Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šumivé tablety

Od: ludecek odpovědí: 25 změna:
Dobrý den.
Nemáte někdo zkušenosti se šumivými vitamínovými tabletami.takový ten hořčík,mangan atd.
Je to vůbec k něčemu.nebo je to placebo.
Přemýšlím jestli si je mám koupit a používat.
Děkuji.za názory.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Používat nějaký multivitamínový přípravek není špatný nápad, málokdo z nás má tak kvalitní stravu, že má všeho dostatek, ale nesmí se to přehánět. Jedna tableta obden většinou stačí. Některé vitamíny, jako třeba vitamín C, se můžou brát častěji, to céčko při nemoci klidně i po lžičkách. Zdravý dospělý člověk, pokud není sportovec či těžce pracující, nemá nijak vysokou potřebu minerálů, takže ládovat se vápníkem či pít litry minerálky je dobré tak akorát zadělat si na ledvinové kameny.

hodnocení

1x

S vitamínovými tabletami mám s nimi dobré zkušenosti (užívám je hlavně po nemocech - nebo když se cítím oslabená). Účinnější jsou ty z lékárny, ale občas si kupuju i levnější v naší venkovské Jednotě. I tam nějaký ten účinek je, i když nastupuje pomaleji.

Co se týče minerálů - tam musíte znát složení místní vody. Já si občas kupuju železité tablety, protože zdejší voda je silně vápenitá a železo je zde nedostupné. Vápník nebo hořčík si nekupuju.

doplněno 18.03.22 18:43:

Příspěvek jsem upřesňovala, ale formulaci vět jsem zapomněla upravit. *ee*

max2
hodnocení

1x

Nez sumive tablety, vice telu prospejete, kdyz si do kvalitni vody (nemusi byt balena ani z kohoutku, proste ze studanky),

pridate listky bylinek. Mata, pampeliska, medunka a dalsi. Chut je perfektni. Pro mineraly a enzymy je bezva jablecny ocet.

Citron s vlaznou vodou na rano nebo cesnekove kapky s alkoholem.

hodnocení

0x
Kupuji už asi pět let hořčík v Lidlu užívám jednu tabletu za dva dny.A jestli to pomáhá nedovedu posoudit.Drive mě brnely nohy teď už méně.
nick6366
Tak samozřejmě žádný zázrak to není za mě magnosolv při křečích, brnění,bolesti nohou popř Magnesii lactici za dobrou cenu a VŽDY je základ strava to ovlivní zdraví, život a celkovou vnitřní pohodu ale proč ne šumivky C, hořčík, vápník,... Málo cukru, zasytí při žízní a hlavně super na kolo,nějakou brigádu či náročnější práci

tomaso
hodnocení

0x
Jsou levné,takže tomu odpovídá i chemicke složení. Určitě existuji i lepší varianty...

hodnocení

0x

Nevím, jak na koho, ale na mě tyhle módní doplňky nepůsobí vůbec nijak. Aspoň jsem si teda ničeho nevšiml *nevi* . Takže už to nekupuju.

smode2
Takže vlastně fungují perfektně*smich*

smode2
hodnocení

0x
Kdysi jsem četl studii skupiny lékařů kteří tvrdili že pokud žijete relativně zdravě a berete dlouhodobě dostatek nejlépe biomultivitamínů a koloidních minerálů, zaručuje to dlouhověkost. Majorita lékařů ale tvrdí že je vše k ničemu. Např. jsem měl souseda lékaře - zemřel - bylo mu 68. Přeberte si to jak chcete :)
doplněno 18.03.22 14:52: Mimochodem zkuste v automobilu neměnit olej. Každý ho pořád mění a třeba je to jen placebo a když tam necháte starý nestane se třeba vůbec nic po celou životnost vozidla*smich*

ludecek
hodnocení

Děkuji za názory.
Chci je používat jako dopl.stravy.
Zkusím.

jabraka*
hodnocení

0x

Na trhu je sortiment vitaminových koncentrátů dost rozsáhlý.Lze říci,liší se v podstatě více méně cenou.Stejně tak i tabletované "Šuměnky".Nejšastšji je koupíme v lékárnách.Supermarkety mají k dispozici spíše výrobní souběh.Pokud projdeme nabídky,zaujme rozsah cen.To,co je v lékárnách v rozmezí 120 - 100 za tubu,je v obchodech potravinových doplˇˇnků za 60 - 70 Kč,v supermarketech(Lídl) za 16 - 20 Kč.Občas je doma použiji,rozdíl nepoznám.Proto je v tom Lídlu koupím a v horkých letních dnech s chutí konzumuji.

Protože Šumáky - šumšnky jsem pil už jako dítko školní,nevidím zdravotní rizika.

Protože jsou všechny tyto produkty pod velmi přísnou kontrolou,myslím,že je vše v pořádku.

JABRAKA

tomaso
Teď se dívám na složení sumiveho vit c (z lekarny) sladidlo cyklamat sodny, sodna Sůl sacharidů...
Proc jako při užívání vitaminu do sebe cpát i nebezpečné látky? To už je zdravější nebrat nic..

