Nejste přihlášen/a.
Není to normální. Opravdu se tak stalo? Pokud máte něco zaplatit na dobírku, dostanete to sice přímo do ruky, ale musíte současně cálovat. Nezaplacenou dobírku Vám nikdo, opakuji NIKDO do schránky jen tak nedá. Protože to nikdo nezaplatil. A pošta dobře ví, že kdyby ji třeba z té Vaší schránky někdo odcizil, lítají v tom oni. Takže mi to připadá nemožné.
Navíc bych si pořádně proklepla toho partnera. Nevěděl a přesto použil. I když jste nebyla doma, měl se s Vámi spojit a zjistit, jak to skutečně je. A nepoužívat lehkomyslně něco, o čem nevěděl, co a jak.
Připadá mi to takřka nepochopitelné. Pošta nikdy nedá z rukou něco, co není zaplacené. Ale přesto si ještě
1/ promluvte s partnerem
2/ promluvte s poštou
Někde tam chyba bude, teď jen zjistit, u koho. Jaga.
Podmínkou TČ podvodu je úmysl, z toho co tazatel píše úmysl neplyne, takže tazatel neříká celou pravdu.
PČR by těžko obvinila, pokud by tam ten úmysl neviděla.
Njn ale pokud mi neco pristane do schranky, nelze to ukrast. Tedy tc kradeze je v tomto pripade nesmyslny.
Navic, pokud mi (to asi není tento případ, dávám to jsem jako příklad) neprokazou, ze jsem si to neco objednal, tak nejsem povinen za to, co mi bylo doruceno, ani platit ani to vracet! Za chybu odpovida vinik (posta, odesilatel).
Tazatel nejspis mlzi.
Jakou službou vám to bylo zasláno? Pokud vám někdo poslal poukázky na dobírku 15000, pak to nejspíš poslal jako cenné psaní a to vám na 99% pošťa nehodila do schránky. A přítel utrácí poukázky, aniž by se s vámi o tom poradil? Každopádně pokud je to jak píšete a vše je již zaplaceno, tak to PČR odloží, protože tohle dávat k soudu nemá moc logiku. Nejlépe uděláte, když se obrátíte na právníka, ten vám poradí.
Pošta vše eviduje. Prodejce by měl mít podací číslo zásilky. A na poště podle toho vyhledat, jestli to byla dobírka a kdo ji zaplatil. Pokud nikdo nezaplatil a zásilka byla doručena, tak je to chyba pošty. Pokud zásilku na poště někdo ukradl a pak poukázky vybral, tak jde asi obvinění policie tímto směrem.
Pošta prý tvrdí, že doporučený dopis může hodit do schránky...nicméně to měla být dobírka. Také jsem se nesetkala s tím, že by doporučený dopis se házel do schránky! jen tak bez podpisu...
Vězte, že dnes dělá na poště taková sorta, že i do vlastních rukou vám nahází do schránky! Nemyslitelné co se děje poslední roky, a to sleduji poštovnictví cca 20 let...
Ve vaší věci je to ale irelevantní, neboť vy výběrově popisujete jen část pravdy!
Uveďte link na ty poukázky co jste objednali, doplňte co jste si za ně objednali a kdo je oznamovatel TČ podvodu nebo jakého TČ vlastně!?
Jo a pokud jste již zaplatili, úmysl oblafnout někoho by vám orgán prokázal jak? Anebo je to ve fázi, že zaplaceno nebylo a špekulujete zda se vám vyplatí zaplatit? Obviněný nechť nahlédne do spisu, do 7 dnů od písemné žádosti mu musí být spis předložen.
Pak sem přiložte pasáž ze spisu, bez osobních dat a dozvíte se, co dál a jak se vykroutit.
každopádně jak to popisujete, je to celé divné... kdo si bude objednavat jakési poukázky a na dobírku, proč proboha Čuju v tom levotu.
Tak to se mi ještě nestalo: pošta Vám bez problémů dala zásilku, která byla na dobírku? Pak by přece musela mít potvrzené, že jste zásilku zaplatili? To se mi nějak nezdá.
Já si myslím, že "bloudíme v mlze". Jsem na světě hodně dlouho ale aby pošta hodila něco, za co by měla vybrat peníze jen tak do kastlíku, tak tomu prostě nevěřím. Mně chodí velké spousta všelijakých balíčků z Číny a i když je to zaplacené, ale je to posláno doporučeně, tak mi to bez podpisu teda nikdy ještě nedali. Musela jsem pro to vždycky na poštu. Jenom jednou se mi stalo, že mi pošťačka, která mne už znala jako své boty zavolala, protože jsem nebyla doma a po dohodě to za mne podškrábla a dala do schránky. Takže já si myslím, že tazatelka celou příhodu upravila podle svého. Její chyba, protože tak se nemůže dočkat odpovědi, která by jí byla něco platná. A také nerozumím tomu, že napsala, že to nakonec zaplatili, tak proč se teda pokračuje v trestním řízení krádeže. Ono to bude všechno hodně jinak. Pošta by od toho nemohla "dát ruce pryč", kdyby se dalo prokázat, že oni pochybili.
Já přece vůbec nic nenaznačuji, naopak píši jasně co si myslím. Tady naznačuje tazatelka, ne já. Ale klid, já té Vaší odpovědi také nerozumím. Nevím jak jste přišla na to, že si myslím, že by dotyčný přepadl pošťačku.
Pokud by se někomu, čistě teoreticky, něco takového stalo, tak by přece mohl jít na poštu a argumentovat tím, že mu přece nemohli dát zdarma zásilku na dobírku. Logicky tedy argumentovat poště tím, že když zásilku vydali, museli ji mít přece od adresáta zaplacenou, a když to nemohou dohledat, je to jejich "bordel".
nesmysl, pro podvod by musel nejprve někdo prokazat Vas umysl.
Obdrzeli jste vyzvu k uhrazeni dluzne castky?
Navic je to cele divne, pokud by slo o dobirku, tak to musi odesilatel reklamovat ve lhute 1 roku na Poste a Posta mu dobirku vyplati bez ohledu na to, zda dobirku vlasni chybou nevybrala. Strhnou to z platu zamestnanci, ktery pochybyl. Resp. tak to bylo drive. Me tvrzeni se zaklada na tom, ze jsem byl odesilatelem takove zasilky. Posta je na takoveto situace jiste pripravena.
Poukázky jsme použili na nákup dovolené, vzhledem k číslům byly dohledány...vím to, takže bych nebyla tak blbá, abychom je použili touto cestou. Měli jsme poukázky od více lidí, i od přítele z práce, dávali jsme je na jednu hromadu, tedy dle mého vysvětlení je někdo z rodiny vyzvedl ze schránky a nepřepokládal, že nejsou zaplacené. jak by také mohl...hodil je do krabice a tím to skončilo...daný prodejce se neozval za celou dobu, ani tel, ani upomínka, přestože měl veškeré kontakty na nás..
Já být Vámi, tak ještě důkladně vyzpovídám toho přítele. Něco tady nehraje. A vůbec je opravdu divné, že by pošta hodila poukázky na dobírku jen tak, do schránky.
Skuste presne opisat, ake poukazky to boli a akym sposobom a kde sa za ne kupuje dovolenka. Je ponuka na nakup poukazok dostupna na internete? Kde? Skopirujte sem, prosim , presnu adresu.
Dovolenka bola cez cestovnu kancelariu alebo ste poukazky odovzdali v hoteli?
Tiez nerozumiem bodu, ked ste zbierali poukazky od rodiny a davali do nejakej krabice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.