Dobrý večer přeji všem. Nevím co dělat ve své situaci. Jistý si tím nejsem, snad jen blouzním po dlouhodobé samotě, ale asi jsem se zamiloval do kolegyně. Cítím to už dlouhodobě, jsme dobří přátelé, ale ona někoho má. A asi bych neměl nic očekávat, ale nevím jak se zachovat. Nechci jí říkat své pocity, když by to nikam nevedlo a asi by odmítla. Ale zkusit to? Toť otázka. Mám na to hned zapomenout a nekazit tím přátelství a nebo to risknout po čase, když by neměla vztah. Nechci se vnucovat a někomu tím ničit život nebo rozvracet, to určitě ne. Jsou spolu už hodně dlouho a my jako přátelé si hodně pomáháme a vím, že jim to skřípe a to asi prohloubilo to, co dlouho v sobě dusím. Z me strany tam cítím něco víc a věřím, že i z její. Jak v tom chodit, poradíte
Já bych to neříkala. Je plno indicií, ze kterých lze lásku vyčíst. Představ si, že jí to řekneš, že jsi do ní blázen a že ji miluješ. Jesti ona to tak nemá, vyhovuje jí přátelství, tak se lekne, bude v rozpacích a přátelství ochladne, aby Ti nedávala falešné naděje.
Včera tu psala jedna, že se taky zamilovala do kolegy, že mají moc krásné přátelství, ale co s tím, když on má doma dlouholetou známost.
Ani to nezkoušej, jestly ji to v jejím vztahu skřípe a nebo ne - není tvoje věc ale jich dvou. Já sám sem ve vztahu 10 let a když se doma pohadáme a máme tichou domácnost tak neutikam za koleginí z práce a ono za kolegou z práce prostě to ke vzatu patří. Vždycky zmého pohledu chlap který přemýšlí o tom že by rozbyl vztah něco co oni dva budovaly ad už to klape nebo ne je pro mně podvraťák. Ona sama ví proč sním je. Přesně tenhle typ chlapů mám nejradši - místo aby to zkoušel na opuštěným dvorečku tak jeeh já se zamiloval na jiným dvorečku. Jak padlo v komentářích - dostat na držku by sis měl dát předem sám. Proto že tohle srovnanej a dospělej chlap nedělá. A jeje my si rozumíme a sme dobří přátelé - a co dál? Jak si budete rozumět za pár let žití spolu? Tohle je téma na týden čau
Ono taky záleží na tom, jestli ti to přátelství v téhle fázi vyhovuje..nebo spíš už jen "ničí". Osobně si myslím z toho psaní, že to druhé. Já v práci pokud má některá vztah, což má většina žen u nás, tak se s nima bavím po zkušenosti tobě podobné, bavím jen v rámci kolegyně a dávám si od nich odstup, tímpádem mě vůbec nezajímají a mám v sobě čisto a klid v duši. Já vím že ony by se chtěly velice přátelit a pořád si vykládat..ale ženské to prostě mají jinak než chlapi. Chlapi do toho spadnou hlava nehlava..pokud jsou navíc ještě sami. Pokud zjistím že některá partnera nemá a je mi sympatická, tak ji nenápadně začnu "sondovat". Jakmile zjistím, že není tím čím jsem ji považoval nebo ona neopětuje nijak můj zájem, opět stahuju ocas a dávám si odstup. Přece nebudu svou drahocenou energii vkládat do "ničeho" že.
Ak vam nevyjde "vyznanie lasky", tak sa pripravte na mozny pohovor na personalnom, dnes v casoch MeeToo, ak na personalnom sefuje nejaka vecne nastvana rozvedena pani v prechode, tak to moze skoncit velmi zle.
Ak vam to vyjde aj so vztahom, tak pri rozchode mozu nastat tiez rozne nepekne scenare.
Blouzníte z dlouhodobého samoty, pokud si chcete zkazit přátelství, směle do toho. Chodíte spolu někam na oběd, koncert, divadlo... či jinou společnou aktivitu? Nebo všechen vás společný čas je jen na pracovišti?
Ona někoho má, to je slabý popis. Důležité je, jestli to "někoho" je manžel a děti, nebo jen nějaký druh. V případě druha by určitá šance i byla. Ale pokud si ti dva spolu už třeba koupili společně byt, jsou svázáni majetkem /a jistě i hypotékou/, ona si jistě rozmyslí jen tak přeskočit jinam.
Pokud jste mladý, svobodný a bezdětný, určitě si najdete vhodnou dívku k sobě. Tohle byla víceméně náhoda, začali jste spolu pracovat. A stejnou náhodou můžete poznat i jinou dívku, třeba hezčí a navíc nezadanou.
Téhle se nijak nevyznávejte, máte spolu dobrý pracovní vztah a nějakým "harašením" z Vaší strany by ten vztah mohl skončit. Spíš hledejte jinde. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.