Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
položím jedno "z lehčích témat", ale pro mne je nyní docela vážné.
Chodím s přítelem deset let .Nebydlíme spolu,(nechce, bydlí s maminkou) Pravidelně mne navštěvuje.Je to běžný vztah až na to, že se mě nelíbí být sama vetšinu týdne, prosit ho o pomoc při každé příležitosti (je čím dál tím míň ochotný něco dělatt pro mne...to slyším jsem jen taxikář , nebudu ti dělat sluhu...Byli jsme teď na dovolené s partou jeho známých.Já bych raději ve dvou ,ale on na to ,co by jsme sami dělali..Po práci dělá práci navíc i o víkendech a stále jí přibývá - tak je podrážděný.Práci fakt dělá,ale nezná už asi hranice.Promluvila jsem si s ním o tom všem,ale nechce nic slyšet, ať to nechám v klidu.Nebo ať si najdu někoho jiného.Což mne provokuje.Neumím zabouchnout dveře.Nechci si také kazit léto hádáním a rozchodem...
No když to čtu nevypadá to v můj prospěch dobře.
Co dělat?
Jo nepíše Vám holka 20, je nám 45
dík
H.
Jasně, že váš partner nechce nic měnit. Je to maminčin chlapec, který je spokojený s maminkou, její chápavou a laskavou duší a taky kuchyní a všemi ostatními službami. S duší chlapce a tělem muže. No, a pro to tělo má o víkendech vás. A to, že už není chlapec, si sám sobě dokazuje pracovním výkonem.
Fakt to pro vás nevypadá dobře. Buď vám to tak bude vyhovovat stále, budete víkendovou ženou anebo nebudete v 45 letech ztrácet čas a rozhlédnete se po někom jiném. Po chlapovi.
A věřte, že budete smutná jen vy. On bude nejspíš uražený a dotčený. Ale s raněnou duší a zlomeným srdcem nebude.
Přeji vám hodně štěstí a pěkný život po boku muže, který bude o vás stát, jako o partnerku.
Dobrý den Hanulko! Jak z toho všeho ven? Možná tím, že opravdu odejdete. Po deseti letech vztahu se to asi těžko dělá, ale ... Ono to asi lepší časem nebude. Je taky možné, že je Váš partner prostě přetažený z práce. Podle mého názoru to ale takto Vašemu příteli prostě vyhovuje, doma má asi kompletní servis od maminky (ty dokážou být vůči synům hodně obětavé), občas si odskočí k Vám, jinak se výhradně věnuje sobě a své práci. Trošku sobec, nemyslíte? Nemáte tak nějak pocit, že Vás spíše využívá? Vyhovuje Vám to takto? Nebo si myslíte, že ve svém věku nemáte na víc? A proč ne? Vždyť je Vám teprve 45! A jestli se Vám nelíbí být po většinu týdne sama, jak jste to mohla těch 10 let vydržet? Doufala jste, že se přítel změní? Že se k Vám přestěhuje? Taky mě napadá, buďte občas pro svého přítele Vy sama nedostupná. Mějte taky svoje koníčky a dejte mu občas najevo, že holt zrovna na něho o víkendu čas mít nebudete. A uvidíte, jak zareaguje. Jinak nevím, co poradit.
doplněno 22.07.10 14:33:Ještě bych si dovolila, Hanulko, doplnit svoji odpověď. Většina odpovídajích Vám radí odejít, najít si někoho lepšího, načež vy jste reagovala, že není příležitost, jelikož pracujete ryze v ženském kolektivu a virtuálním seznamkám nevěříte. Já být Vám bych ty internetové seznamky tak úplně nezatracovala. Víte kolik lidí se prostřednictvím jich seznámilo? Samozřejmě, že nemůžete čekat, že to bude ihned. Ale určitě někde čeká na Vás pořádný mužský a ne takový mamánek, jakého máte nyní. Tak hodně zdaru!
Deset let není schopen nic udělat, pořád se bude držet maminčiny sukně a pokud by se jí náhodou pustil, bude se snažit tě předělat k obrazu svému - tedy dokonalou kopii maminky. S mamánkem jsem chodila jednou a bylo to peklo. Navíc jestli mu jsi lhostejná a korunuje to slovy, aby sis našla někoho jiného, klidně bych si ho našla. Nebo alespoň zezačátku naoko. Nechtěla bych po něm vůbec nic, omezila bych stýkání a pokud by zrovna měl chuť na schůzku, řekla bych mu, že už něco mám. Je si tebou moc jistý.
