Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opět přepis KN

Od: roboot* odpovědí: 2 změna:
Tak jsem psal na KN , můj dotaz a odpoveděla paní přímo z KN právního oddělení, můžete mi prosím trochu tu odpoved přeložit do češtiny? Moc děkuji *modla*Můj dotaz Prodali jsem 3 sourozenci společný pozemek. Dne 1.7. byl podán návrh na vklad do KN. 2.7. bylo zaplombováno. Včera ale skočila jednomu z nás menší exekuce tj. 19.7. . Pozemek je ale v přepisu. Jak to tedy nyní bude když pozemky jsou de facto od 1.7. prodané? Přepíše se to na nabyvatele? Mockrát Vám děkuji za jakékoliv info a přeji hezký denOdpoved právničky z katastruBylo by asi dobré sdělit buď číslo jednací nebo nemovitosti, kterých se změna týká. Obecně však můžeme konstatovat, že usnesením o nařízení exekuce zakazuje povinnému nakládat se svým majetkem po doručení tohoto usnesení, když právní úkony, kterými by se porušila tato povinnost, jsou neplatné. Ve vztahu k povolení vkladu práva týkající se nemovitostí v katastru se zápis poznámky o nařízené exekuci považuje za relativní neplatnost při vkladovém řízení a ta nemá za následek zamítnutí vkladu práva. Jinými slovy, pokud bude u povinného, zřejmě ve Vašem případě prodávajícího, vyznačena poznámka o nařízené exekuci, katastrální úřad vklad práva povolí (samozřejmě za předpokladu, že podmínky pro povolení vkladu budou splněny ve smyslu ust. § 5 odst. 1 zák. č. 265/1992 Sb., v platném znění). S pozdravem Prosím co si o tom myslíte? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den...

a) Vás právnička peskuje, že jste v korespondenci neuvedl jednací číslo vkladového řízení, případně neupřesnil nemovitost, které se vklad týká - tím pádem měla těžší vyhledávání, kterého konkrétního vkladu se Váš dopis jedná. To Vám snad překládat nemusím.

b) Pokud jsem to správně pochopil, pak bude vklad do KN proveden, pakliže splňuje všechny legislativní požadavky dle příslušného zákona - více zde: www.pravnipredpis/...

c) Vypadá to tedy, že pokud Váš vklad neobsahuje nějaké formální chyby, měl by být do KN vložen a tudíž by mělo dojít k přepsání pozemku na nového majitele.

roboot*
26.07.10 11:04
hodnocení

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]