Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude to na opětovné píchání ucha?

Od: lenka* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, v pondělí večer jsem byla na pohotovosti píchat ucho, celý týden jsem poté byla doma, nechodila ven, jelikož jsem do toho měla ještě angínu.
Ucho se lepšilo, už jsem ho neměla ani moc zalehlé. Ve středu jsem byla na kontrole, tam mi řekli, že to ještě není dobré, že je mokvavé a mám přijít za týden.
V pátek mi ale najednou přišlo ucho mnohem více zalehlé, a teď v něm mám opět jakoby ,,špunt’’ :/
Zatím naštěstí nebolí, občas v něm zapraská, píchne, ale to je vše. Nic už ale ani nevytéká.
Myslíte, že mi jej budou píchat znova? A není jiná cesta?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

U zdravotních dotazů uvádějte aspoň věk a váhu, léky, nemoci, život.styl. Je dobré vědět, zda odpovídám mladé gymnastce nebo diabetické důchodkyni.

V těle je zánět. A podporovaný psychikou. / Jsou prostě věci, které nechcete slyšet. /Měla jste antibiotika? Po nich by se měla brát probiotika. V lékárně nabídnou. Jde o to upravit po ATB narušenou střevní mikrofloru, která nám zajišťuje imunitu. Vynechte průmyslově vyrobené potraviny s éčky, konzervanty,... Zkuste nějaký čas veganskou stravu. Zelenina, cereálie, ořechy, mandle, ovoce, česnek, oleje zastudena lisované / panenské/, zelená petržel, červ.řepa,saláty, kroupy, jáhly, pohanka. Jestli nevydržíte bez masa, tak rybu nebo krůtí či králíka. Hlavně né mléko a cukr, jako sladké tučné jogurty, ze všeho mléčného jen kefír. Víc pijte, a neslazené. Ideálně vodu s citronem a urologické čaje. Ucho ledvina spolu souvisí.
Jinak oni nepropíchnou prostředek bubínku, ale cestičku na jeho okraji. Je to lepší, než by sám praskl.

liska5
hodnocení

0x

A angina taky dopadá na ledviny. Vironal nebo kapky s lichořeřišnicí si kupte.

hodnocení

0x

Oni snad nic v uchu nepíchají, ale proplachují takovou velkou stříkačkou. Ale nevím, jen si to myslím. Také se mi totiž stalo, že jsem měla tak strašně zalehlé ucho, že jsem vůbec neslyšela. A také mi v něm jaksi praskalo. Lékařka mi řekla, že tam mám už opravdu velký "špunt" a že to nebude nic příjemného, ale že jestliže to vydržím, tak se pokusí mi to odstarnit najednou. A pak to dost dlouho proplachovala a dokonce mne pochválila, že jsem to vydržela, ale pak mne tam nechala ještě v ordinaci vzadu sedět, protože se mi z toho udělalo nevolno a motala se mi hlava. Doporučila mi používat ten spray na čištění uší a to dělám, ale ještě jsem si k tomu sama koupila tu velkou stříkačku a tak jednou za měsíc, si sama uši vlažnou vodou propláchnu nad umyvadlem. Jde to a nic nehrozí. Zrovna dneska ráno jsem měla zase pocit zalehlého ucha, tak jsem si stříkla napřed ten šumivý spray a pak asi za 10 minut uši pořádně vymyla tou stříkačkou a hned se mi ulevilo. Ale opakuji, že nevím, co tím "pícháním ucha" myslíte. Tento postup pomáhá v případě, že je ucho ucpané ušním mazem. Také se může do té vlažné vody přidat olivový olej a napřed stříknout tu olejovou vodu a pak čekat tak hodinu a i víc, než se ten maz rozpustí a třeba i opakovat a pak to všechno vypláchnout čistou vodou. Je to procedura na delší dobu, ale vyhnete se návštěvě u lékaře.

liska5

Suzy, zánět středního /za bubínkem/ ucha je něco jiného, než mazová zátka ve zvukovodu /před bubínkem/, kde to praskání neznamená prasklý bubínek, ale vpáčený tlakem a "utlumený" mazem. Pokud u zánětu stř. ucha hrozí prasknutí bubínku v důsledku nahromadění hnisu za bubínkem, tak ucho lékař píchne s citem, v místě, kde se brzo zhojí, aby tekutina mohla vytéct a ulevilo se od bolesti..

Aha, no já jsem si právě nebyla jistá o co šlo. Tak jsem raději přesně popsala, jaké to bylo u mne. Moc jsem nerozuměla tomu nadpisu, ani popisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]