Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče mě nutí do kroužků

Od: tobias odpovědí: 13 změna:
Rodiče mě nutí do kroužků. Mám každý den od pondělí až do soboty jedině kdy mám volno tak je neděle a to mě štve. V pondělí mám fotbal 2 hodiny. V úterý nauku 45 minut. Ve středu je nejhorší má tři kroužky musím chodit na angličtinu,protože ve škole nestačí tu mám hodinu hned potom má klavír taky hodinu takže už jsou 3 hodiny odpoledne než dojdu domů je 15:15 a ve čtyři mám znova fotbal do pěti. Po fotbale se musím osprchovat naučit na čtvrtek zahrát a na klavír a povečeřet to už jsou asi 7 hodin. Ve čtvrtek mám klavír hodinu. A v pátek zase fotbal. V sobotu musím jet někam daleko aby jsem odehrál dvouhodinový zápas a šel domů. Nesnáším to když jsem jim to řekl to mě poslali pryč naštvali se druhý den jakoby nic. Chápete já nemám volno chci jít ven s kamarády ne musím jít na kroužek všechno je to na nic

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Já to sice chápu, že Tě to štve a chtěl bys trávit čas s kamarády. Ale rodiče mají holt jiný názor a s tím Ti nikdo cizí nepomůže. Zkus si s rodiči ještě promluvit, třeba uznají, že nemá smysl Tě nutit za každou cenu do něčeho co nechceš. Rodiče jsou asi přesvědčení o tom, že Ti to není na škodu a trávíš čas něčím takovým a nemáš čas na nějaké lumpárny. Nezoufej, oni to třeba časem sami přehodnotí...:)

hodnocení

7x

Upřímně je mi tě líto. Vždyť musíš být neskutečně unavenej. Zkus si promluvit s rodiči ještě jednou. Pokud to nepomůže, tak nezbývá nic jinýho než se šprajcnout.

Chápu, že chtějí mít rodiče tvůj volný čas pod kontrolou, ale toto už je nadoraz.

hodnocení

4x

Nemáte ve škole psycholožku, ke které bys zašel a ona by to pak probrala s tvými rodiči, nebo ti poradila. A co třídní učitelka, nepomohla by ti nějak to vyřešit?

liska5
hodnocení

3x

Kolik Ti je let a od kolika let máš takový program? Co z toho bys chtěl vypustit a co určitě nechat?

tobias
hodnocení

Je 12 mám takový program už od 8 a začalo mě to štvát už od 10 a chci určitě vypustit fotbal protože mě nebaví
tobias
hodnocení

Promiň Teda začal jsem to dělat v 6 letech

hodnocení

2x

Na jednu stranu bych rodiče pochválila, že chtějí, abys něco uměl. Aby ses jenom nehonil s kamarády a nerostl jako dříví v lese. Ale na druhou stranu: všeho moc škodí.

Rodiče toho chtějí opravdu dost: abys byl dobrý sportovec, hudebník, uměl jazyky...Ale myslím si, že by měli přihlédnout k tomu, co baví Tebe a ne co musíš dělat podle nich. Nějaké kroužky jsou dobré, ale přiměřeně.

Chodila jsem v dětství na kroužek nepovinné němčiny, do botanického kroužku. To mě moc bavilo, byly i výlety za vzácnými rostlinkami...Ale současně musí dítě mít i nějaký čas pro sebe a pro kamarády. Takhle přebíháš z kroužku do kroužku a když večer přijdeš, ještě je tady učení a úkoly. Jsi jako robot.

Dej rodičům toto vlákno přečíst, pokud jsou rozumní, sami Ti některý ten kroužek zruší. Protože ani oni jistě nejsou dobří sportovci a klavíriské s anglickou konverzací v jednom. Jsou to jenom lidé. A důležité je, aby měli i zdravé dítě. Aby Tě to množství povinností nepoložilo. Jaga.

hodnocení

2x

Ač jsem tělem u duší sportovec, zcela chápu, že tě nabeví fotbal.

Nešlo by tedy s rodiči uzavřít nějakou "dohodu" a začít chodit na jiný sport a ze začátku třeba méně často?

Dělat sport z donucení, to je cesta do pekla...A ne každý sport každého baví, to je pochopitelné.

liska5

To je to. Rychlené děti, co ani nestačí zatoužit po kopačkách a už v šesti letech je mají - ty drahé. A malí Ronaldové jsou odváženi na tréninky, protože si to rodiče přejí. Dříve fotbalisti vyrůstali s ošoupanou merunou na pláccích za domem a snili o vstupu do oddílu. Dnes jsou v tomhle věku vyhořelé a znechucené.

Přesně tak..

Dítě buď sport "chytne" v cca 14-16 letech, nebo ne.

Ale v tom mladém dětském věku je třeba jen ukázat možnou cestu a vyzkoušet na který sport se hodí.

Trenérův nejlepší úspěhc pak je, když ono "dítko" dělá sport i v dospělosti (třeba ne vrcholově, ale protože ho baví a naplňuje).

Když dětem znechutíme sport hned v počátku, tak je to vše špatně.

asd1

Bohužel když je rodič blb, tak to neodnese on ale dítě...

Zapojit svoje okolí které má páky na rodiče - škola = učitel, tělocvikář, výchovný poradce, pak známí v rodině atd., klidně i trenér fotbalu pokud není pitomec tak mu pomůže.. Když rodiče budou hluchý a furt budou tlačit, tak pak jedině řežít to do dospělosti a pak je poslat do háje a žít si po svém..

K něčemu je děcko třeba dokopat, ale ne vždy to je ke jeho prospěchu.. Znechutit mu sport i koníčky přetížením je úplně blbě..

gg*
hodnocení

0x

* a který jiný kolektivní (anebo individuální?) sport bys chtěl vykonávat, namísto fotbalu?

* nebaví tě fotbal proto, že ti nejde a proto sedíš na střídačce, nebo že si nesedneš s kolektivem?

* čím se živí tví rodičové? Máš sourozence?

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud rodiče podporují zcela evidentní talent a v této oblasti ho trochu vtlačuje do problému,myslím,že je to pravý účel funkce rodiče.,Dítě,které má výbornou paměť a v 5ti letech se naučí počítání a znalost barev v anglickém jazyce,musí jít tuto řeč studovat,aniž ho to baví.Stejně tak když spěv je mu přímo vrozen.Sportovní talent,kluk,který v pěti kope míč oběma nohama,a vždy se trefí?Vždyť by to mohl za desetlet druhý MESSI.

Pokud nemá hudební sluch,pak nemá smysl ho nutit do houslí.Ztracené mládí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]