Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pujcka Flexifin

Od: erikas odpovědí: 10 změna:
Dobry den,
muze mi, prosim, nekdo poradit?
Vzala jsem si mikropujcku od Flexifin, jelikoz ale marodim a nevim, jak dlouho budu, tak jsem se rozhodla penize do 14 dnu vratit (sml. byla uzavrena 7. 3. a stejny den dorazily penize na ucet), 20. 3. jsem jim jistinu vratila s popisem odstoupeni od smlouvy (coz mi i pri telefonatu potvrdili a 21. 3. jsem mailem napsala Odstoupeni od smlouvy (nemuzu na postu - mam Covid), bylo mi odpovezeno, ze odstoupeni muzu napsat datovkou, coz jsem udelala, na datovou zpravu jsem je musela upozornit, jinak by si ji snad do dneska neprecetli.
Odstoupeni nebylo akceptovano, zadala jsem je o dohodu, ale v podstate se mi nekolik operatoru vysmalo, a stejne chteji 6 tis. Kc poplatek (u me smlouvy je napsano: Back list, vyhrozuje fin. arbitrem)...
Ma smysl resit to pres CNB a arbitra nebo se mam smirit s tim, ze penize budu muset uhradit?
Predem dekuju za odpoved.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dle. § 118 zák. č. 257/2016 Sb. může dlužník do 14 dnů od uzavření smlouvy od ní odstoupit. To ostatně mají i na svých stránkách. Pro další postup je důležité vědět, proč nebylo odstoupeni akceptovano. Bez toho se nedá dál uvažovat.

hodnocení

0x

Omyl, vymazala jsem.

Bude to asi zbytečné, našla jsem v jejich podmínkách toto, "Dlužník je oprávněn vrátit úvěr v plné výši předčasně. V takovémto případě bude dlužník povinen zaplatit věřiteli poplatek účtovaný z úvěru v den vrácení úvěru. Dlužník je též oprávněn splatit úvěr předčasně pouze z části, s tím, že poplatek bude z úvěru účtován okamžikem částečného splacení. V takovém případě bude poplatek nadále účtován ze zbývající nesplacené části jistiny." Podle mne z Vás chtějí dostat ten poplatek, což nazývají jako "odměna za poskytnutí úvěru". A podle nich Vám ho poskytli, takže oni splnili co bylo ve smlouvě, a to, že jste si to pak rozmyslela, se asi na ten poplatek nevztahuje, protože jste ten obnos určitou dobu už měla. A mají to dokonce napsáno i v podmínkách, jak odstoupit od smlouvy. I tam mají zdůrazněno, že si budou účtovat tu odměnu za poskytování úvěru.

erikas
hodnocení

Oni si sve stranky ode dne naseho sporu zmenili :(
re4zon
Napsat si tam muzou co chteji. Zakon ale hovori jasne, odstoupenim se smlouva od pocatku rusi a tim to hasne. Napsal bych jim, ze z me strany byly zakonne podminky naplneny a jakykoliv pokus o vymahani z jejich strany budu povazovat za vydirani a podam trestni oznameni. Jestli neco chteji, at si to zkusi u soudu, tam jim to vysvetli.

re4zon, nemáte pravdu. Pokud to je stipulováno v obchodních podmínkách, tak to platí. A to je zákon. Tady si to napřed celé prostudujte. A oni to ve svým obchodních podmínkách napsáno mají. takže paní sice vyhrožovat může, ale nebude jí to nic platné, protože ona svou objednávkou potvrdila, že s jejich obchodníma podmínkama souhlasí.

Sice teď paní říká, že si ty obchodní podmínky změnili až poté, co s nimi ona začala mít problém, ale to by musela nějak dokázat. Tak jí raději poraďte, jak by to mohla dokázat.

A ještě něco k tomu zákonu. Já, jako obchodník si mohu napsat do svých obchodních podmínek třeba i to, že u mne zakoupené zboží vracet vůbec nelze. A pokud na to kupující přistoupí, tak tím potvrzuje to, že si je mých obchodních podmínek vědom a že s nima souhlasí. Nikdo ho k tomu nenutí, když se mu moje obchodní podmínky nelíbí, může jít nakupovat jinam.

Tady jen takové stručné shrnutí, ale v odkaze který jsem poslala výše, jsou podrobnosti.

"Obchodní podmínky se stanou součástí konkrétní smlouvy v okamžiku, kdy s tím obě smluvní strany projeví souhlas . Jejich podstatou je určení vzájemných práv a povinností smluvních stran pomocí pravidel, která nejsou obsažena ve vlastním textu smlouvy, ale strany ve smlouvě projeví shodnou vůli se jimi řídit."

k2

@suzymon: Pisete kraviny. Pokud jsou obchodni podminky v rozporu s platnymi zakony, tak je tato cast OP neplatna. Tedy jako obchodnik si tam skutecne muzete napsat cokoliv, jen to bude v tomto bode jaksi neplatne.

Je mi fuk, co si myslíte Vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]