Ahoj. Mam 4mesice po prodělání Covid19 .Stratila jsem čich a do teď se mi nevrátil. Citim jen minimálně,když z blízka přívodním.Ale opravdu minimum. Za jak dlouho se čich vrátí do normálu s jestli vubec ještě nekdy?
Mám 13 měsíců po covidu, a čich ještě nemám úplně v pořádku. Vracel se mi postupně a ještě mám trochu parosmii. Takže vydržet. Jezte vitamíny, a cvičte čich, jsou na to i takový fixy, já se cvičil na koření..
Je třeba doufat, časem se určitě vrátí. Pro mne bylo a stále je větší trápení parosmie. Mám skoro rok a půl. Cítila jsem kouř měsíce v kuse. Už je to lepší. Ale čich jako před kovidem nemám.
Ač nás dělí Veliká Louže, jsem na tom podobně jako @marianda. 3/4 roku bez čichu, teď už je to OK, ale 100% to není. O chuť jsem nepřišel, ale od Covidu mám u chuti některých potravin "ocas". Typicky jde o pečené kuře.
To mne mrzí, je to otrava. Ja prišla o chuť úplně asi na 10 dnů. Pak se vrátila, ale dlouho mne připadalo, že je všechno málo slané. Nicméně ty fantom zápachy mne trápí pořád. Třeba zrovna teď cítím kouř z cigaret. Pro bývalou kuřačku nic moc. nejhorší je to, nos říká, že něco cítím, ale já vím, že to tak není. Dlouho jsem si připadala jako blázen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.