Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vzhledem k tomu, že současná spoluvláda dělá všechno, co na očích vidí EU a USA, na občana při tom nehledíc) jistě co nevidět přijme euro. No a změna z koruny na euro, to je vlastně měnová reforma jak malovaná. Takže měnová reforma vyhlášená nebude, ale při přijetí eura k reformě dojde. Tudíž k pravidelnému zvyšování cen potravin a zdražování již předražených energií, naše (samoslučovacím způsobem vzniknuvší) vláda na nás uvalí úplně cokoliv, ale s milým úsměvem a poklonou EU a USA. No a jaký dopad to bude mít, brzy poznáte sám. Ida
Zdravím a děkuji vám za podporu. Tazatelův dotaz cílil na měnovou reformu v našem státě. K tomu jsem se vyjádřila. Tak prosím, aby mi nikdo nepodsouval cokoliv o Rusku, Ukrajině, nebo o zbraních. Ida
Dal bych vám bod, Ido, ale jako neregistrovaný nemohu. Každopádně oceňuji, že v udílení palců jste pravým opakem lakomé jedubabice a promona. Dokonce i nafoukaný jethro udělil nějaké (nemnohé) body, jen ti dva sobci ani jeden.
Peníze by skutečně ztratily hodnotu. Tehdy v 50. letech se pan prezident večer bil v prsa, že měna nebude. RÁNO BYLA. Pak věřte politikům.
Peníze se tehdy dělily na ty v bankovních ústavech a na ty, které lidé měli doma "ve štrozoku." Takových lidí bylo hodně, že bankám nedůvěřovali. Za ty peníze v bankách se přece jen něco málo dostalo, za ty, které měli lidé doma, takřka nic.
Co se týká nemovitostí a různých věcí / zlato, šperky.../, to hodnotu neztratilo. Takže v případě měny je lépe mít nemovitosti, než peníze. Ovšem třeba mé peníze by stačily sotva tak na pěkný záchodeček, kam nefouká. Přesto by byla škoda o ně přijít. Jak je to s hypotékami, nevím, nemám, neměla jsem a nechystám se mít.
Pravděpodobnost, bohužel, je. A lapidárně řečeno: Dneska jsme po kolena v žumpě. Drahé energie, drahé pohonné hmoty, drahé potraviny. Drahé všechno. A pokud by do toho ještě přišla měna, byli bychom v té žumpě až po krk.
Teď se jen rozhodnout, zda nás naše vláda před tou žumpou brání, nebo zda nás do ní cíleně postrkuje. Co myslíte? Jaga.
S měnovou reformou v roce 1953 bylo jasné toto:
Stav financí po druhé světové válce byl takový,že stát neměl vůbec možnost hodnotu koruny řídit.Situaci komplikovalla existence černého trhu.Sám mohu posoudit,když mě rodiče poslali pro chleba,pokud v roce 1950 vůbec byl,pak za ve státním obchodě za 10 Kč /kg.Protože kolikrát v obchodě nebyl,šlo se k sedlákům,na černo bez lístků za 100 Kč /kg.Spořitelny a banky poskytovaly možnost uložit penéze,lidi jim nedůvěřovali.tak končily v polštářích,nebo na půdě..Měna zahubila černý trh.Tam přišlo spoustu lidí o peníze,nakeťasené v kufrech.Peníze se měnily volně 1:50 do nové měny.Pro podporu státní banky a spořitelny se uložené peníze směňovaly 1:5.
Ostatní domácí hotovostdo hodnoty 5000 Kč na osobu 1:5.Po měně stál chleba 2 kč /kg,rohlík 20hal.Máslo do 5 kč.Já si šetřil na fotoaparát,původně za 5 000Kč,po měně za 950 kč.Ve spořitelně mi vyměnili mých 4500 kš a hned jsem se tím stal fotoamatérem.
Po měně byl zruše¨n lístkový systém,takže pro obyčejné lidi se život zlevnil a značně zjednodučil.Já jsem nový finaanční systém přivítal.Ani v rodině se o moc nejednalo,roddiče si polepšili,příjmy byly takto značně zhodnoceny.Myslím že postiženi byli keťasové,chamtivci a zloději.
V dnešní době by přicházela v úvahu jen výměna koruny za euro.Žádná jiná reformna financí by se nekonala.
JABRAKA
Myslím ŠPATNĚ, že postiženi byli keťasové,chamtivci a zloději.
Myslím že postiženi byli keťasové,chamtivci a zloději.
cs.wikipedia.org/...
Pamatuji se, jak dělníkům v ČKD ,vyplatili mzdu o den dříve, aby jim nemuseli vyplácet po novu.
Zas to není tak dávno co proběhla v Polsku :Z důvodu vysoké inflace na počátku 90. let byla 1. ledna 1995 provedena v Polsku denominace zlotého o čtyři nuly (1 PLN = 10 000 PLZ). Měna tehdy obdržela nový kód ISO 4217 - PLN.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.