Dobrý den, chtěl jsem uplatnit odpočet daně z úroků na úvěru ze stavebního sporeni.Volala paní z FÚ, abych doložil nějaké podklady a nakonec se ukázalo, že nesplňují podmínky a že se mám zastavit osobně, připraví podklady a podepíšu, že teda nic uplatňovat nebudu. Zajímalo by mě tak jestli mi Hrozí mi nějaké penále? Bylo to nevědomky, dělal jsem si DP sám a zahrnul si tam tento odpočet ačkoliv tedy nemám nárok. Díky
Předpokládám, že DP jste podával za rok 2021, ne starší. Do konce března můžete podat opravné DP a nic vám nehrozí. Takže návštěvu FÚ neodkládejte.
vasekk
Paní mi volala ať se za ní zastavím osobně s tím, že vše připraví. Jak tomu mám tedy rozumět? Opravné jsem mohl podat aniž bych tam chodil ne?
id
Pardon, když jste zkonil řádné DP, jak si můžete být jistý, že opravné DP napíšete správně? Paní chce mít na svém úseku pořádek a nemíní vás nahánět podruhé, je to její dobrá vůle a vy byste měl být rád, že vám vše dá do porádku ihned a né až za 5 let s velkým nedoplatkem.
vasekk
To já jsem rád. Jen sem měl obavy skrz ty penále. Tak díky moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.