Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzít si na svatbu kamaráda/známého volno?

Od: dmnk odpovědí: 3 změna:
"Kamarádova" svatba vychází na den kdy mám směnu. Letos chci cestovat, něco je již naplánováno. Na jeho svatební den ještě nic nemám, kromě práce. Nechce se mi na tento den brát volno, zase tak moc těch dní nemám. Řekli byste mu to přímo? Ještě musím upřesnit, že posledních šest let se vidíme jednou za rok a byť si během těchto setkání máme co říci...za kamaráda jej už nemohu moc považovat. Je spíše známý. Co byste dělali vy?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vaše uvažování se mi nelíbí. Je to Váš kamarád, ale pak zase není, protože se vidíte jen jednou za rok. Co to mění na kamarádství? Máte si co říct a přitom jste ho degradoval jenom na známého. *ee*

Myslím si, že ten pán je lepší než Vy. Pozvat někoho na svatbu to ukazuje. Nepozvu si tam přece jen tak nějaké známé, ale dobré kamarády, které mám rád a které na své svatbě chci. Ukázal Vám, že si Vás váží. A Vy se chcete vytáčet.

Když si nechcete čerpat dovolenou, tu směnu si nadělejte, třeba postupně. Ale na tu svatbu bych kamarádovi šla. Svatba bývá jednou za život, příště už Vás nepozve. A Vy to chcete okecat. Nebo snad Vám vadí nákup svatebního daru? Ano, ten bude muset být, v dnešní době mladí dávají přednost penězům před věcnými dary.

Dělejte, jak chcete, ale kdybych byla Váš kamarád a viděla, jak Vás to pozvání obtěžuje, pozvala bych raději jiné veselé a příjemné kamarády.

Do práce budete chodit celý život, ale kamarádovi na svatbu půjdete jen jednou. Tak o co Vám, člověče, jde? *bzum*Jaga.

hodnocení

3x
Nemáš žadnou povinost chodit známému na svadbu
Pokud si dostal pozvaní tak sou dvě možnosti :
Chci jít tak nespekuluju beru si volno du
Nechci jit at už mi v tom braní cokoliv tak se prostě slušně omluvim že nemohu přijít a vic si stim hlavu nelámu

id
hodnocení

0x

Snažila bych se uvolnit z práce třeba na 1 - 2 hodiny, šla mu popřát na radnici nebo? a pak zpět do práce. Pokud bude chtít, tak vás po práci pozve na veselku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]