Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstěhování se do ruska

Od: jjkjsss odpovědí: 15 změna:
Ahoj, zajímá mě jestli se do Ruska můžu vydat a bydlet bez víza nebo bez ruského občanství?
Četla jsem že mnoho lidí utelko do zahraničí před problémy v ČR a za hranicemi na ně nikdo nemůže.
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

6 reakcí a ani jedna odpověď na otázku..

Do Ruska potřebujete vízum. Vízum je vždy časově omezené, do ukončení jeho platnosti musíte Rusko opustit, nebo si zajistit prodloužení platnosti víza. Po cca 5 letech pobytu můžete požádat o ruské občanství, a pokud ho získáte, tak už se můžete schovávat s sibiřských lesích natrvalo. :)

Tak já myslím, že v sibiřských lesích vizo určitě potřebovat nebude. A medvědům to taky vadit nebude :)

hodnocení

2x

Pokud tě přijmou ...

Ale momentálně ti nikdo nevydá víza.

id
hodnocení

2x

Jeď to zkusit. Chceš utéct před dluhama? To se ni stejně nepodaří, ale můžeš nám zde napsa, jak se ti v Rusku vede.

hodnocení

2x

Tak pokud máš nadité konto, tak počítám že nebude problém.

Odstěhování se do ruska

Ještě pořádnýho hubana francouzáka a je vízum :)

hodnocení

2x

Tak pokud utečete na Sibiř, tak tam Vás asi fakt nikdo hledat nebude. Ale vemte si teplé prádlo ;).

Odporucam zacat treningom v CR. Ziadne ceske pivo napriklad. Potom vypnut facebook, instagram, zahodit platobnu kartu ...

max2
Peter, tak zrovna pivo Plzen je v Moskve k mani za 20 korun, svickova za 80. Jablka maji rakouske odrudy, nejspis lepsi nez v nasich marketech. Kaviar ted pry nikdo nechce, tak si jej muze doprati. Vodka je dobre kvality a sibirsky med se prodava i v Anglii a pekne draho. Proste nesmis vsemu bezhlave verit.
Viza jsou potreba, stejne jako ve spouste jinych statu, Thajsko atd.
Ale v Rusku jsou i mzdy nižší. Mám pocit. Že tak poloviční až třetinové. Takže je to cena jako tady naše ceny pro nás.
max2
No ceny jsem mu poslal, aby nam tady netvrdil, ze si nemuze doprat nase zname veci. No a platy? Je to uz par let, kdy davali dokument o sibirske zeleznici a ten strojvedouci mel plat 1500 USD.
Znameho tchan a tchyne z Ukrajiny delali kazde leto Rusku na stavbe a meli okolo 3000 USD za mesic. Delali 7 mesicu v roce, tech dalsich 5 byli doma na vesnici na Ukrajine.
100USD za den nebylo vubec spatne, to nemam ani nahodou.
Tak určitě pár lidí si tam vydělá slušně. Hlavně kámoši s režimem.
Ale mzdám jaké popisujete nevěřím.
poznatsvet.cz/...
autoforum.cz/...
fondik.cz/...
Velká města - mzdy lepší, jinak slabota.

Plzen je v Moskve k mani za 20 korun, svickova za 80
Nevěřím, ale to nevadí...

To bych i věřil (ale nevím to). Nevím jak teď (inflace je vysoká tam i tady). Ale svíčkovou si tady z meníčka dokážu dát v Brně za 110 Kč. Plzeň v akci 23Kč (láhev v obchodě). Nižší mzdy v Rusku - nižší cena v restauraci (nižší mzdové náklady na potraviny i na personál restaurace). Proto jsem psal, že to jsou podobné ceny jako pro nás tady. Nižší ceny, nižší mzdy. U nás vyšší mzdy ale i ceny.
Ideální je v zemi, kde je všechno levnější, vydělávat hodně peněz. Ale to dokáže jenom minimum populace dané krajiny.

gazdo, nic ve zlém, ale každý má právo věřit tomu, čemu chce.

To bych i věřil (ale nevím to).

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]