Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narozeniny bez dárku - co to znamená?

Od: stavpov* odpovědí: 18 změna:

S přítelem žijeme společně 8 let. Oba máme již dospělé děti, které bydlí samostatně. Vztah je hezký a řekla bych i bezproblémový. Přítel není žádný romantik, ale v soukromí se ke mně chová mile, nehádáme se, jsem ve vztahu spokojena. Proto byl pro mě doslova šok, když mi k mým narozeninám nekoupil žádný dárek. Přinesl mi kytku, popřál mi štěstí a zdraví, dal mi pusu a tím to skončilo. To se stalo poprvé. V minulosti se vždy již dopředu zajímal, co by se mi líbilo, nebo čím by mi udělal radost. Vždy mi koupil nějakou maličkost, nebo jsme vybrali dárek společně. Tentokrát se ale na nic neptal, proto jsem čekala nějaké překvapení. To nakonec bylo, ale dost nepříjemné. Nikdy jsme si nedávali žádné velké dary, a opravdu by mě potěšila i čokoláda. Nevím, co si mám o tom myslet. Jsem z toho hrozně smutná. Už u mne zpozoroval změnu nálady a ptal se , jestli se mi něco nestalo, že jsem nějaká zaražená, ale já mu zatím nedokázala říct, jak moc mně to mrzí. Je to už dva dny a pořád na to musím myslet. Prostě si to nedokážu vysvětlit.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

5x

Myslím, že po delším vztahu je u chlapa velké PLUS, že si na Vaše narozeniny vůbec vzpomene. Neviděl bych to jako problém ve vztahu, asi neměl žádný rozumný a originální nápad na dárek, tak to takhle zahrál trošku "do autu". Já osobně žádné dárky nevyhledávám a nechci, raději pozvu rodinné příslušníky na večeři, kámoše na pifko a panáka. Dnes už všichni pochopili, že je těžké se mi nějakým dárkem zavděčit, protože to co chci nebo potřebuji, to si koupím. A to co nechci a nepotřebuji, je pro mě jen opruz a problém, protože dárek přece "nemůžu" vyhodit. Tak mě ta VĚC pár dní, týdnů či let se*e natolik, že to stejně nakonec ekologicky zlikviduju. Opravdu raději od miláčka dostanu upřímnou pusu, než nějakou maličkost, která je "vypocená" jen abych dostal "materiální" dárek. Nechci abyste souhlasili s mým názorem a postojem, ale já už takhle pár let funguju ke spokojenosti své i ostatních.

marenka*
hodnocení

4x

Píšete že máte hezký vztah. Zkuste si pročíst poradnu, co žen i mužů mají problémů. Nevěry, alkohol, ochlazení v sexu, agresivita atd. atd. Važte si toho, co máte a nehledejte to, co nemáte. ;) Já tomu říkám "chodit problémům naproti". Přítel se vás teď zeptal, co vám je, nedočkal se odpovědi. Jak znám toho svého, už by se podruhé nezeptal. No a dárky k narozeninám si vymýšlím už pár let. Ten můj mi nekoupí ani ň. Ale zase. Řekne copak já vím, koupím akorát nějakou blbost, něco si kup. Na mojí výtku, že aspoň kytku mohl přinést, se dočkám odpovědi, že nesnáším řezané (což je pravda) a on zase nebude kupovat kytku v květináči, když se v tom nevyzná. *nevi* Má jiné přednosti tak tohle neřeším. Naopak toho využívám. K narozeninám se "plácnu" přes kapsu a koupím si třeba drahé botasky, protože na to nemůže říct ani fň. :-P A zase. Víte kolik žen řeší, když dostanou drahý dárek, jestli si náhodou manžel nežehlí nečisté svědomí? ;) Vykašlete se na to. Naopak, jestli chcete zdůraznit narozeniny, pozvěte ho do lepší restaurace, na luxusní večeři, zajděte ke kadeřníkovi a podotkněte. "Jdeme oslavit, že jsem zase o rok starší a jako to víno, třeba i lepší" A šibalsky na něj mrkněte.

