zběhlý v certifikaci. Co znamená když obchod uvádí "certifikováno, bez papírového certifikátu"? Budu to moci v budoucnu prodat? Všiml jsem si tohoto trendu hlavně u stříbra - větších kusů. Menší kusy a poté u zlata je často i papírový certifikát. Je to problém či nikoliv. Případně kam se obrátit s podobným dotazem? Přikládám i obrázek ze stránek. Děkuji za rady či případné nasměrování.
ZDE:
-
Osobně jsem se setkal se stříbrnými slitky 100g, 500g a 1kg a zlatými 5g a 1oz. U žádného jsem nikdy papírový certifikát neviděl a ani nehledal. Pokud nekupujete nějakou šmelinu, tak je certifikát vyražen přímo na slitku - obsahuje logo dodavatele, rafinéra, unikátní číslo, hmotnost a pečeť kvality. U malých slitků, které jsou zabaleny v blistru, může být některý z těchto údajů i na obalu (viz obrázek). Větší stříbrné slitky jsou často jen zatavené v ochranné folii. Pokud nebudete slitek z originálního obalu vyndavat, tak se nemusíte ničeho bát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.