Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám právo si vyžádat pracovní smlouvu?

Od: peteer odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, začínám pronajímat byt. Chtěl jsem se zeptat, mám právo si od budoucího nájemníka vyžádat pracovní smlouvu, případně doklad o insolvenci, atd.? Děkuji za odpověď a hezký den, Petr.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Právníci vám odpoví určitě správně a podloží to čísly paragrafů, ale toto, na co se ptáte, je za hranicemi slušnosti. Nic vám do toho není, kde nájemník pracuje a kolik a jak vydělává. Nehledě na to, že zítra nic z toho, na co měl papír, nemusí platit.

Budete se divit,ale já bych to chtěl taky vidět,kdybych někomu pronajímal svůj majetek..Sice to dotyčného člověka může rozzlobit nebo dokonce ponížit,ale předejde se spoustě problémům..do budoucna.. Záleží,jak si o to řekne..ty dokumenty.. Slušný nájemce se možná zarazí,ale pochopí..a když ne,tak je na tazateli,jak mu to vysvětlí.. Není totiž nic horšího, než si natáhnout do bytu problémové lidi..Taky záleží co nebo v jakém stavu pronajímáte.

Doutnáku, přece nejste chlapec, abyste nevěděl, jak rychle s člověkem život dovede zatočit. Stačí jeden naštvaný šéf, jedna zlomená a nehojící se noha a řekněte, k čemu vám budou všechna potvrzení a prověrky? Sice na ulici, mezi bezdomovce, to nějakou chvíli trvá, ale nezaplacením nájmu to začíná.

hodnocení

10x

Požádat nájemce můžete, ale právo dané zákonem na to nemáte. Nic Vám po tom není. Samozřejmě po odmítnutí Vaší žádosti můžete nájemce odmítnout, ale v tom případě se Vám asi byt nikomu pronajmout nepodaří.

hodnocení

5x

@peteer - mám právo si od budoucího nájemníka vyžádat
Máte - stejně jako on má právo váš požadavek odmítnout. Vy se můžete nanejvýš slušně zeptat, zda je vám takové informace ochoten poskytnout a podle jeho přístupu byt ne/pronajmout.

Jinak existují firmy, které vám dotyčného za mírný poplatek prolustrují.

jirkazxc
Pokud ovšem ta firma není podvodná a jakým způsobem prověřuje. I s tím je třeba počítat.k

NOZ § 4

(1) Má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka i schopnost užívat jej s běžnou péčí a opatrností a že to každý od ní může v právním styku důvodně očekávat. *smich*

hodnocení

4x

Nemáte právo požadovat po někom takové dokumenty. Požadovat je můžete, ale právo na ně nemáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]