Nejste přihlášen/a.
Bude to asi zbytečné, našla jsem v jejich podmínkách toto, "Dlužník je oprávněn vrátit úvěr v plné výši předčasně. V takovémto případě bude dlužník povinen zaplatit věřiteli poplatek účtovaný z úvěru v den vrácení úvěru. Dlužník je též oprávněn splatit úvěr předčasně pouze z části, s tím, že poplatek bude z úvěru účtován okamžikem částečného splacení. V takovém případě bude poplatek nadále účtován ze zbývající nesplacené části jistiny." Podle mne z Vás chtějí dostat ten poplatek, což nazývají jako "odměna za poskytnutí úvěru". A podle nich Vám ho poskytli, takže oni splnili co bylo ve smlouvě, a to, že jste si to pak rozmyslela, se asi na ten poplatek nevztahuje, protože jste ten obnos určitou dobu už měla. A mají to dokonce napsáno i v podmínkách, jak odstoupit od smlouvy. I tam mají zdůrazněno, že si budou účtovat tu odměnu za poskytování úvěru.
re4zon, nemáte pravdu. Pokud to je stipulováno v obchodních podmínkách, tak to platí. A to je zákon. Tady si to napřed celé prostudujte. A oni to ve svým obchodních podmínkách napsáno mají. takže paní sice vyhrožovat může, ale nebude jí to nic platné, protože ona svou objednávkou potvrdila, že s jejich obchodníma podmínkama souhlasí.
Sice teď paní říká, že si ty obchodní podmínky změnili až poté, co s nimi ona začala mít problém, ale to by musela nějak dokázat. Tak jí raději poraďte, jak by to mohla dokázat.
A ještě něco k tomu zákonu. Já, jako obchodník si mohu napsat do svých obchodních podmínek třeba i to, že u mne zakoupené zboží vracet vůbec nelze. A pokud na to kupující přistoupí, tak tím potvrzuje to, že si je mých obchodních podmínek vědom a že s nima souhlasí. Nikdo ho k tomu nenutí, když se mu moje obchodní podmínky nelíbí, může jít nakupovat jinam.
Tady jen takové stručné shrnutí, ale v odkaze který jsem poslala výše, jsou podrobnosti.
"Obchodní podmínky se stanou součástí konkrétní smlouvy v okamžiku, kdy s tím obě smluvní strany projeví souhlas . Jejich podstatou je určení vzájemných práv a povinností smluvních stran pomocí pravidel, která nejsou obsažena ve vlastním textu smlouvy, ale strany ve smlouvě projeví shodnou vůli se jimi řídit."
@suzymon: Pisete kraviny. Pokud jsou obchodni podminky v rozporu s platnymi zakony, tak je tato cast OP neplatna. Tedy jako obchodnik si tam skutecne muzete napsat cokoliv, jen to bude v tomto bode jaksi neplatne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.