Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může demo účet ukazovat falešné info?

Od: jarin* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rozhodl jsem se otevřít si demo účet se kterým bych zkusil začít investovat. Kamarád mi doporučil Trading212, bohužel tam nejde otevřít demo učet nebo nějak složitě. Na doporučení webů a i tady jsem četl od někoho doporučení na XTB, aplikaci jsem si stáhl a otevřel demo účet.

Je tam limit 200 tisíc, které jsem rozinvestoval do jednotlivých akcii. Do indexů jsem nešel. Nákup CFD akcii byl možná trochu omyl. Nicméně jsem zainvestoval do společností které jsou mi blízké a fandím jim a něco do BTC.

Ihned jak jsem peníze rozinvestoval tak jsem byl -4000Kč. Za pár hodin to vyskočilo a už jsem byl +2000Kč. Asi za dva dny jsem byl +20 000Kč. To se udrželo tak jeden, dva dny. Pak to začalo padat. Chvíli se to drželo na 202 000Kč. Pak to za 1-2 dny spadlo a byl jsem v minusu 16 tisíc na 184 000Kč. Pak to postupně začalo růst a asi za 4 dny jsem se dostal na 268 tisíc. Plus mínus to tak mám už 5 dní. Na fotce mám 266 tisíc, akutálně asi 267k Kč. Kamarád mi to nechtěl věřit, tak jsem mu poslal tady ten screen.

On má rozinvestováno přes Trading a říkal, že ty akce padly nebo povyrostly jen o kousíček.

Je teda možné, že demo účet ukazuje pouze demo výnosy a účelem toho je nalákat člověka, aby si pod vidinou takového vysokého výdělku otevřel skutečný účet a začla investovat skutečné peníze?

Tato fotka je z minulého týdne někdy ze středy.

Díky

Může demo účet ukazovat falešné info?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

3x

Vy hlavně nedržíte akcie ale pouhé CFD (kt. pohyb skutečné akcie pouze kopírují) u brokera. A CFD lze nastavit jakkoliv - můžete používat vysokou páku které při obchodování skutečných akcií nelze dosáhnout (na US burzách páka s držením přes noc cca 2:1 a při obchodování přes den 4:1 - při účtu nad 25k o něco více). Podle mě je všechno v pořádku. Spíše si věc více nastudujte a začněte obchodovat s pár set tisíci živě. Toto obchodování na papíru je pouze zkoušení něčeho a nikdy tomu nebudete věnovat takovou pozornost jako když jde o skutečné peníze.

doplněno 21.03.22 15:07:

p.s. máte nastaven dost agresivně risk - takto nedoporučuji obchodovat

broker
hodnocení

1x
Prostudujte si pojem "finanční pákový efekt". Tak jako jste rychle "zbohatl" tak Vám to stejným efektem může vyluxovat účet do nuly, ikdyž jste zainvestoval jen 4tis. Presne kvuli tomuto konci az 80% investoru ve ztrate. Nechci Vas odrazovat, ale vy budete dalsi z nich. Misto toho, abyste prostudoval tech miliony clanku, navodu, manualu, zdarma videoseminaru, coz vsechno stranky XTB poskytuji, vcetne poradny v cestine, tak se ptate tady...opravdu myslite, ze Vam zde poradime lepe, nez na serveru, ktery je pro to urcen a kde uz obchodujete?

gg*
hodnocení

0x

demo účet ukazuje reálné změny, jako byste tam měl peníze

ale Vaše psychologie je jiná, když tam ty peníze máte skutečně, většina lajků začne prodávat, když to padá a naopak, takže jsou oškubáni.

hodnocení

0x
Přesně tak, obchodovat cfd na páku se nevyplatí, dřív nebo později vás to sežere a u páky na to stačí vcelku malý pokles. Teď jste chytl srk nahoru, tak to bylo štěstí. Doporučuji cz brokera a hlavně kupovat fyzické akcie za svoje, žádné páky nebo marginy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]