Nejste přihlášen/a.
Nevim jestli se v tom nekdo z vas vyzna.Ale ma narok clovek na davky hmotne nouze,kdyz nema svuj prijem a zije ve svem rodinnem domku? Zatim se to toho dotycneho netyka,ale ma strach,ze diky migrantum,uz zadnou praci nenajde.
To je fajny dotaz! Fakt fajny a pěkny! Chuděra bydlí ve své vile, prdí na práci, živí ji stát, ale bojí se, že žádnou nedostane, protože existují chudáci, kteří utíkají před válkou?! Pochopila jsem to dobře. A vy s ní soucítíte a snažíte se ji uklidnit. Jakože fakt?
Občas něco šíleně zvojtím, ale jen se chci ujistit, jestli jsem četla a pochopila správně.
Ještě musím dodat, že je hodně divné, že se paní bojí lidí, kteří by ji mohli sebrat práci, kteří přijdou, nemají peníze, nemají střechu nad hlavou, neumí řeč, nemají kastrolek, ve kterém by si uvařili polívku, nevědí, jak to chodí, kde v jaké budově je sídlo firmy. Ale rychle najdou práci a seberou ji chudákovi, který ji hledá už několik let. Nezdá se vám to divné?
Ta pani zatim praci ma a na podpore za celych 40 let prace nikdy nebyla.Prave proto ma strach,pracuje u soukromnika a jelikoz soukromnik nema ksefty bude propoustet.Pani je plasan a premysli dopredu,to je tak tezke pochopit? Proc,kdyz se nekdo zepta na jakoukoliv otazku se to snazite stocit uplne nekam jinam. Kde se ma ta pani zeptat? Tak jsem si mysleka,ze tady,ale tady je jen odsuzovani. Pani si barak nepostavila,ma ho po rodicich,takze zadna zazobankyne rozhodne neni.
Eleonoro, ja bych se paní snažil uklidnit v tom smyslu, že bydlet má kde. Nemusí platit nájem. A pokud se bude sama snažit, novou práci si najde. Ať si položí otázku, proč by zaměstnavatel měl upřednostit cizince před ní samotnou. Jsou pracovitější? chtějí pracovat místo braní podpory? Umějí něco víc než ona? Proč by zaměstnavatel měl spíše chtít zaměstnat cizince, pokud mu práci ve stejné kvalitě a nepřehnanými nároky odvede našinec? Ta paní je oproti cizincům ve výhodě, ale musí chtít pracovat.
Ahááá, paní je plašan! Minulý týden jsme se na cestě sanitkou strašně pohádaly a jedna paní se mnou dlouho nemluvila. 4 babky přes 70let, na cestě na dualýzu, začaly diskutovat o tom, jaký já jsem chudák, že topím plynem, že bude válka a plyn Rusáci zastaví. Snažila jsem se je zabrzdit, ať neděsí ani sebe, ani mě, protože jejich úvahy jsou úplně zcestné. Přesto se mi dostalo rady, protože dcera jedné z nich už to udělala, koupila si dvouplotýnkový elektrický vařič, na kterém uvaří a také vytopí byt, když bude zle. Ještě teď nemohu přestat vrtět hlavou. Ale musím vám říci, že spím úplně klidně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.