Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka od zaměstnavatele a výpověď

Od: lulu* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, před 7 měsíci jsem si brala od nadřízeného půjčku s tím, že ji budu splácet po dobu 14-ti měsíců a po tu dobu tam musím pracovat a v případě, že dám výpověď nebo budu vyhozena, tak musím zbývající dlužnou částku doplatit spolu s úrokem 20%. Pokud se ani jedno nestane, je půjčka bezúročná.
Každopádně od doby, co mi byla půjčka poskytnuta si že mě nadřízený udělal vyloženě poskoka a proto chci skončit. Chtěla bych mu ale nejdříve vyplatit dlužnou částku bez úroků a až potom mu dát výpověď. Proto bych mu chtěla peníze dát společně se smlouvou, kde je napsané, že už jsem mu půjčku splatila a že vůči němu už nemám žádné závazky, aby po mě ještě nechtěl ty úroky.
Je tady někdo, kdo by mi poradil, jak takovou smlouvu sepsat a jestli by to vůbec šlo udělat to takhle? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

4x

Půjčit si peníze od šéfa je jako prodat vlastní duši.

hodnocení

2x

To co potrebujes je kvitance, kterou ale musi vystavit veritel. Pripadne ji muzes sepsat ty, ale stemp / podpis musi dat stejne on.

hodnocení

0x

bezúročnou půjčku může dát kdokoliv - ale úročit může pouze ten, kdo má povolení půjčky sjednávat... myslím si, že forma zaměstnanecké půjčky nemůže mít takovou podmínku...

aha - tak "novinku"jsem nezaregistroval :

portal.pohoda.cz/...

tady asi máte všechna potřebná data

hodnocení

0x
Co zkusit právníka, jestli je vůbec to úročení právně možné a smlouva platná?

hodnocení

0x
Máte ve smlouvě nějaké ujednání o možnosti předčasného splacení půjčky? Pokud nemáte a naopak tam máte kalendář splátek, tak by zřejmě měl být dodržen.
Jinak připravit si novou smlouvu můžete. Šéf ji ale není povinen podepsat a bude to zbytečná práce.
Splátky Vám nějak potvrzuje, případně to jde z BÚ na BÚ?
Pokud bude šéf svolný k předčasnému splacení, může Vám potvrdit mimořádnou splátku, tzn. Vy budete mít doklad, že jste zaplatila vše a včas.
Mohlo by též stačit na původní (obě - Vaší i jeho) smlouvu dopsat, že výše uvedená půjčka je splacena dne x.x.xxxx a nic si nedlužíte. Peníze ideálně na BÚ nebo před svědkem.
Ovšem pokud ochotný k dohodě nebude a skutečně máte jen kalendář splátek a žádné ujednání o předčasném splacení, budete zřejmě muset dohodu dodržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]