To by se snad líbilo každému chlapovi, vás má kdy chce a maminka skáče kolem něho. Dejte jasně na jevo, kdo je ta první. Léta utíkají a pořád je ještě čas přítele vyměnit, to co máte je možná krásný ale přece jen milenecký vztah. Drze se zeptám..., S kterou z vás tráví víkendy, kdo mu pere, vaří? Nemá maminčin mazánek nakonec přítelkyň víc? Od kamaráda dcera má 4leté dítě, její partner se ženit nechtěl a měl 100 důvodů, bydlel s ní a odjíždě služebně třeba i na celý měsíc -no věřila mu, teprve tak dva měsíce zpět se dozvěděla, že chlapec je ženatý + 2děti na Slovensku, ve Zlíně má přítelkyni + 2letou dceru. Měl to chlapec dobře vymyšlené, jako podnikatel ve stavebnictví peníze má a tak je i špinavé prádlo dělil spravedlivě mezi tři ženy, které nic netušily.
jednoduche .. proste si dejte S BOHEM vzdyt vam jasne dava najevo ze je mu to u zadku . 45 let JESTE NENI ZADNY HORROR najdete si lepsiho partnera .. treba na vas nekde ceka , ale nejdrive je nutno jednu vec ukoncit aby mohla zacit nova...
Lidi se nemění. Rozchod je bohužel nejlepší řešení. Chlap se této pohody nikdy nevzdá, a kdyby - píšete, že už teď bývá podrážděný... jaký by asi byl, když by jste pro něj nedělala tolik jako jeho maminka.
Najděte si nového přítele. S věkem si nedělejte hlavu, pokud o sebe trochu dbáte, nebudte mít problém někoho najít.
Jo jo. Je to smutný příběh Nejsou lidi. A kdo je slušný a fajn, ten je ženatý. Hodného chlapa se žena drží a po čem nic, toho v tomto věku vyžene. Je třeba si to uvědomit a dát si bacha.
Toto mám už za sebou, tak vás chápu.
Fakt, smutný příběh.
ale jsou lidi akorata clovek musi byt OTEVRENY a vnimat svet okolo sobe . Lide jsou zabedneni , uzavreni nedaj na pocity porad neco analyzujou nad vsim dumaji a pak jim stesti utika pred nosem! to je jako s hloupim honzou ktery o stesti primo zakopaval ale protoze byl zabedneny tak to nevidel a vsechno od sebe odstrkoval protoze ON BYL NA CESTE ZA STESTIM a pritom nevidel ze ho ma pred sebou
Je potreba zit uvolnene a spontane a byt vsemu otevereny a nebat se svych vlastnich pocitu a prani! kdyz je mi s nekym dobre tak to tak ma byt a ne ze zacnete resit zda je to dobre ci spatne a co si ostatni budou myslet a co tohle a co tamto A SAME TAKOVE HOVADINY CO LIDE VETSINOU RESI KDYZ KONECNE NAJDOU NEKOHO S KYM SE CITI PERFEKTNE!
Musite si uvedomit CO CHCETE a CO nechcete. A ZA TIM JIT!
Neni to zadna veda... proste zacnete zit!
doplněno 22.07.10 11:40:to same plati i obracene samozreme! kdyz mi s nekym dobre neni tak TO ASI DOBRE NENI a nebat se TU SITUACI ZMENIT tak aby vam dobre bylo .
tyto spatne vztahy JSOU VYBORNE K TOMU aby clovek pochopil CO VLASTNE CHCE . Na takovych vztazich rostete a jsou vlastne jenom k dobru! na cem jinem se chcete naucit nez na trapeni?
nemusite vzdy necemu verit ABY SE TO STALO . Ja take neverila ze si partnera najdu zpusobem jakym jsem ho nasla .
vzdyt na sveho zivotniho partnera muzete narazit doslova NARAZIT na ulici a podobne. Clovek nikdy nevi.
Ale hlavne musite mit jasno v tom CO VLASTNE CHCETE!
Po rozvodu jsem byla bez přítele sedm let. Občas se někdo objevil, ale nebylo to ono. Pak jsem si začala říkat, že už nebudu hledat nikoho "nastálo". Přeci jen mi je padesát a mám pětiletou cácorku (vnučku ve vlastní péči). A žít s někým ve společném bytě, sžívat se s ním (a on se mnou
). No a pak mi nejelo auto, já nutně potřebovala kamsi jet, autobus a vlak taky nejel. Tak jsem si vzpomněla na mladý leta a šla na stopa :D. No a s tím dobrodincem, který mi zastavil, bydlíme spolu už rok. A je to fakt bezvadnej chlap . Člověk opravdu nikdy neví, kde ho to jeho štěstí potká
. Přeji Vám najít toho správnýho chlapa a být s ním šťastná
Hanulko, nic ve zlým, jsem mladší, ale holky 45 let mám jako kámošky často - máš před sebou ještě příliš mnoho let, aby sis to jedno léto "zkazila " rozchodem úplně klidně a nastartovala nový život. Práce o víkendech (pokud to je práce) a podrážděnosti bude jen přibývat, se sestěhováním nepočítej (a max. bys po smrti jeho matky nahradila ji jako služka), dovolené už teď nejsou dle Tvé představy - vlastně celý týden čekáš na milé slůvko a ono moc nepřichází. Asi se na to dívám tvrdě, snažím se o nestranný nadhled ... být bez chlapa taky není nic záviděníhodného, ale s takovým ... Máš spoustu let před sebou a i kdybys nepotkala hned někoho jiného, mám pocit, že tohle nevede nikam. Mám osobních zkušeností s flegmatickým přístupem manžela a s jeho fixací na matku až až, ale tohle se i mně zdá dost. Přeju moc štěstí a dobré rozhodnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.