Nejste přihlášen/a.
U zdravotních dotazů uvádějte aspoň věk a váhu, léky, nemoci, život.styl. Je dobré vědět, zda odpovídám mladé gymnastce nebo diabetické důchodkyni.
V těle je zánět. A podporovaný psychikou. / Jsou prostě věci, které nechcete slyšet. /Měla jste antibiotika? Po nich by se měla brát probiotika. V lékárně nabídnou. Jde o to upravit po ATB narušenou střevní mikrofloru, která nám zajišťuje imunitu. Vynechte průmyslově vyrobené potraviny s éčky, konzervanty,... Zkuste nějaký čas veganskou stravu. Zelenina, cereálie, ořechy, mandle, ovoce, česnek, oleje zastudena lisované / panenské/, zelená petržel, červ.řepa,saláty, kroupy, jáhly, pohanka. Jestli nevydržíte bez masa, tak rybu nebo krůtí či králíka. Hlavně né mléko a cukr, jako sladké tučné jogurty, ze všeho mléčného jen kefír. Víc pijte, a neslazené. Ideálně vodu s citronem a urologické čaje. Ucho ledvina spolu souvisí.
Jinak oni nepropíchnou prostředek bubínku, ale cestičku na jeho okraji. Je to lepší, než by sám praskl.
Oni snad nic v uchu nepíchají, ale proplachují takovou velkou stříkačkou. Ale nevím, jen si to myslím. Také se mi totiž stalo, že jsem měla tak strašně zalehlé ucho, že jsem vůbec neslyšela. A také mi v něm jaksi praskalo. Lékařka mi řekla, že tam mám už opravdu velký "špunt" a že to nebude nic příjemného, ale že jestliže to vydržím, tak se pokusí mi to odstarnit najednou. A pak to dost dlouho proplachovala a dokonce mne pochválila, že jsem to vydržela, ale pak mne tam nechala ještě v ordinaci vzadu sedět, protože se mi z toho udělalo nevolno a motala se mi hlava. Doporučila mi používat ten spray na čištění uší a to dělám, ale ještě jsem si k tomu sama koupila tu velkou stříkačku a tak jednou za měsíc, si sama uši vlažnou vodou propláchnu nad umyvadlem. Jde to a nic nehrozí. Zrovna dneska ráno jsem měla zase pocit zalehlého ucha, tak jsem si stříkla napřed ten šumivý spray a pak asi za 10 minut uši pořádně vymyla tou stříkačkou a hned se mi ulevilo. Ale opakuji, že nevím, co tím "pícháním ucha" myslíte. Tento postup pomáhá v případě, že je ucho ucpané ušním mazem. Také se může do té vlažné vody přidat olivový olej a napřed stříknout tu olejovou vodu a pak čekat tak hodinu a i víc, než se ten maz rozpustí a třeba i opakovat a pak to všechno vypláchnout čistou vodou. Je to procedura na delší dobu, ale vyhnete se návštěvě u lékaře.
Suzy, zánět středního /za bubínkem/ ucha je něco jiného, než mazová zátka ve zvukovodu /před bubínkem/, kde to praskání neznamená prasklý bubínek, ale vpáčený tlakem a "utlumený" mazem. Pokud u zánětu stř. ucha hrozí prasknutí bubínku v důsledku nahromadění hnisu za bubínkem, tak ucho lékař píchne s citem, v místě, kde se brzo zhojí, aby tekutina mohla vytéct a ulevilo se od bolesti..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.