Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod na trvalo

Od: nikdo11 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
mám invalidní důchod na trvalo, tedy ve zprávě napsáno něco ve smyslu: Vzhledem k trvajícímu zhoršenému zdravotnímu stavu s mizivým výhledem na budoucí zlepšení, kontrolu KLP nestanovuji.
V jakých konkrétních případech může nastat znovu posouzení a následná lékařská prohlídka?
Myslím situace o kterých víte, že se staly, nikoliv jsou pouze možné.
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jojo, to Kalousek vyléčil přes noc tisíce lidí, co se nepodařilo vyléčit doktorům za X let :)

id
hodnocení

3x

Buďte v klidu, posudkáři vás šoupnou do šuplíku / archivu a víc se v tom šťourat nebudou. Pouze v případě, že budete dělat denně 10 hodin na stavbě, všichni vás vidí a pak udají.

Jako nepravděpodobné, ale ne nemožné by se mohlo stát, že se změní tabulky pro diagnózy, kterým náleží ID.

Tak přesně tohohle bych se nebál-když jsem právě z tohoho důvodu chtěl zkrácený pracovní úvazek-bylo mi sděleno, že nemám nárok, že normální pracovní doba ČSSZ nezajímá a jediné co díky ID1° může -zakázat výšky! což je opravdu moudré řešení=výšky se rozumí stavba lešení, ale pokud je toto hotové,tak se na toto práce ve výškách nevvztahuje!

Tedy pokud některí vládní štourové nezjistí že je hooodně osob z ID!

id

Pochopila jsem dotaz tak, že tazatel má 3.stupeň ID, Při 1. + 2 . stupni se pracovat musí.

nikdo11
hodnocení

Ano mám 3 stupeň.
Od té doby co mám přiznán takto invalidní důchod se mi žije daleko lépe. Zdraví se nijak výrazně nelepší ani nehorší ale jsem více v klidu když vím, že mám každý měsíc na jídlo, bydlení, léky a jsem si schopen ušetřit i na nové oblečení, mobilní telefon a dokonce ještě tisíc korun odložit na horší časy.
Nemám nijak vysoký důchod ale jsem skromný, bydlení vlastní (zděděné).
Je to příjemná jistota.
Práce nejsem schopen, stěží se o sebe zvládnu postarat - hygiena, domácnost, úřady, lékaři, nákupy.
Při ID se pracovat nemusí, ale může :)
mnd®

id: Kde jste četla,že se musí při ID 1 a 2 pracovat? To jsem od roku 1987 nefakčenko a žiji.Dejte sem odkaz kde je to napsané.Píšete to pořád dokola,ale konkrétně kde je to napsané jste ještě neuvedla.Pracovat nemusí nikdo.Už jsme v jiné době a nedávají se razítka do OP.

Vašnosti,to máte pravdu,že při 1a2inv.důchodu pracovat nemusíte,ale jestliže nejste zaregistrován na prac.ůřadu,pak vám ty roky budou chybět do důchodu,nevím jak to děláte,že jak píšete jste od 87r.doma,protože nevím,jestli by vás takovou dobu registrovali na pracáku,no ale možné je všechno.

Při 1. + 2 . stupni se pracovat nemusí, ale stát za vás neodvádí zdravotní ani soc. pojištění. Takže vám budou chybět roky do starobního důchodu.

Při 1 a 2°ID za Vás stát zdravotní pojištění samozřejmě odvádí! Jinak sociální není hrazeno nikomu kdo nepracuje (velmi zjednodušeně). Jinak u 1a 2° ID se doporučuje pracovat. Při 3° ID by neměl být takový poživatel ID schopen soustavné pracovní činnosti.

hodnocení

2x

Když jsem šla pře dvacetil éty do invalidního důchodu, dělala posudková doktorka jak zjednaná, jak kdyby to šlo z její kapsy. Já jsem si o něj zažádala sama a všechna vyšetření jsem měla z neurologické kliniky v Praze. To jí zřejmě vytočilo natolik, že mne po roce hnala na kontrolu, jestli se mi náhodou zdravotní stav nezlepšil, přestože při žádosti bylo jasně napsáno, že zlepšení se konat nebude a vše se bude jen zhoršovat.

Takže já si myslím, že záleží na posudkovém lékaři, jestli vám chce dělat ze života peklo.

Žádala jsem si v prosinci, přiznali v květnu a zpětně doplatili. Ta potvora ještě měla tu drzost říct mi, co budu s tolika penězi dělat. Takhle se ale jedná v menších městech, jinde to může být jinak. A taky je troch jiná doba.

hodnocení

0x
Taky mám id na stálo. Dr říkala, že přezkum i tak může proběhnout,ale ta pravděpodobnost není vysoká

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]