Nejste přihlášen/a.
Mám pravděpodobně natržený nebo nějak poškozený sval v paži. Viz náčrtek níže.
Už to přetrvává týden. Teď jsem se pokusil o nějakou fyzickou práci a výsledek je že skoro nezvednu ruku, musím si ji zvednout druhou rukou.
Musím s tím na vyšetření do nemocnice, nevím ale jestli tam mohu jít přímo nebo musím požádat obvoďáka o doporučenku.
?
Věděl by to někdo? A na jaké oddělení v nemocnici se obrátit?
Jestli je to víc, jak 48 hod, tak už se to jako úraz nebere a mělo by se jít přes obvoďáka. Pokud si nepamatujete pohyb, při kterém se to stalo, tak to asi úraz nebude. Může to být namožený sval, nebo jeho úpony, to může souviset i s prací na PC. Nebo zanícený nerv /znám u závodníka po běhu na běžkách/ nebo i bolest vystřelující od páteře, či přeležená ruka...Vše bolí a nic tam neprasklo. Tak by to chtělo kostivalové mazání n. Voltaren a klid. Pokud to nepřejde, tak se objednat na ortopedii nebo raději na rehabilitační odd. Tam doporučení většinou nepotřebujete. Tam Vás lékař probere a objeví príčinu. Pak Vás předá na fyzioterapii s doporučením, co s vámi dělat..Pak Vás čekají nejspíš magnety /dobrá věc/, elektroléčba, masáže a cvičení...
Nanapsal jste, jak se vám to stalo. Já jsem to měla loni spolu s vykloubeným ramenem po omdlení a následném pádu. Je to tak příšerná bolest, že rukou nehnete. Jestliže jste se pokoušel o fyzickou práci, asi to nebude natržený, ale natažený, nevím. Jenom z vlastní zkušenosti - chodila mě oblíkat kamarádka, nedokázala jsem pro bolest zvládnout sebemenší úkon a ty probdělé noci. Kdyby to bylo natržený, nebo přetržený, tak se vám udělá výron, já měla horní paži celou modrou.
Každopádně si s tím dojděte k doktoru, ale nic jiného s tím nedělají, než to zafixujou do ortézy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.