Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupujete na Vinted?

Od: m123® odpovědí: 4 změna:

Před časem jsem si zřídila účet na Vinted. Pár věcí už jsem prodala, ale vždy tak, že jsem se přímo domluvila s kupujícím. Poslala jsem číslo účtu, kupující zaplatil a já poslala. Dnes jsem opět pár věcí vystavila a do 5 minut se mi ozvala nějaká žena co měla zájem o nejdražší věc co jsem nabízela. Pak mi napsala, že má šaty zaplacené, ale Vinted po ní vyžaduje můj email. A taky během konverzace začala používat mužský rod.

Něco mi na tom začalo smrdět, protože se vůbec neptala na způsoby dopravy a dobrovolně "zaplatila" Vintedu asi 100,- za zprostředkování. Takže jsem ji napsala, že nechápu proč chtějí můj email, když jej mají a je i ověřen a že tedy napíšu na podporu.

Bohužel jsem tam žádnou podporu nenašla a proto bych se chtěla zda někdo takto obchodujete a jak to tam opravdu oficiálně chodí, protože i v jejich návodu na to jak postupovat při prodeji se o tom, že bych měla poskytovat svůj email kupujícímu nepíše. Děkuji.

doplněno 17.03.22 23:06: Teď mi ještě napsala - Několikrát jsem byl podveden, chci koupit oficiálně přes vinted) -Nevím co si o tom mám myslet. Sice jde "jen" o 500, ale nerada bych o ně přišla.
doplněno 18.03.22 00:56:

TAK MUJ DOTAZ VYŘEŠEN. BYL TO PODVODNÍK. Prosím admina o uzavření otázky. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lafri
hodnocení

2x
Vinted funguje na principu prodávám - někdo to chce, tak se mi ozve - zaplatí - zabalím a pošlu. Asi šlo o podvod.
hodnocení

Díky, taky si to myslím.

z00
:-D jste zaspaly dobu, ne? :-D Dnes už se vůbec s kupujícím nebavíte, kupující zaplatí přes kup teď ihned převodem, jinak má smůlu, Vinted platbu pozdrží, dokud nepošlete zboží a kupující nebude spokojen, pak Vinted peníze pošle vám. Čím dřív pošlete (máte na to asi 7 dnů), tím dřív peníze budete mít. Jde o ochranu kupujícího.
hodnocení

Tak já právě mám opačnou zkušenost. Vše řeším s kupujícími přímo ve zprávách. Přes KOUPIT nikdy. Kdo by chtěl platit dobrovolně někomu něco navíc.

Nicméně, toto byl opravdu podvod, protože konverzace je smazána a účet dotyčného už není k nalezení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]