Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, loni v září jsem nastoupil na VŠ do prvního ročníku. Po čase jsem pochopil, že to nebude pro mě a začal jsem přemýšlet co dál, ikdyž jsem byl stále studentem. V té době jsem založil živnostenský list (v únoru) a úřednice říkala, že magistrát všechny úřady informuje. Je to řidič z povolání u firmy ale na IČO. Nyní mi přišel dopis ze školy který mě informuje o vyloučení z důvodů nesplnění požadovaných kreditů. Ve firmě nyní budu absolvovat teorii a zhruba po měsíci začnu pracovat a taky vydělávat. Nevím, co pro mě znamenalo, když jsem byl student a v té době jsem založil živnost. Taky nevím, zda se nyní nahlásit na socialni a zdravotni. Někdo mi říkal, že bych se měl na tu dobu zaregistrovat na úřadu práce, ale někdo mě od toho zase odrazuje. Jaký by byl podle vás nejlepší postup? Děkuji
Povinností je zdravotní pojištění. Po ukončení statusu studenta se buď přihlásíš na ÚP a pojistné bude hradit stát nebo si ho budeš muset platit sám. Protože se podnikání stane hlavní činností, vznikne povinnost platit zálohy vypočtené z minimálního vyměřovacího základu. Jestli nebudeš mít z podnikání příjem hned, tak bude lepší hlásit se na ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.