liska5
hodnocení

0x

Potravinové doplňky nemají hlídaný obsah účinné látky. Jen ty z lékárny. Mimo lékárnu je na tom ještě docela dobře DM drogerie.. A multivitamínové tablety už vůbec nemá smysl užívat. Polovinou z toho musí tělo s námahou odstranit, jiné komponenty jsou ve formě málo vstřebatelné... Jestli máte křeče, obv. lékař vám předepíše Magnosolv. Šumivý a chutný prášek v sáčku, který doporučují rozdělit si na dvě části. Platíte, ale hořečnaté ionty jsou tu v účinnějších vazbách. Hořčíku máme obecně málo, protože ho v zemědělské půdě stale ubývá vlivem draselných solí z hnojiv a taky ho více ztrácí průmyslovým zpracováním potravin konzervací i vařením. Snažte se jíst ořechy, mandle, mák, banány, klíčky, fazole, vločky, kakao, luštěniny, cereálie, ryby, zeleninu... a omezit cukr. Ve stravě přijímané minerály a vitamíny jsou mnohem lepší, neboť ony potraviny mají zároveň plno jiných prvků a vitamínů, které spolupůsobí při vstřebávání a využití ...Třeba Mg zároveň s Ca, Zn...Jinak na křeče ještě E vitamín nalačno 1 tobolku denně. Úplně nejvíc Mg má melasa, ten černý pendrekový sirup ze zdr.výživy.

smode2
"Doplňky jedině z lékárny; multivitamín nemá smysl užívat; strava na zdraví nemá vliv; vitamíny jsou nezdravé; ph v těle není důležité; sport je zbytečný; rakovinu stejně dostanete když ji měl rodič; genetika je všechno; bez vakcíny zemřete" atd atd:) jako bych ty lékaře úplně slyšel*smich* není divu - každý lékař si své nemocné musí vypěstovat sám :-D ale stejně bych řekl že nějaké ty vitamíny pro tazatele nebudou na škodu ;)

nol
hodnocení

0x

doporučuji si přečíst složení! Ve většině je z větší části plnič, nosič, šumák, něco jako cukry mouky apod., a účinné látky je tam naprosté minimum, třeba 10 miligramů apod , je to často jen kvuli chuti a businessu

resp. si vybrat doplnek, kde je nejvice ucinne latky za nejmensi cenu...

proto používám čistý vitamin c apod.

liska5

Magnosolv 365 mg = 15mmol hořečnatých iontů.

Od všeho si tělo bere jen k dorovnání své homeostázy, čili stálé vlastní hladiny.

nol

tomu asi zas tak nerozumim, kdyby to bylo od všeho, tak zase byste se nemohla předávkovat (alkoholem, jedem, tukem)... tělo by si to nevzalo, ne? no je fakt, že tělo snese hodně (ale ne dlouhodobě).

ps: nevíte, jak zjistit, co tělu chybí? Něco jako vlastní autodiagnostika, co mají automobily už 25 let, po připojení na počítač vypíšou paměť závad a dynamické hodnoty a dnes i uložené hodnoty aj. - tak tohle komplexní nám chybí...

Napadá mě ta mladá paní, podvodnice, nedávno odsouzená, jak slibovala, že už už to bude mít... Z kapky krve...

Jen kopírovala jiné, úspěšnější, kteří taky kecali, ale stihli to vyvinout, než se investoři naštvali... O

liska5

Když si dám 1000mg Celaskonu, tak ledviny makají, makají, až odfiltrují přebytek. Tak je to u většiny syntetických vitamínů. že za cenu zatížení organismu se přebytku zbavím. Mnohdy po užití vitamínového preparátu je ten přebytek malý nebo žádný, neboť jsem v situaci, kdy mám toho vitamínu opravdu nedostatek. Předávkuješ se ale třeba A vitaminem. Ten ve větším množství, než potřebuješ, vyvolá zdravotní potíže. Taky ho v lékárně mají na předpis. Bere se např. na játra a oči, aby se uplatnil zinek. Tady by byl přírodní na místě: tučné ryby, játra, žloutky ,oranžové ovoce, zelená a oranžová zelenina...

Dá se diagnostikovat z krve. Ale je to drahé. Je lepší naučit se vypozorovat příznaky charakteristické pro nedostatek toho kterého prvku, či vitamínu...

Syntetický vitamín C je naprosto identický s tím přírodním a 1 g vit. C vaše ledviny zatíží naprosto minimálně.

liska5

Samozřejmě, ale ten přírodní C vitamín se vstřebává a uplatňuje s enzymy, vitamíny, minerály, tuky,... se kterými byl v potravině. Zpracování kyseliny askorbové tak trvá déle, vstřebává se postupně, tak to není takový "náraz" pro ledviny... ...Třeba železo s céčkem je taková dvojice

hodnocení

0x

Kdysi dávno mi jedna má známá lékařka prozradila, že prý ty šumivé tablety jsou k ničemu, jelikož prý většina té účinné látky, co tablety obsahují jaksi "vyšumí" ještě předtím, než to stačíte vypít. Že prý to bylo "laboratořemi vymyšleno" hlavně kvůli tomu, že velké množství lidí a hlavně děti, prostě neradi polykají obyčejné tabletky a tahle forma "šumivé limonády" podstatně zvýšila prodej všech těchto výrobků. Ona mi to tenkrát vysvětlila odborně, ale její přesná slova si už nepamatuji.

smode2
Vidím že Vaše známá lékařka má také patent na rozum a navíc se minula povoláním - je studovaná chemička a ani o tom neví :-D jinými slovy chcete říct že všechny tyto šumivé tablety jsou tedy skutečně placebo a výrobce lže když uvádí např. "Multivitamin". Rozumím tomu správně? :)

Asi Vás překvapím, ale ne, nechci k tomu říkat nic navíc. To co jsem chtěla, už jsem napsala. A vy zase máte možnost, abyste si myslel co chcete. Já Vám to určitě vyracet nebudu. :)

hodnocení

0x

Žádné chemické vitamíny nejsou pro tělo přínosem. Pokud vitamíny, tak přírodní, nebo vyrobené z přírodních zdrojů. Takové vyrábí např. firma Walmark, ale v tabletách.

ludecek
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]