Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergua na liek

Od: jajo odpovědí: 12 změna:
Prosim vas, lekar mi predpisal lieky a som alergická na nejakú zložku v nich. Nemozem ani spať, co sa musím škrabať, svrbia ma akoby štipance, tak mi znizil tabletku na polku a ze telo si zvykne a ze to niektorí majú z tych liekov. Má pravdu? Lebo nespim druhu noc a som z toho nervozna. Vsetko ma svrbí a musím sa skrabať po nohách hlavne. To si ako kedy telo zvykne? Na letáku je inak pisané, ze treba nejaké testy spraviť a ze to moze byt dosť nebezpečné. Dakujem za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já mám na mnoho léků alergii. Když se objeví na něco novýho, tak si hned beru Analergin. Ale být vámi, tak doktorovi řeknu, že je to neúnosný, aby vám napsal něco jinýho.

jajo
hodnocení

Vďaka. Spravila som podľa Vašej rady a išla do lekárne, niečo mi predala na koznú alergiu, tak uvidím do budúcna, co dalej. Prajem všetko dobré.

hodnocení

4x

Považuji to z Vaší strany za hazard s vlastním zdravím. Já bych se teda lékařem odbýt nenechala a kdyby mi ten lék provokoval alergii, tak bych to učtě řešila s lékařem a určitě bych si sama nešla koupit do lékárny nějaký přípravek proti alergiím. Za prvé ty volně prodejné přípravky nemají tu samou účinnost, je to přípravek takový všeobecný a vůbec přece nevíte, jestli bude působit na ty příznaky, které máte Vy. Já vím o čem mluvím, protože já mám alergii na štípnutí hmyzem. Lékařka mi na to napsala lék, který mi pak došel a mně se nechtělo k doktorovi, tak jsem si také koupila v lékárně volně prodejný přípravek a myslela si, že to je v pohodě.*bzum* No a nebylo, protože pak mne štípla vosa a i když jsem si okamžitě vzala tu pilulku, tak jako u toho léku na předpis, tak jsem otekla a vůbec to nezabralo. Nakonec jsem musela rychle mazat na kožní, aby mi lékařka předepsala něco účinného.

No a ve Vašem případě máte nějakou nemoc, na tu berete asi dost silné léky, když způsobují takovou nepříjemnou reakci a Vy budete polykat ještě navrch nějaké tablety, o kterých vůbec nic nevíte. Jděte zpátky k lékaří a nenechte se odbýt. Navíc je na každém příbalovém letáku výslovně napsáno, že jakmile se u pacienta objeví nežádoucí účinky, tak má okamžitě přestat ten lék užívat a má jít za svým lékařem. To bych udělala já, a lékaři bych řekla, že jsem ty léky musela přestat brát.

jajo
hodnocení

Ďakujem, máte pravdu. Aj ja som sa čudovala, ale že sa mám sledovať a vydržať a mazať si to tekutým púdrom, že telo si zvykne. Je to hrozné, na jednej strane chcem lekárovi dôverovať. Na letáku je, ze to moze prerásť do zlyhania orgánov. Máte pravdu, ze brať liek na liek neni ok. Ja som z tých na alergiu dnes úplne spomalená, aj ked pomohli. Chcela som verit lekarovi, ze vie co robí, vravel, ze to mávajú ludia. Prajem všetko najlepšie.

Některé léky mají nežádoucí projevy, to není nic neobvyklého, záleží na doktorovi, jak to vyhodnotí. Pokud dle jeho názoru přínos léku vysoce převyšuje jeho nežádoucí účinky, tak by to pacient měl zkusit vydržet. A tvrzení, že volně prodejné léky mají nižší účinnost je nesmysl. Smyslem omezení dostupnosti některých léků je to, že jejich indikace je složitá, nebo mohou při nesprávném používání poškodit zdraví a musí je tedy předepsat lékař, který rizika vyhodnotí.

hodnocení

2x

1. Nenapisete ani nazov lieku, ani chorobu, ktoru ma liecit.

2. Preco to neriesite v lekarni alebo s lekarom?

Na takto nezmyselne polozenu otazku vam ani odbornik nevie odpovedat.

liska5
22.03.22 09:44
jajo
hodnocení

Vsak ale dobrú radu som tu dostala. Prvý deň som nevedela o čo ide, na druhý deň som volala lekárovi, povedal čo povedal a v noci sem napísala, aj dostala dobrú radu. A teraz sa uvidí, ci si telo zvykne. Nikdy som to nepocula, nezazila toto, ze telo si má zvyknúť.

hodnocení

2x

Příbalový leták raději nečtěte, to pak má člověk strach brát cokoli. Alergie na lék je častá věc, někdy opravdu pomůže snížení dávky, někdy to bohužel nepomůže a je nutno lék vysadit. Že si tělo na lék zvykne může být pravda, ovšem pokud jsou kožní projevy nesnesitelné i dejme tomu po třech dnech od snížení dávky, tak budete muset svému lékaři říci, že lék brát nemůžete.

jajo
hodnocení

Ďakujem pekne, zatiaľ som si podľa rady vyššie kúpila na kožné alergie liek a uvidím, neviem co bude, lekár sa nemal k tomu liek zmeniť. Ja som o tomto nikdy nepočula, že si má telo zvyknúť na nejakú latku z coho ma zlé prejavy, ale ze z tohto lieku to býva, uvidim. Prajem všetko dobré.

liska5
hodnocení

0x

Jaké léky, na co? Na určitý problém bývá více druhů léků a v některém ta složka být nemusí. Tak běžte znova, nebo zavolejte lékaři. A nebo se ptejte v lékárně. Nic o Vás nevíme, to se těžko odpovídá. Jste důchodkyně nebo studentka? Nemoci? Berete i jiné léky? / interakce/ Možná by stačil Dithiaden Calcium, ale jestli se smí s Vaším lékem, to bude vědět lékárník.

jaji
hodnocení

Ďakujem, tak uvidím, zatiaľ som si podľa rady vyššie kúpila na alergiu liek a neviem, teda ja som to nikdy nepoculaz ze si mám zvyknúť a takúto alergiu s9m nikdy nemala. Zdá sa, ze ten liek pomohol. Ale hrozné aj dnes rano. Prajem všetko najlepsie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]