hodnocení

2x

Asi vám rozumím. Nejde o dárek, věc. Jde o pozornost. A kydyby donesl tu kytku (jéžiši, jak toto je zprofanované! Úplně vidím ty tři karafiáty a asparágus!) a kamínek, který zahlédl a vzpomněl si na vás, bylo by to o něčem jiném. Že?;) Ale třeba je nějaký špatenkový a prostě se nedostal do obchodu a neví si rady. Chlapi už jsou takoví. Nedochází jim, že nejde o peníze, že jde o pozornost. Táta to dělal mamince stále. A můj muž tenkrát taky. A obě jsme se naučily říkat, v předstihu.: Můžu ti dát typ na dárek? A pak ze mě vypadlo třeba-Berušky na culíky. Zasmáli jsme se a ikdyž jsem si o dárek řekla, pořád to bylo méně bolestivé, než při narozkách bez dárku.*hi*Nic si z toho nedělejte, příště to napraví.

hodnocení

1x

A ta kytka... to není dárek?! *sok* Já nevím, co by jste říkala, kdyby Vám dal čokoládu a tu kytku ne...*zed* . To já bych měla radost i z té kytky.*slunce*

lidus*
hodnocení

1x

Píšete, že máte hezký vzah. Co víc chcete? Kytka je snad dostatečná, nebo ne? My si v rodině žádné dárky nedáváme a na Vánoce je to pro mě Parfem, manželovi ten si koupí sám něco ke zbraním a dceři také maličkost, pokud byl pes tak tomu také něco. Život není o darech, tchýně ta aby se předvedla dává vnoučatům drahé dárky(většinou zlato) k ničemu, je to děsná baba a vnoučata jí stej ně nemusí. Druhá babička(moje mamka) ta vnoučatům upeče co si řeknou a nebo dá nějakou korunu a vmnoučata jí vždy rádi vidí.

vickyyyy789
hodnocení

0x

tak já bych mu na tvém místě ani neříkala. že ti ten dárek nestačil, možná by ho to urazilo. Bylo od něj hezké, že si vzpomněl a nějak ti to dal najevo.

pepane*

*nevi*Třeba má pro Vás nějaký speciální dárek a čeká na doručení.I to se stává.Že jste zklamaná se nedivím , ale vyčkejte.Možná budete mile překvapená.*tuc*

mathe
hodnocení

0x

Zkuste se na to podívat z jiné strany - přítel si na vaše narozeniny vzpomněl a JAKO DÁREK VÁM DAL KVĚTINY. Co by za to mnohé jiné ženy daly? :)

No jo souhlas...

Nejvice by vas nastvalo kdyby si proste nevzúpmel..to je uplny konec..

stavpov*
hodnocení

Psala jsem, že máme harmonický vztah, ne že jsme si lhostejní, tak nevím proč by si neměl vzpomenout na mé narozeniny. Kdybychom si v minulosti žádné dárky nedávali, tak bych to neřešila. Proto mě to zaskočilo. Nikdy jsem neočekávala, nedávala ani nedostávala originální nebo drahé materiální dárky. Ale čokoládu snad prodávají na každém rohu. Nevěděla jsem co odpovědět, když se mě kolegyně v práci ptaly, jaký dárek jsem od přítele dostala. Tak jsem si něco vymyslela.

hop®

Já Vás chápu, ale jsem chlap, takže jako chlap taky přemýšlím. Proto si myslím, že je od toho Vašeho životního partnera "slušný výkon", že si pamatuje Vaše narozeniny. Nezapomněl, to je po osmiletech docela zarážející, asi Vás má opravdu rád a váží si Vás a vašeho společného vztahu! Buďte ráda za to že si vzpomněl a za kvítek. Mnoho žen s daleko kratším vztahem s daleko "zamilovanějším" partnerem Vám už teď jeho pozornost tiše závidí... Nechtějte po něm čokoládu nebo prstýnek, važte si toho, že VÍ a že podobná výročí vede v patrnosti! Držím vám palce!

