Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzovací SMS přijde i po špatném ePINu

Od: herd® odpovědí: 3 změna:

Je nějaký důvod proč když při platbě kartou online mě to přesměruje na ověření epin, tak mi přijde na telefon Ověřovací kód i v případě, že předtím, zadám špatný ePIN?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

4x
Možnost zneužití karty. Jste informován, že někdo použil kartu a uvedl chybné PIN. Máte možnost zablokovat kartu, pokud to nebyl váš pokus s chybou.
hodnocení

Rozumím, to dává smysl. Takhle jsem o tom vůbec nepřemýšlel.
(A jsou i 2 varianty:
1. telefon mám u sebe - přijde mi sms po špatném ePin
2. útočník se zmocnil i telefonu bez epinu - i přesto je vyzván k e Pinu - co by se tady dalo vymyslet k čemu by to bylo dobré... napadá mě snad jedině geolokace operátorem...
)

hodnocení

3x
U ČSOB prvně opisuji ověřovací kód z telefonu, a až pak chtějí e-pin.
doplněno 30.03.22 08:24: Napadá mě, že to, že vám i přes chybný e-pin pošlou ověřovací sms, je možná logické. Kdyby se ten systém choval rozdílně při zadání dobrého a špatného e-pinu, bylo by teoreticky možné se do cizího e-pinu snadněji strefovat. Prostě může to mít skutečně bezpečnostní důvody, proč je ověření zneplatněno až po zadání sms kódu i e-pinu. Ale ideálně, když se zeptáte přímo banky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]