lidus*

Co je komu do mého soukromí, to se v práci chvástáte a předháníte kdo dostal víc? Vidíte, ta třeba dostala zlatý řetěz a lásky nemá ani půl co vy. Buťe ráda, že máte hezký vztah, snad by vám mohlo udělat radost i přání a ranní pusa-slova hezký den miláčku, dnes máš narozky tak ať jsi šťastná. Nesnáším veškeré svátky co se jako že musí viz. Vánoce, lidi nakupují jak o závod a přesto kdyby se dokázali zastavit a říct si, že je život krásný a mají se rádi, bylo by hnedle líp i bez darů co pak leží na dně skříně. Já bych to vůbec neřešila, vzpoměl si, vzpoměl, tak o co jde? Dcera promovala od nás dostala kytku a nic víc. Proč taky? Studovala pro sebe, radost jsme na jevo dali a nevidím jediný důvod k daru. Věřte mi, že dvojí rodiče tam předávali dětem klíčky od auta a zcela úmyslně tak aby to bylo hooodně vidět. Nemám pocit, že jsou šťastnější a mají se víc rádi.

hodnocení

0x

Netrapte se takovým nesmyslem... Mám s manželem taky hezký vztah, ale jak píše tady většina mužů, naprosto si neví rady s dárky pro mě. Rozumí autům, ne dárkům. S tím jsem se poměrně snadno smířila po tom, když se pár let snažil, ale stálo ho to tak neúměrné úsilí, až zoufalství, že se mi ho zželelo a řekla jsem mu, ať se na to vykašle. Strašně se mu ulevilo. Zní to divně, ale on je naprosto nemožný, když vejde do květinářství. Myslím, že já bych si v auto-moto poradila líp než on při kupování kytky, a to rozliším auta pouze podle barvy. Chápu přesně, co cítí mezi kytkama. Nezná žádnou a absolutně nedokáže odhadnout, která by se mi líbila. Tak nevezme nic a uteče. Podotýkám, že není slabomyslný :). Loni jsem měla padesátiny, myslíte, že mi něco koupil? Ani tu kytku :) Přesto ho mám ráda. Máme fakt už dost málo času na to, abych se urážela kvůli dárku, který stejně nechci - přesně tak, jak to tady uvedl jeden z poradců.

1212
hodnocení

0x

Při čtení toho co jste napsala jsem si vzpomněl na tento citát:

Jen proto, že Tě někdo nemiluje tak, jak by jsi Ty chtěl, neznamená, že Tě nemiluje, jak nejvíc umí.

durancea*
hodnocení

0x

Jak píše v té první polovině příspěvku Babkazov - taky chápu, že Vás jen znejistilo, že došlo najednou ke změně. Vůbec tu nejde o předhánění se v práci apod., jak si tu jiní vyložili, ani nejde o to, abycho Vás uklidňovali tím, jak naši chlapi na nás kašlou (jéje, taky bych mohla povídat :) ) ... ještě i Hop, jak píše první věty ve svém prvním příspěvku, na tom něco je.

Myslím, že asi byste to měla pro jednou skousnout, neříkat mu nic, i když Vás to vykolejilo, třeba měl fakt jen špatné dny ... Asi si opravdu říct ta pozitiva a zaměřit se na další společné dny. Spíš pokud by se dělo něco nadále "jinačího", tak zbystřete. Mohlo jít opravdu o jednorázový "výpadek", kdy si řekl, že i kytka je pěkný dárek. Přeju Vám štěstí, ať se mezi Vámi dál už hladina nečeří. J.

sebod*

povídají si dva kamarádi. "Hele, Franto, proč nedáváš každý rok svoji ženě k narozeninám kytku?" .,.,"To máš tak , kámo. Když jí budeš kytku dávat každý rok a jednou jedinkrát zapomeneš,je hned oheň na střeše. Ale umíš si představit tu radost, když jí kolik let nedáš nic.,.,a pak najednou přineseš kytku?"*ua*

hanulka*
hodnocení

0x

mě se to zdá docela jednoduché.Když přece spolu vycházíte, nic není tabu .řeknu : Miláčku já tak ráda dostávám od tebe k narozeninám kytku ..a také dáreček, pořád se pak naň musím dívat...

tak nějak :)

tohle , co Vás potkalo není problém. Neměla by jste možnost se nad tím ani zamyslet.,že to může být i jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]